دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انزواطلبی

No image
انزواطلبی

انزواطلبی، ایزولاسیونیسم، جیمز مونروئه، دکترین مونروئه

نویسنده : محمود طلوعی

این اصطلاح در سیاست به معنی اجتناب از مداخله در امور بین المللی و خودداری از قبول تعهدات خارجی آمده و با این که یک پدیده مربوط به قرن نوزدهم است، در دنیای امروز هم که ارتباطات بین المللی بیش از هر زمان دیگری توسعه یافته نمونه‌هایی از آن در گوشه و کنار جهان دیده می‌شود. اصطلاح « ایزولاسیونیسم یا انزواگرایی» نخستین بار در سال 1823 که «جیمز مونروئه» رئیس جمهوری وقت آمریکا اعلام داشت آمریکا در امور اروپا مداخله نمی‌کند و به کشورهای اروپا هم حق مداخله در امور آمریکا را نمی‌دهد به کار رفت، ولی عصر این سیاست که به « دکترین مونروئه » هم معروف شده چندان طولانی نبود.

در قرن بیستم بعضی کشورها مانند ژاپن هم این سیاست را تجربه کردند و در حال حاضر نیز تعدادی از کشورها با وجود عضویت در سازمان‌های بین المللی کم و بیش در حال انزوای سیاسی به سر می‌برند که کشور آسیایی برمه نمونه مشخصی از آن است.

مقاله

نویسنده محمود طلوعی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

منشآت

No image

اخلاق ناصرى

No image

بحرالمعارف

در خصوص عرفان، حدیث و کلام اسلامى که در لابه‌لاى آن اشعارى دیده مى‌شود. این کتاب به زبان فارسى و عربى است.

 ,عبدالصمد همدانى بحرالمعارف را در کربلا به رشته تألیف درآورد و نسخه‌هاى خطى از آن در کتابخانه‌هاى معتبر ایران از جمله آستان قدس رضوى، کتابخانه آیت‌اللَّه مرعشى و کتابخانه‌هاى نجف و کربلا نگاهدارى مى‌شود. چاپ سنگى آن در ایران در یک مجلّد رحلى و در 550 ص به سال 1293ه .ش در تبریز انجام پذیرفته است. در بمبئى (هند) نیز به طبع آن اقدام کرده‌اند.

 ,طبع جدید بحرالمعارف در سه مجلّد با قطع وزیرى و تحقیق و ترجمه آقاى حسین استاد ولى در پاییز 1370ه .ش توسط انتشارات حکمت صورت گرفته است.

 ,کتابى تحت عنوان «شرح معارج الاصول محقق حلّى» در اصول فقه را نیز به عبدالصمد همدانى نسبت داده‌اند که در واقع این اثر از آنِ سید عبدالصمد حسینى از احفاد میر سید على همدانى است.

No image

مقصدالواصلین

No image

رسالة لقاءاللَّه

Powered by TayaCMS