دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مقاومت؛ راهبرد پیشرفت ایران

جنگ و مقاومت ملت ایران می‌تواند کشور را در حوزه‌های مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، به‌اندازهٔ بیست تا سی سال به‌پیش بِراند.
مقاومت؛ راهبرد پیشرفت ایران
مقاومت؛ راهبرد پیشرفت ایران
حجت الاسلام محمدصابر صادقی مدیر کارگروه مقاومت و پیشرفت پژوهشکده در مطلبی نوشت:

جنگ صهیونیستی_آمریکایی علیه ایران، ابعاد داخلی و خارجی دارد و ترکیبی از جنگ سخت و نرم است. هدف دشمن، بهره‌برداری از جنگ سخت برای پیروزی در جنگ نرم و توقف استقلال، هویت و پیشرفت ایران از طریق تحولات داخلی و از دست دادن توانایی‌ها و بازوهای ایران است. ایران امروز درگیر سخت‌ترین جهاد برای حفظ هویت، استقلال و منافع خویش در منطقه است. پیروزی در این نبرد، غنایم، فرصت‌ها و منافعی فراتر از تصور به‌همراه خواهد داشت چراکه با رفع موانع، پیشرفت و قدرت بالاتر به ارمغان خواهد آمد. دو مانع بزرگ پیشرفت ایران از لحاظ امنیتی_اقتصادی_سیاسی (یعنی رژیم صهیونی و آمریکا) با چنین جهادی دست‌شان از منطقه‌ی ما کوتاه خواهد شد. از طرفی رقبای منطقه‌ای ایران (ترکیه و عربستان) که منافع و امنیت خود را هَم‌سَرنوشت با نظم آمریکایی کرده‌اند نیز فرصت آزادی و هَم‌سَرنوشتی با شرق پیدا می‌کنند. این درحالی است که هم‌اکنون نیز ملت‌های منطقه پیوند معنایی عمیقی با ایران دارند.

طرح صهیونیستی_آمریکایی، حذف ایران به‌عنوان «مرکز ثقل معنایی» منطقه است. این طرح با سیاست تضعیف توانمندی‌ها و تحدید منافع، مسیر تحقیر بازیگری، انزوا و نرمالیزاسیونِ ایران دنبال می‌شود، تا هژمونِ نظم آمریکایی، سرنوشت منطقه را بطور کامل بدست گیرد. در این مصاف، آن‌که استقامت و تاب‌آوری بیش‌تری داشته باشد، پیروز است. ایران می‌تواند پیروز رقابت منطقه‌ای و مسلط کردن چارچوبِ معناییِ هَم‌سَرنوشت با نظمِ جدیدِ مقاومت باشد؛ اگر برای آن بجنگد و آن قدرت برتر و تأمین دائمی منافع را بخواهد! تاریخ می‌گوید که تولد و تسلط نظم‌ها، حاصل پیروزی در جنگ‌ها بوده است...

این جنگ در بُعد داخلی نیز پیامدهای مهمی دارد؛ ما با نوع جدید و ارتقاءیافته‌ای از براندازی مواجه‌ایم. مزدوران و خائنان به‌صورت مسلح علیه اهداف و منافع ایرانِ بزرگ، به میدان آمده‌اند. قصد نابودی ارکان قدرت کشور را دارند و با ترور و جاسوسی، خود را امتداد جریان صهیونیسم در ایران معرفی می‌کنند. اگر بتوانیم از حاکمیت صهیونیست‌ها (گرگ) در لباس‌ِ میشْ جلوگیری کنیم، در یک جنگ، دو بُرد کرده‌ایم! در پسا جنگ، کشور از ویروس براندازیِ داخلی، تخلیه و اَمن خواهد شد و فردای جنگ، فردای پَرشِ تاریخی و صعود به قلّه است، اگر آن را بخواهیم و به الزاماتش تَن دهیم!

فتنه‌ها و حوادث سال‌های گذشته، آسیب‌های اجتماعی_فرهنگی متعددی بر ما وارد ساخت؛ اما خودآگاهیِ حاصل‌شده از این جنگ و مقاومت، درحال ترمیم این آسیب‌هاست و زمینه را برای چسبندگی و همبستگی حداکثری ملت ایران حول عناصر هویتی_تاریخی خود، فراهم آورده است. این خودآگاهی، ایران را در چتر پدافند فرهنگی کارآمد قرار می‌دهد و جامعه‌ای زنده و بینا می‌سازد. جنگ، تلخ است و پُرمصیبت؛ اما جهاد، شیرین است و غنایم و فرصت می‌آفریند. جهاد، ویرایش‌زننده، تحول‌آفرین و خلاقیت زاست. اگر خودآگاهی ملی فراگیر و غالب شود و از افکار وارداتی فاصله بگیریم، اصلاح سیاست‌های ملی و فراملی ممکن‌تر و دست‌یاب‌تر است.

جنگ و مقاومت ملت ایران می‌تواند کشور را در حوزه‌های مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، به‌اندازهٔ بیست تا سی سال به‌پیش بِراند. حل معضلات مزمن اقتصادی (که عمدتاً گریبان اقشار آسیب‌پذیر جامعه را می‌گیرد) نیز می‌تواند محصول این جهاد ملی ایرانیان باشد، اگر قدر آن را بدانیم و از سختی‌ها نهراسیم.

