صدور انقلاب؛ گسترش بيداري اسلامي
صدور انقلاب؛ گسترش بيداري اسلامي
بازتاب انقلاب اسلامی ایران در جهان
صدور انقلاب و جهانی شدن آن به عنوان یکی از دستاوردهای جهانی انقلاب اسلامی ایران محسوب میشود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی مردم کشورهای اسلامی بویژه در منطقه خاورمیانه تحت تاثیر این انقلاب و افکار و اندیشههای بنیانگذار آن قرار گرفتند. بدین ترتیب زمینه و بستر مناسب برای نفوذ و صدور انقلاب در منطقه خاورمیانه بیشتر فراهم شد. بویژه اینکه امام خمینی(ره) معمار و رهبر انقلاب با تبیین ایده صدور انقلاب، به خوبی حساب انقلاب را با ابرقدرتها مشخص کردند و فرمودند: «ما باید از مستضعفان جهان پشتیبانی کنیم ما باید در صدور انقلابمان به جهان کوشش کنیم و تفکر اینکه انقلابمان را صادر نمی کنیم کنار بگذاریم. زیرا اسلام بین کشورهای مسلمان فرقی قائل نمی شود و پشتیبان تمام مستضعفان جهان است. از طرفی دیگر تمام قدرتها و ابرقدرتها، کمر به نابودیمان بسته اند و اگر ما در محیطی بسته بمانیم، قطعاً با شکست مواجه خواهیم شد. ما باید حسابمان را صریحاً با قدرتها و ابرقدرتها یکسره کنیم و به آنها نشان دهیم که با تمام گرفتاریهای مشقت باری که داریم، با جهان برخورد مکتبی مینماییم».
امام خمینی(ره) در خصوص صدور انقلاب میفرمایند: «ما انقلاب را به تمام جهان صادر میکنیم چرا که انقلاب ما اسلامی است و تا بانگ لااله الاالله و محمد رسول الله بر تمام جهان طنین نیفکنده مبارزه هست و تا مبارزه در هر کجای جهان علیه مستکبران هست ما هستیم».
دشمنان انقلاب ایران تلاش بسیار کرده اند تا چهره ای منفی از مفهوم صدور انقلاب نشان داده و آن را نوعی دخالت نظامی ایران و حمایت تسلیحاتی از نهضتهای اسلامی و آزادی بخش جلوه دهند تا بتوانند با آن مقابله کرده و منافع نامشروع خود را از خطر نجات دهند، اما بنیانگذار تیزبین انقلاب اسلامی ایران، این توطئه را نیز خنثی کرده و فرمودند: «اینکه میگوییم باید انقلاب ما به همه جا صادر بشود این معنی غلط را از او برداشت نکنند که ما میخواهیم کشورگشایی کنیم، ما همه کشورهای مسلمین را از خودمان میدانیم... ما میخواهیم این چیزی که در ایران واقع شد و این بیداری که در ایران واقع شد و خودشان از ابرقدرتها فاصله گرفتند ... و دست آنها را از مخازن خودشان کوتاه کردند این در همه ملتها و در همه دولتها بشود، آرزوی ما این است. معنی صدور انقلاب ما این است که همه ملتها بیدار شوند و همه دولتها بیدار شوند و خودشان را از این گرفتاری که دارند و این تحت سلطه بودنی که هستند و از اینکه همه مخازن آنها دارد به باد میرود و خودشان به نحو فقر زندگی میکنند نجات بدهد ... ما که میگوییم انقلابمان را میخواهیم صادر کنیم میخواهیم این مطلب را همین معنایی که پیدا شده همین معنویتی که پیدا شده است در ایران... ما میخواهیم این را صادر کنیم ما نمی خواهیم شمشیر بکشیم و تفنگ بکشیم و حمله کنیم».
امام خمینی (ره ) در مقام تبیین معنا و مفهوم صدور انقلاب اسلامی تصریح میکنند : «ما که میگوییم اسلام را میخواهیم صادر کنیم معنایش این نیست که ما سوار طیاره بشویم و بریزیم به ممالک دیگر یک همچون چیزی نه ما گفتیم و نه ما میتوانیم. اما آنکه ما میتوانیم این است که میتوانیم به وسیله دستگاه هایی که داریم به وسیله همین صداوسیما به وسیله مطبوعات به وسیله گروه هایی که به خارج میروند اسلام را آن طوری که هست معرفی کنیم. اگر آن طوری که هست معرفی بشود مورد قبول همه خواهد بود»
صدور انقلاب و جهانی شدن آن ریشه در ماهیت انقلاب دارد. اولین و مهمترین ویژگی انقلاب که موجب صدور آن گردیده است، اسلامی بودن انقلاب است از آنجا که اسلام اختصاص به ایران نداشته و محدود به قلمرو جغرافیایی خاصی نیست و مخاطبین آن مسلمانان و مستضعفین سراسر جهان میباشند، لذا انقلاب متکی به اسلام نیز به همین ترتیب محدود به کشور خاصی نشده و کل جهان را تحت الشعاع خود قرار میدهد.
