دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پاسخ های اعجاب انگيز امام علی (ع)

No image
پاسخ های اعجاب انگيز امام علی (ع) پرسش و پاسخ

پرسش:

امام علي(ع) چگونه با پاسخ هاي اعجاب انگيز خود به سؤالات علماي يهودي توانستند آنها را مسلمان کنند؟

پاسخ:

بنا به گواهي متون تاريخي و روايات موثق، روزي سه تن از علماي يهود نزد علي(ع) آمدند و پرسش هايي را مطرح ساختند، و حضرت تنها به اين شرط راضي به پاسخ دادن به آنها گرديدند که اگر آن پاسخ ها را موافق با تورات يافتند هر سه فرد يهودي به دين اسلام درآيند.

آنها پذيرفتند و مجدد سؤالات خود را اين گونه مطرح کردند:

1- قفل آسمان ها چيست؟

امام علي(ع): همانا قفل آسمان ها شرک به خداوند است و مرد يا زني که مشرک باشد، عمل او به سوي آسمان بالا نمي رود.

2- کليد آنها چيست؟

امام علي(ع): گواهي «لااله الاالله» و «محمد رسول الله» است.

3- کدام قبر با صاحبش راه رفت؟

امام علي(ع): آن قبر ماهي اي بود که يونس(ع) را بلعيد و او را در درياهاي هفت گانه گردانيد.

 4- آن کيست که قوم خود را بيم داد و ترسانيد، درحالي که نه از جنيان بود و نه از آدميان؟

امام علي(ع): آن مورچه سليمان(ع) بود که به مأموران گفت: اي گروه مأموران! داخل خانه‌هاي خود برويد تا توسط سليمان و لشکريان او پايمال نگرديد.

5- پنج چيز بر روي زمين راه رفتند، درحالي که در رحم خلق نشده بودند، آنها کدامند؟

امام علي(ع): آدم، حوا، ناقه صالح(ع)، گوسفند ابراهيم(ع)، و عصاي موسي(ع).

6- صدای حيوانات چه چيزی را بيان می دارد؟

امام علي(ع): خروس مي گويد: «اذکرالله يا غافلين» خدا را ياد کنيد اي غافلين. اسب می‌گويد: «اللهم انصر عبادک المؤمنين علي عبادک الکافرين» خداوندا ياري ده بندگان مؤمن خود را بر بندگان کافرت. وزغ(قورباغه) مي گويد: «سبحانه ربي المعبود المسج في لجج البحار» پاک و منزه است پروردگارم که مستحق پرستيدن است و تنزيه مي کنند او را درميان درياها.

پس از آن، علماي يهود که سه نفر بودند، دو نفرشان بلند شدند و شهادتين را بر زبان جاري ساختند و مسلمان گرديدند، و عالم سوم آنها ايستاد و گفت: يا علي! آنچه از نور اسلام در دل رفيقان من افتاد، در دل من نيز افتاده است، لکن يک مسئله ديگر مانده است که چون از آن پرسش نيز جوابم را بگويي بي شک مسلمان مي گردم! حضرت فرمود: بپرس! سپس آن عالم يهودي سؤالاتي را در باب جزئيات مأجراي اصحاب کهف بدين نحو پرسيد:

7- تاج پادشاهي که در زمان اصحاب کهف، حکومت مي نمود از چه چيزي ساخته شده بود؟

امام علي(ع): نام او دقيانوس بود و تاج او از طلاي مشبک بود و هفت رکن داشت و بر هر رکني مرواريد سفيدي نصب کرده بودند که در شب هاي تار مانند چراغ روشنايي مي داد.

8- نام غلامان اين پادشاه چه بود؟

امام علي(ع): آن سه غلام که در سمت راست مي ايستادند: «تمليخا»، «مکسلمينا» و «منشليا» نام داشتند، و آنان که در جانب چپ بودند «مرنوس»، «ديرنوس» و «شاذريوس» ناميده شده بودند.

9- نام سگ اصحاب کهف چه بود؟

امام علي(ع): رنگش سياه و سفيد بود و نامش «قطمير» بود.

سپس حضرت علي(ع) فرمودند: اي يهودي! آيا اين پاسخ ها موافق و برابر بود با آنچه در تورات شما آمده است؟

عالم يهودي عرض کرد: به راستي که يک حرف زياد و کم ننمودي و من شهادت مي دهم به وحدانيت خدا و رسالت محمد(ص).

