دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پرسش و پاسخ: بخشش گناهان

No image
پرسش و پاسخ: بخشش گناهان

پرسش: عوامل بخشش گناهان از منظر قرآن کريم کدام است؟

پاسخ:در قرآن کريم عواملي براي بخشش گناهان بيان شده، از جمله:

1- توبه واقعي و استغفار و جبران و اصلاح گذشته، «الاالذين تابوا و اصلحوا و بينوا فاولئک اتوب عليهم و انا التواب الرحيم» (بقره- 160) البته توبه کتمان حق، بيان کردن آن و توبه ترک نماز، قضاي آن و توبه تلف کردن مال مردم، پرداخت آن است.

2- ترک گناهان کبيره سبب بخشايش ساير گناهان است. «ان تجتنبوا کبائر ما تنهون عنه نکفر عنکم سيئاتکم» اگر از گناهان بزرگي که از آن نهي مي شويد، پرهيز کنيد، گناهان کوچک شما را مي پوشانيم. (نساء، 31)

3- انجام دادن کارهاي نيک، «ان الحسنات يذهبن السيئات» حسنات، سيئات (و آثار آنها را) از بين مي برند.

4- نماز جماعت، در حديث مي خوانيم: شخصي پس از نماز، خدمت پيامبر(ص) رسيد و گفت: من خلافکارم! مرا حد زده و تنبيه کنيد! حضرت فرمود: چون در نماز جماعت شرکت کرده اي خدا تو را مي بخشد؛ البته حساب مال مردم جداست.

5- پاک کردن مال از حرام، از امام صادق عليه السلام سؤال شد:

شخصي از راه طاغوت دارايي و درآمدي را به دست آورده و به فقرا کمک مي کند و آيه «ان الحسنات يذهبن السيئات» (هود- 114) را دستاويز قرار مي دهد.

حضرت فرمود: «ان الخطيئه لاتکفر الخطيئه» (تفسير نور، ج 5، ص 391، به نقل از تفسير کنزالدقائق) با گناه نمي توان گناهي را پوشاند. آنچه را به دست آورده، مال حرام است و تصرف در مال حرام - به هر شکل- حرام است.

6- گذشت از خطاهاي مردم، قرآن ابتدا مي فرمايد: «وليعفوا و ليصفحوا» سپس می‌فرمايد: «الاتحبون ان يغفرالله لکم» (نور- 22) مردم بايد از خطاي يکديگر بگذرند، کدورت ها را کنار بزنند، آيا دوست نداريد که خداوند شما را ببخشايد؟

روزنامه كيهان، شماره 21102 به تاريخ 18/4/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آيين زمامداری در سيره ي حكومتی اميرالمومنين علی عليه السلام

فتوحات خلفای پیش از امیرمومنان علی علیه السلام سرزمینی وسیع و پهناور برای حکومت ایشان به ارث گذاشت (که شامل تمام کشورهای کنونی شبه جزیره، ایران، عراق، شامات کنونی، مصر و...) زمامداری موفقیت آمیز ایشان برآن سرزمین با ابزار و سایل و سطح فرهنگی آن زمان می تواند بهترین الگوی زمامداری برای ما شیعیان ایشان باشد.
No image

برخورد با استهزاء گران از ديدگاه قرآن

آياتي كه در قرآن از استهزا به ميان آورده بيشتر مربوط به حوزۀ عقيده و دين بوده كه در آن دشمنان، انبياي الهي، مومنان، وحي، آيات قرآن، احكام عبادي، معاد، پيامبران و حتي خداوند را به تمسخر گرفته و از استهزا به عنوان حربه اي براي رويارويي با دين الهي بهره مي جستند
No image

تربيت توحيدی در سیره اهل بیت پیامبر (صلوات الله علیهم)

سیرۀ پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در تربیت اعتقادی در زمینۀاصل توحید دارای مراحل سه گانۀ تبیین، توصیف و تثبیت بوده است.اولا:در مواجهه با اکثریت مردم اصل وجود خدا را مفروض گرفته اما در برابر عقاید انحرافی از دلایل روشن و قوی استفاده می کردند. ثانیا: در مقام معرفی خدا تاکید بر بیان صفات خدا می کردند با رعایت سطح فکری مخاطب. ثالثا: برای ارتقا و رشد ایمان فرد را به ارتباط با خدا و حفظ و تقویت ارتباط با خدا دعوت می کردند.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهی هر چند اجمالی به آیات و روایاتی كه در مورد فرزند وارد شده، می توان به نگرش عمیق اسلام درباره فرزند و جایگاهش در اندیشه اسلامی پی برد. فرزندان نعمت های الهی نزد والدین اند، هم می توان آنها را بر انجام اعمال ناشایست و خلاف فطرت الهی شان به خاك ذلّت و پستی نشاند.

پر بازدیدترین ها

No image

رذائل اخلاقي كارگزاران از منظر اميرالمونین علی علیه السلام

على عليه السلام خطر كارگزاران غافل و ناتوان را مدام گوشزد مى كردند و از اينكه حكومت مردم به دست افراد سست عنصر و ويرانگر بيفتد، نگران بودند؛ لذا بطور مداوم به كارگزاران هشدار مى دادند و ايشان را از كم كارى برحذر مى داشتند؛ ، لذا در نامه به كميل فرماندار هيت او را به خاطر ترك مقابله با لشكريان مهاجم شام نكوهش مى كند
No image

فلسفه امتحان از دیدگاه قرآن و روایات معصومین

امتحان در فرهنگ قرآن، قرار دادن انسان ها در بستر حوادث گوناگون تلخ و شیرین با هدف رسیدن آنان به كمال لایق خویش است و در آیات پرشماری با واژه های یاد شده و غیر آنها مطرح گردیده است.
No image

سیره ی نبی مکرم اسلام صلّی الله علیه و آله در تغییر نام افراد

هرکس تاریخ زندگانی نبی مکرّم اسلام حضرت محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله را مطالعه نماید درمی یابد که ایشان در موارد متعدد، نام افراد شهرها را عوض می نموده اند. امام صادق علیه السلامنیز در این باره می فرمایند: پیامبر نام های زشت شهرها و اشخاص را تغییر می دادند
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهی هر چند اجمالی به آیات و روایاتی كه در مورد فرزند وارد شده، می توان به نگرش عمیق اسلام درباره فرزند و جایگاهش در اندیشه اسلامی پی برد. فرزندان نعمت های الهی نزد والدین اند، هم می توان آنها را بر انجام اعمال ناشایست و خلاف فطرت الهی شان به خاك ذلّت و پستی نشاند.
Powered by TayaCMS