اقتدار ژئوپلتیکی و تأمین منافع ایران در منطقه، با مقاومت ما و برقراری نظم جدید امکان‌پذیر می‌شود. اگر پای ساخت این نظم بایستیم و از درون دچار واهمه، خستگی و فریب نشویم، این امر دست‌یافتنی است. و اگر از جنگ و مقاومت بهراسیم، برنامه دشمن تَنزّل و تحقیر ملت ایران است. احیای روابط عادلانه در منطقه بدون حضور آمریکا و ایجاد ساختار امنیت و منافع مشترک در منطقه، امری ممکن است، به‌شرط آنکه با ذهنی دوراندیش و در قواره‌ای بزرگ، به حوادث بنگریم. ما می‌توانیم سرنوشتی مشترک و مُنتَفعْ برای همه را، در ورای این جنگ به ارمغان بیاوریم و این غنیمت را عادلانه در منطقه بگسترانیم.

بذری که نهضت مقاومت با پیوند زدن سرنوشت ملت‌ها و دولت‌های منطقه کاشت، اکنون به درختی تنومند تبدیل شده و امروز زمان چیدن میوه‌هایش فرا رسیده است. نباید اجازه دهیم تفکرات استعمار زده، موقعیت ممتاز ایران را تضعیف کرده و کشور را به انزوا بکشانند. اکنون که مسیر درست طی شده به محصول نزدیک است، وظیفه داریم این هزینه‌ها را با اقدامات دُرست و جامع، به سرمایه‌ای برای آینده ایران و ساخت پیشرفت و امنیت بدل کنیم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آیت الله حاج میرزا محمد غروی تبریزی (آیت اخلاص)

او يكي از علماي واقعي و زاهد بود و تا آخر عمر، تدريس را ترك نكرد . در سرما و گرما و با كهولت سن، راه طولاني را پياده به مدرسه طالبيه مي آمد . چند بار شاگردانش عرض كردند: «حاج آقا چرا سوار تاكسي نمي شويد؟» فرمود: «من كه توان آمدن دارم، چرا مال امام را خرج كنم؟
No image

حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای اصفهانی

مرحوم هسته اي اصفهاني، موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد و دروس آنان را قابل مقايسه با اساتيد اصفهان ندانست.
No image

مرحوم حاج عباسعلی حسینی

در این بخش سیره ی تبلیغی مرحوم حاج عباسعلی حسینی بیان شده است.
No image

حاج شیخ حسن حجتی واعظ

رحوم حجتي واعظ، سخنوري بصير، شجاع، بليغ و فصيح بود . هنوز هم بعد از چهل سال از خاموش شدن اين خورشيد درخشان شمال، در افواه و السنه مردم سخن از ملاحت و شيريني سخنان وي مي رود .
No image

امام خمینی (ره) آینه مهر و قهر

امام در طول شبانه روز حتي يك دقيقه وقت تلف شده و بدون برنامه از قبل تعيين شده نداشتند . با توجه به شرايط سني و ميزان فعاليتي كه داشتند، باز هم ساعات خاصي را در سه نوبت - هر كدام، نيم تا يك ساعت - به اهل منزل اختصاص داده بودند كه هر كدام از ما كه مايل بوديم خدمت ايشان مي رسيديم و مسائل خودمان را مطرح مي كرديم.

پر بازدیدترین ها

No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)10

زمانی که آقای مجتهدی در قم بسر می بردند، دهه اول ماه محرم در منزلشان مراسم سوگواری و عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) برپا بود، یک روز عاشورا که در خدمتشان بودیم و بیرون اتاق در حیاط، مراسم عزاداری برقرار بود، یکمرتبه حالشان دگرگون شد و شروع به بیان صحنه ای از روز عاشورا نمودند و به طوری آن را مجسم کردند که هر روز عاشورا آن صحنه در نظرم آمده و هرگز آن را فراموش نمی کنم.
No image

حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای اصفهانی

مرحوم هسته اي اصفهاني، موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد و دروس آنان را قابل مقايسه با اساتيد اصفهان ندانست.
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)1

جت الإسلام دکتر محمد هادی امینی، فرزند برومند مرحوم آیت الله علامه امینی صاحب کتاب نفیس «الغدیر» نقل کردند:در سال 1349 هـ ش پس از وفات مرحوم پدرم علامه امینی، به خاطر تألیف و نشر کتابی به نام «قهرمان فخر» که در آن مطالبی بر ضد حزب بعث درج شده بود؛ دولت عراق تصمیم به جلب و محاکمه من گرفت.لذا مجبور به ترک نجف اشرف و عازم ایران شدم و در تهران اقامت گزیدم.
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)8

جناب مجتهدی در مورد عظمت معنوی جناب حافظ برای استاد مجاهدی نقل کرده اند :روزی مأمور شدم تا به اصفهان رفته و به مدت یک هفته مرکب یکی از روضه خوان های اهل بیت را تر و خشک کنم! ایشان می فرمودند:بعد از اتمام ماموریت ، از خانه که بیرون آمدم، مأموریت دیگری به من محول شد که بایستی به شیراز می رفتم. وقتی به دروازه قرآن شیراز رسیدم، نوری مرا تا حافظیه همراهی کرد.
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)2

روزی درخدمت آقای مجتهدی بودم ایشان در حالی که بسیار منقلب بودند، تعریف کردند:چند سال پیش که در قم بسر می بردم روز عاشورا به شدت مریض بودم و به طوری درد سراسر وجودم را فرا گرفته بود که نمی توانستم از رختخواب برخیزم.طبق معمول همه ساله در آن روز هم مراسم عزاداری در منزل برپا بود. در همان هنگام با حال سختی که داشتم متوسل به حضرت علی اصغر (علیه السلام) شدم و حالتی به خصوص برایم پیدا شد و صحنه هایی را مشاهده کردم.
Powered by TayaCMS