دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

رسانه‌ها باید مروج اندیشه موعودگرایی باشند

No image
رسانه‌ها باید مروج اندیشه موعودگرایی باشند حجت الاسلام سید محمد مهدی میرباقری رئیس فرهنگستان علوم اسلامی و استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم عصر امروز در نخستین هم اندیشی ماهانه انجمن روزنامه نگاران مسلمان با موضوع "رسانه و مهدویت" اظهار داشت : جامعه موعودی که به دنبال آن هستیم جامعه‌ای است که بر محور عبودیت و بندگی خداوند و همه کمالات بسط و گسترش پیدا می‌کند.
وی با اشاره به اینکه همه نقطه محوری کمالات اخلاقی در جامعه بشری که زیربنای پیشرفتها و کمالات هستند، عبودیت خداوند است و از سوی دیگر همه اخلاقهای ناپسند یعنی رذایل اخلاقی از فروع استکبار مقابل خداوند، خودبینی و خود محوری انسان ناشی می شود، تصریح کرد: در جامعه موعود همه وجود انسان به بستر عبادت خدا تبدیل می شود. طریق محقق کردن چنین جامعه‌ای و هم انسانی که نقش محوری در چنین جامعه ای دارد، ما را به سمت جامعه موعود سوق می دهد.
حجت الاسلام میرباقری با بیان اینکه بر اساس آموزه‌های ادیان الهی جامعه موعود بر محور انسانی شکل می گیرد که حلقه اتصال به خداوند متعال است، گفت: تحقق جامعه موعود بر محور ولایت حقه است و تعبیر عصر ظهور نیز به این معناست. یعنی اینکه او محور همه کمالات چون وفاق، عدالت و محبت است.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه انتظار ما بسط عبودیت، بندگی و تحقق همه کمالات انسانی در جامعه بر محور خلافت الهی است، یاد آور شد: چنین جامعه‌ای که موعود همه انبیاء بوده نیازمند سیری تاریخی است که باید پشت سر بگذراند. بر این اساس رسیدن به نقطه موعود پس از امتلاء عالم از جور و ظلم است که پس از فراگیری تمدن مادی در همه عرصه های زندگی ظهور کلمه توحید واقع می شود. بسط تمدنهای مادی در دنیای کفر از منظر آموزه های دینی و هم ادیان الهی بر اساس مقدمه و سقوط این تمدن است.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با تأکید بر اینکه این جریان عالم در حال قوع است، سر آغاز تاریخ هم بر غلبه حق بوده است، افزود: اینک به نقطه حساسی رسیده که همه ما آن را درک می کنیم. بسیاری از سؤالات پیرامون جهان اسلام حل شده که بشریت می تواند زیر یک چتر حکومتی زندگی کنند .
وی تصریح کرد: وقتی فلسفه حیات اجتماعی تغییر می کند، فلسفه ارتباط و همچنین ساختار و نرم افزارهای موجود نیز تغییر می‌کند. اینک جوامع امروز از همه وسایل موجود اعم از هنر، داستان و فیلم سعی در تصرف فرهنگ اجتماعی دارند. در واقع رسانه ها وضعیت بیم و امید اجتماعی را کنترل و جامعه را به سمت هدف خود هدایت می کنند.
حجت الاسلام میرباقری در ادامه اظهار داشت: امروز رسانه ها بجز اطلاع رسانی، وضعیت روانی جامعه را نیز تغییر می‌دهند. از این رو می‌توانند مسئله موعود گرایی و آرمانشهری را که برای بشر تنظیم شده تبیین کنند. رسانه‌ها باید این آسیبها و بحرانهای تمدن مادی را که برای بشر ایجاد شده با زبان هنر و علم منعکس کنند. در واقع ایجاد انتظار چیزی جز بسط تبریها و تولیها نیست؛ یعنی ملتها را از تمدن مادی به سوی تمدن الهی حرکت داده و هدایت کنیم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

تکریم مخاطب

در این بخش موضوع "تکریم مخاطب" در سیره تبلیغی معصومین بیان شده است.
No image

پرهیز از نقل ظنّیات

در این بخش به موضوع "پرهیز از نقل ظنّیات" در سیره تبلیغی معصومین پرداخته شده است.
No image

بکارگیری وسایل مشروع

در این بخش به موضوع "بکارگیری وسایل مشروع" ، جهت بیان سیره تبلیغی معصومین اشاره شده است.
No image

استفاده از تمثیل و تشبیه

در این بخش با استفاده از تمثیل و تشبیه به بیان سیره تبلیغی معصومین پرداخته شده است.
No image

هدایت‌پذیر دانستن انسان‌ها

در این بخش هدایت‌پذیر دانستن انسان‌ها در موضوع سیره تبلیغی معصومین بررسی شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

اخلاق خانوادگی در رفتار وگفتار امیرمؤمنان علی علیه السلام

در این بخش اخلاق خانوادگی در رفتار وگفتار امیرمؤمنان علی علیه السلام در موضوع سیره تبلیغی معصومین آورده شده است.
No image

اخلاق اجتماعی پیامبر اکرم (ص)

در این بخش اخلاق اجتماعی پیامبر اکرم (ص) در موضوع سیره تبلیغی معصومین آورده شده است.
No image

اخلاق نبایسته کارگزاران در نهج البلاغه

در این بخش اخلاق نبایسته کارگزاران در نهج البلاغه در موضوع سیره تبلیغی معصومین بیان می گردد.
No image

آگاهی نسبت به شرایط زمان و مکان

در این بخش" آگاهی نسبت به شرایط زمان و مکان" در موضوع سیره تبلیغی معصومین بیان شده است.
No image

نظم و انضباط

در این بخش به موضوع "نظم و انضباط" در سیره تبلیغی معصومین اشاره شده است.
Powered by TayaCMS