دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

احتیاج به وعظ نیست

گفتم که الف، گفت دگر، گفتم هیچ؛ در خانه اگر کس است یک حرف بس است.
احتیاج به وعظ نیست
احتیاج به وعظ نیست

عنوان: احتیاج به وعظ نیست

نویسنده: آیة ا... محمدتقی بهجت (دام‌ظله)

مخاطب: یکی از ارادتمندان ایشان

متن نامه

گفتم که الف، گفت دگر، گفتم هیچ؛ در خانه اگر کس است یک حرف بس است.

بارها گفته‌ام و بار دیگر می‌گویم: کسی که بداند هر که خدا را یاد کند خدا همنشین او است احتیاج به هیچ وعظی ندارد. می‌داند چه باید بکند و چه باید نکند، می‌داند که آن چه را می‌داند باید انجام دهد و آنچه که نمی‌تواند باید احتیاط کند.

والسلام علیکم رحمة الله و برکاته

منبع: شیروانی، علی؛ برنامه سلوک در نامه‌های سالکان، قم، دارالفکر، چاپ دوم، 1385،ص 419.

پیام‌ها و نکته‌ها:

1- انسان بسیاری از احکام الهی را بصورت فطری می‌داند، مثلاً می‌داند که راستگوئی خوب است و دروغ زشت، امانتداری پسندیده است و خیانت ناپسند، اگر انسان به این احکام عمل کند، بسیاری از مشکلات اخلاقی خود و جامعه رفع می‌شود و کمتر احتیاج به وعظ و نصیحت دیگران پیدا می‌کند.

2- نباید به بهانه فقدان مربی خود را بی‌تقصیر و غیرمسئول دانست.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

منشآت

No image

اخلاق ناصرى

No image

بحرالمعارف

در خصوص عرفان، حدیث و کلام اسلامى که در لابه‌لاى آن اشعارى دیده مى‌شود. این کتاب به زبان فارسى و عربى است.

 ,عبدالصمد همدانى بحرالمعارف را در کربلا به رشته تألیف درآورد و نسخه‌هاى خطى از آن در کتابخانه‌هاى معتبر ایران از جمله آستان قدس رضوى، کتابخانه آیت‌اللَّه مرعشى و کتابخانه‌هاى نجف و کربلا نگاهدارى مى‌شود. چاپ سنگى آن در ایران در یک مجلّد رحلى و در 550 ص به سال 1293ه .ش در تبریز انجام پذیرفته است. در بمبئى (هند) نیز به طبع آن اقدام کرده‌اند.

 ,طبع جدید بحرالمعارف در سه مجلّد با قطع وزیرى و تحقیق و ترجمه آقاى حسین استاد ولى در پاییز 1370ه .ش توسط انتشارات حکمت صورت گرفته است.

 ,کتابى تحت عنوان «شرح معارج الاصول محقق حلّى» در اصول فقه را نیز به عبدالصمد همدانى نسبت داده‌اند که در واقع این اثر از آنِ سید عبدالصمد حسینى از احفاد میر سید على همدانى است.

No image

مقصدالواصلین

No image

رسالة لقاءاللَّه

Powered by TayaCMS