دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تروریسم؛ بهانه ای در دست مستکبرین

No image
تروریسم؛ بهانه ای در دست مستکبرین

تروريسم؛ بهانه اي در دست مستكبرين

لیلا نعمتی

تروریسم شامل یک سری جنایات سازمان یافته است که با تهدید علیه صلح و امنیت ملل و ارعاب سعی در نیل به اهداف خاص خود که می تواند رسیدن به قدرت، حاکمیت، نشان دادن برتری گروهی بر گروه دیگر، تطمیع افراد و به خدمت گرفتن آنها باشد، دارد. تروریسم از بارزترین معضل های جامعه حال حاضر می باشد. هر چند که در طول تاریخ نیز عملیات تروریستی بارها به وقوع پیوسته است اما آنچه که امروزه تروریسم را به عنوان پدیده ای خطرناک علیه حقوق ملل و امنیت ملی قلمداد می نماید؛ تهدیدی است که با حربه قرار دادن و ابزاری شدن واژه تروریست و نسبت دادن آن به گروهی خاص و یا سرزمینی مشخص باعث عدم ثبات بین المللی در حقوق ملت ها می شود.‌

متاسفانه امروزه قدرت های برتر جهان با تحریف مفهوم تروریسم و مترادف ساختن آن با پاره ای عملیات و یا برخی گروه ها و کشورها، تروریسم را ابزاری برای نیل به اهداف خبیثانه خود می نمایند. آنچه که مسلم است باید تروریسم مهار گردد اما مبارزه با اندیشه های تروریستی باید توسط جامعه ملل و در راستای قوانین مدون سازمان ملل انجام گیرد. نخستین گام در مهار عملیات تروریستی ارائه تعریفی جامع و صحیح از واژه تروریسم می باشد آن هم از سوی مرجعی مطمئن و بین المللی که بی طرف بودن و صداقت آن برای همگان به ثبوت رسیده باشد.

در واقع تقابل هایی که بین ملل مختلف در زمینه تروریست قلمداد ساختن گروه هایی معین ایجاد می گردد ناشی از عدم تعریفی روشن از این واژه در عرصه بین المللی است. در بعضی تعاریف تروریسم مساوی است با کشتن و در برخی دیگر مترادف است با اقدامات غیر قانونی برای نیل به اهداف نامشروع.‌

در قطعنامه سازمان کنفرانس اسلامی هر گونه عمل خشونت آمیز به منظور اجرای طرح هایی جنایی و با هدف ایجاد رعب، به خطر افکندن آزادی، امنیت، تهدید تمامیت ارضی، تهدید ثبات جهانی و تضعیف حقوق مشروع انسانی، تروریسم خوانده می شود. آمریکا نیز واژه تروریسم را مساوی با هر گونه عملیات خشونت آمیز با هر انگیزه‌ای می داند.

عمومیت دادن مفهوم تروریسم به هر گونه عملیات خشونت بار تعریفی کاملاً غیر عقلانی است و در تعارض کامل به عملکرد گذشته و حال آمریکاست. فرض کنید کشوری، سرزمینی دیگر را اشغال نموده است، مردم سرزمینی که در اشغال به سر می برند اگر با اشغالگران مبارزه کنند می توان گفت که آنها تروریست هستند، زیرا با عنایت به مفهوم تروریستی ارائه شده از سوی سیاستگذاران آمریکا دست به اعمال خشونت بار زده اند. حال باید پرسید کدام منطقی حکم می کند اگر خانه کسی اشغال شد و صاحب خانه دفاع کرد بگوییم چون خشونت از اعمال تروریستی است پس تو تروریست هستی؟

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آیت الله حاج میرزا محمد غروی تبریزی (آیت اخلاص)

او يكي از علماي واقعي و زاهد بود و تا آخر عمر، تدريس را ترك نكرد . در سرما و گرما و با كهولت سن، راه طولاني را پياده به مدرسه طالبيه مي آمد . چند بار شاگردانش عرض كردند: «حاج آقا چرا سوار تاكسي نمي شويد؟» فرمود: «من كه توان آمدن دارم، چرا مال امام را خرج كنم؟
No image

حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای اصفهانی

مرحوم هسته اي اصفهاني، موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد و دروس آنان را قابل مقايسه با اساتيد اصفهان ندانست.
No image

مرحوم حاج عباسعلی حسینی

در این بخش سیره ی تبلیغی مرحوم حاج عباسعلی حسینی بیان شده است.
No image

حاج شیخ حسن حجتی واعظ

رحوم حجتي واعظ، سخنوري بصير، شجاع، بليغ و فصيح بود . هنوز هم بعد از چهل سال از خاموش شدن اين خورشيد درخشان شمال، در افواه و السنه مردم سخن از ملاحت و شيريني سخنان وي مي رود .
No image

امام خمینی (ره) آینه مهر و قهر

امام در طول شبانه روز حتي يك دقيقه وقت تلف شده و بدون برنامه از قبل تعيين شده نداشتند . با توجه به شرايط سني و ميزان فعاليتي كه داشتند، باز هم ساعات خاصي را در سه نوبت - هر كدام، نيم تا يك ساعت - به اهل منزل اختصاص داده بودند كه هر كدام از ما كه مايل بوديم خدمت ايشان مي رسيديم و مسائل خودمان را مطرح مي كرديم.

پر بازدیدترین ها

No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)10

زمانی که آقای مجتهدی در قم بسر می بردند، دهه اول ماه محرم در منزلشان مراسم سوگواری و عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) برپا بود، یک روز عاشورا که در خدمتشان بودیم و بیرون اتاق در حیاط، مراسم عزاداری برقرار بود، یکمرتبه حالشان دگرگون شد و شروع به بیان صحنه ای از روز عاشورا نمودند و به طوری آن را مجسم کردند که هر روز عاشورا آن صحنه در نظرم آمده و هرگز آن را فراموش نمی کنم.
No image

حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای اصفهانی

مرحوم هسته اي اصفهاني، موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد و دروس آنان را قابل مقايسه با اساتيد اصفهان ندانست.
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)1

جت الإسلام دکتر محمد هادی امینی، فرزند برومند مرحوم آیت الله علامه امینی صاحب کتاب نفیس «الغدیر» نقل کردند:در سال 1349 هـ ش پس از وفات مرحوم پدرم علامه امینی، به خاطر تألیف و نشر کتابی به نام «قهرمان فخر» که در آن مطالبی بر ضد حزب بعث درج شده بود؛ دولت عراق تصمیم به جلب و محاکمه من گرفت.لذا مجبور به ترک نجف اشرف و عازم ایران شدم و در تهران اقامت گزیدم.
No image

آشنایی با شخصیت شیخ فضل الله نوری (رضوان الله علیه)

راساس اظهار نظر نويسندگان، چنانچه شيخ فضل الله مدتي كوتاه در عتبات درنگ مي كرد، احتمال مرجعيت عامه اش بعد از ميرزاي شيرازي زياد بود، اما آنچه باعث شد وي از سوي ميرزاي شيرازي براي كسب اطلاع دقيق از اوضاع ايران، ترك عتبات كند، اوضاع نگران كننده ايران در اين دوره بود.
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)8

جناب مجتهدی در مورد عظمت معنوی جناب حافظ برای استاد مجاهدی نقل کرده اند :روزی مأمور شدم تا به اصفهان رفته و به مدت یک هفته مرکب یکی از روضه خوان های اهل بیت را تر و خشک کنم! ایشان می فرمودند:بعد از اتمام ماموریت ، از خانه که بیرون آمدم، مأموریت دیگری به من محول شد که بایستی به شیراز می رفتم. وقتی به دروازه قرآن شیراز رسیدم، نوری مرا تا حافظیه همراهی کرد.
Powered by TayaCMS