همان گونه که اشاره شد، دشمنان انقلاب ایران تلاش بسیار کرده اند تا چهره ای منفی از مفهوم صدور انقلاب نشان داده و آن را نوعی دخالت نظامی ایران و حمایت تسلیحاتی از نهضتهای اسلامی و آزادی بخش جلوه دهند. مقام معظم رهبری درباره معنای کلام امام که فرموده بودند: «ما انقلابمان را به همه عالم صادر خواهیم کرد»، چنین بیان میدارند: «چقدر تبلیغات جهانی این جمله امام عزیز و فقیدمان را کوبیدند که فرموده بودند: »ما انقلابمان را به همه عالم صادر خواهیم کرد«. صدور انقلاب به معنای این نبود که ما بر میخیزیم و با قوت و قدرت به این طرف و آن طرف میرویم و جنگ راه میاندازیم و مردم را به شورش و انقلاب وادار میکنیم؛ مقصود امام به هیچ وجه این نبود. این کار جزء سیاستها و اصول ما نیست؛ بلکه مردود است. آنها این جمله را این گونه معنا کردند و آن را کوبیدند».
مقام معظم رهبری، صدور انقلاب را به معنای صدور فرهنگ اسلام تعبیر نموده و فرمودند: «پس از پیروزی انقلاب اسلامی سردمدار تبلیغات جهانی بر روی اشاعه فرهنگ انقلابی اسلام جنجال راه انداختند و آن را به عنوان صدور انقلاب (با معنای غلطی که از صدور انقلاب میکردند) مورد تهاجم تبلیغاتی قرار دادند. همه رسانهها در سرتاسر عالم روی این نکته و کلمه تکیه میکنند که جمهوری اسلامی در صدد صدور انقلاب است! خباثت آنها در اینجاست که صدور انقلاب را به معنای صدور مواد منفجره و ایجاد درگیری در گوشه و کنار عالم و از این قبیل کارها معرفی میکنند !! که این هم مثل بقیه خباثتهای تبلیغاتی دنیای غرب، یک ترفند رذیلانه است... اگر منظور این است که ما مواد منفجره صادر میکنیم، این ادعا دروغ است. این کار را خود دستگاههای پلید خبیث استکباری، میکنند. ...صدور انقلاب یعنی صدور فرهنگ انسان ساز اسلام و صدور صفا و خلوص و تکیه و اصرار بر ارزشهای انسانی. ما به این کار و انجام این وظیفه افتخار میکنیم. این راه انبیاست و ما این راه را باید ادامه دهیم».
ایشان با اشاره به رواج فساد و فحشا در دنیای غرب و صدور فساد و بدبختی از سوی دنیای غرب به سراسر عالم، میفرمایند: «دنیای غرب و سردمداران فرهنگ فاسد و منحط غربی از این کار که فساد و فحشا اعتیاد و انواع و اقسام بدبختیها و روسیاهیها را به سراسر عالم صادر میکنند؛ خجالت نمی کشند؟! این فرهنگ فحشایی که امروز متاسفانه سراسر دنیا و بیش از همه دنیای فقیر جهان سوم را فراگرفته از کجا آمده است؟ این یکی از صادرات فرهنگ غربی تمدن استعماری و استکباری است.
انواع و اقسام فسادها و انحطاط هایی که امروز بشریت را در فشار گذاشته و اعتیادهای خطرناکی که گریبان جوانها را در بسیاری از کشورهای فقیر و عقب افتاده گرفته از کجاست؟ فرهنگ مصرفی غلط که بر بسیاری از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی جهان سوم تحمیل شده از کجاست؟ اگر شما وارد بازار کشورهای فقیر منطقه خودمان - نفتخیز و غیر نفتخیز - بشوید؛ خواهید دید تبلیغات اجناس مصرفی زاید و غیر لازم غربی تمام فضای زندگی اینها را پر کرده است. آیا بشر به این چیزها احتیاج داشت؟! کشورهای تولید کننده نفت ثروت خدادادی متعلق به همه مردم را که باید صرف عمران و آبادی کشورشان بشود؛ میدهند و در مقابل وسایلی میگیرند که جز انحطاط و فساد در زندگی، تاثیر دیگری ندارد.»
مقام معظم رهبری درباره معنای صحیح صدور انقلاب میفرمایند: «چرا ما باید از صادر کردن توحید و اخلاق انبیا و روح فداکاری اخلاص و تزکیه اخلاقی به کشورهای دیگر خجالت بکشیم؟! چرا باید شرم کنیم از اینکه غیرت و حمیت صحیح و ایستادگی در مقابل قدرتهای باطل را به صورت درس علمی به ملتهای دیگر ارائه و تعلیم بدهیم؟ ملتها باور نمی کنند که بشود با عوامل و مزدوران قدرتهای استکباری درافتاد. ما درافتادیم و پیروز هم شدیم. چرا این عمل و تجربه خودمان را در اختیار افکار عمومی ملتها نگذاریم؟ ... صدور انقلاب به معنای صادر کردن ارزشهای انقلابی و افشاگری درباره مستبدها و ظالمهای عالم وظیفه و تکلیف الهی ماست. اگر این کار را نکنیم، کوتاهی کرده ایم. جمهوری اسلامی و ملت ایران و آن شخصیت عظیم و عالی قدری که دنیا را در مقابل عظمت خودش کوچک و خاضع کرد؛ نشان دادند که همه قدرتهای عالم برای مقابله با چنین عزم و اراده معظم و پولادینی - که اسلامی است و متعلق به عموم ملت است - کوچکند».