منابع:

1- قصص الانبياء، راوندي، ص 255.

2- عرائس المجالس، ثعلبي نيشابوري، ص 413.

3- حيوةً القلوب (تاريخ پيامبران)، محمدباقر مجلسی.

روزنامه كيهان، شماره 21718 به تاريخ 19/6/96، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آيين زمامداری در سيره ي حكومتی اميرالمومنين علی عليه السلام

فتوحات خلفای پیش از امیرمومنان علی علیه السلام سرزمینی وسیع و پهناور برای حکومت ایشان به ارث گذاشت (که شامل تمام کشورهای کنونی شبه جزیره، ایران، عراق، شامات کنونی، مصر و...) زمامداری موفقیت آمیز ایشان برآن سرزمین با ابزار و سایل و سطح فرهنگی آن زمان می تواند بهترین الگوی زمامداری برای ما شیعیان ایشان باشد.
No image

برخورد با استهزاء گران از ديدگاه قرآن

آياتي كه در قرآن از استهزا به ميان آورده بيشتر مربوط به حوزۀ عقيده و دين بوده كه در آن دشمنان، انبياي الهي، مومنان، وحي، آيات قرآن، احكام عبادي، معاد، پيامبران و حتي خداوند را به تمسخر گرفته و از استهزا به عنوان حربه اي براي رويارويي با دين الهي بهره مي جستند
No image

تربيت توحيدی در سیره اهل بیت پیامبر (صلوات الله علیهم)

سیرۀ پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در تربیت اعتقادی در زمینۀاصل توحید دارای مراحل سه گانۀ تبیین، توصیف و تثبیت بوده است.اولا:در مواجهه با اکثریت مردم اصل وجود خدا را مفروض گرفته اما در برابر عقاید انحرافی از دلایل روشن و قوی استفاده می کردند. ثانیا: در مقام معرفی خدا تاکید بر بیان صفات خدا می کردند با رعایت سطح فکری مخاطب. ثالثا: برای ارتقا و رشد ایمان فرد را به ارتباط با خدا و حفظ و تقویت ارتباط با خدا دعوت می کردند.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهی هر چند اجمالی به آیات و روایاتی كه در مورد فرزند وارد شده، می توان به نگرش عمیق اسلام درباره فرزند و جایگاهش در اندیشه اسلامی پی برد. فرزندان نعمت های الهی نزد والدین اند، هم می توان آنها را بر انجام اعمال ناشایست و خلاف فطرت الهی شان به خاك ذلّت و پستی نشاند.

پر بازدیدترین ها

No image

سیره ی نبی مکرم اسلام صلّی الله علیه و آله در تغییر نام افراد

هرکس تاریخ زندگانی نبی مکرّم اسلام حضرت محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله را مطالعه نماید درمی یابد که ایشان در موارد متعدد، نام افراد شهرها را عوض می نموده اند. امام صادق علیه السلامنیز در این باره می فرمایند: پیامبر نام های زشت شهرها و اشخاص را تغییر می دادند
No image

عوامل امنيت را از نظر آيات و روايات

ما در اين بحث عوامل امنيت را از نظر آيات و روايات بررسي مي كنيم و سعي بر ذكر شاخص هاي ثابت و ماندگار در هر عصر شرايط جوامع ايماني در تمام دوران و ازمان مي باشد.
No image

فلسفه امتحان از دیدگاه قرآن و روایات معصومین

امتحان در فرهنگ قرآن، قرار دادن انسان ها در بستر حوادث گوناگون تلخ و شیرین با هدف رسیدن آنان به كمال لایق خویش است و در آیات پرشماری با واژه های یاد شده و غیر آنها مطرح گردیده است.
No image

سیره پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در تربیت اعتقادی درباره معاد

یكی از مهمترین اصول اعتقادی كه در متون دینی اهمیت ویژه ای برای آن قائل شده اند مسألة حیات پس از مرگ و زندگی اخروی است كه اصطلاحا به نام معاد شناخته می شود. یك نظر اجمالی به آیات قران مجید نشان می دهد كه در میان مسایل عقیدتی هیچ مسأله ای در اسلام بعد از توحید به اهمیت مسألة معاد و اعتقاد به حیات بعد از مرگ و حسابرسی اعمال بندگان و پاداش و كیفر و اجرای عدالت نیست. در قرآن حدود 1200 آیه دربارة معاد وجود دارد.
Powered by TayaCMS