دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اندیشه

آگاه باشید: دانشى که در آن اندیشه نیست سودى ندارد! آگاه باشید: تلاوت قرآن که در آن تدبّر نباشد نفعى ندارد! آگاه باشید: عبادتى که در آن تفکّر نیست بى‌اثر است!
اندیشه
اندیشه

أَلا لا خَیْرَ فى عِلمٍ لَیْسَ فیهِ تَفَهُّمٌ أَلا لا خَیْرَ فى قَرَائةٍ لَیْسَ فیْها تَدَبُرٌ أَلا لا خَیْرَ فى عِبادَةٍ لَیْسَ فیْها تَفَکُّرٌ [1]

ترجمه‌

آگاه باشید: دانشى که در آن اندیشه نیست سودى ندارد!

آگاه باشید: تلاوت قرآن که در آن تدبّر نباشد نفعى ندارد!

آگاه باشید: عبادتى که در آن تفکّر نیست بى‌اثر است!

انباشتن مغز از فرمول‌هاى علمى، و قوانین منطقى و اصول فلسفى و هرگونه دانشى مادامى که با اندیشه صحیح، و جهان‌بینى روشن، و آشنایى با اصول زندگى انسانى، هماهنگ نباشد بسیار کم اثر است.

همان‌طور که خواندن آیات شریفه قرآن اگر با تدّبر و دقّت در عمق معانى آن همراه نباشد تأثیر آن ناچیز است، و عباداتى که نور تفکّر و عقل بر آن نتابد جسمى است بى‌روح، و فاقد اثر عالى تربیتى است.

    منبع: کتاب یکصد وپنجاه درس زندگی ،تألیف آیت الله العظمی مکارم شیرازی
    پی نوشت:
  • [1] . از کتاب کافى جلد 1، صفحه 36 و تحف العقول.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

شرح گلشن راز

No image

شرح اسماء الحسنى

No image

رساله در معرفت

No image

بحرالمعارف

در خصوص عرفان، حدیث و کلام اسلامى که در لابه‌لاى آن اشعارى دیده مى‌شود. این کتاب به زبان فارسى و عربى است.

 ,عبدالصمد همدانى بحرالمعارف را در کربلا به رشته تألیف درآورد و نسخه‌هاى خطى از آن در کتابخانه‌هاى معتبر ایران از جمله آستان قدس رضوى، کتابخانه آیت‌اللَّه مرعشى و کتابخانه‌هاى نجف و کربلا نگاهدارى مى‌شود. چاپ سنگى آن در ایران در یک مجلّد رحلى و در 550 ص به سال 1293ه .ش در تبریز انجام پذیرفته است. در بمبئى (هند) نیز به طبع آن اقدام کرده‌اند.

 ,طبع جدید بحرالمعارف در سه مجلّد با قطع وزیرى و تحقیق و ترجمه آقاى حسین استاد ولى در پاییز 1370ه .ش توسط انتشارات حکمت صورت گرفته است.

 ,کتابى تحت عنوان «شرح معارج الاصول محقق حلّى» در اصول فقه را نیز به عبدالصمد همدانى نسبت داده‌اند که در واقع این اثر از آنِ سید عبدالصمد حسینى از احفاد میر سید على همدانى است.

Powered by TayaCMS