دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

باید برای نارسایی و کاستی های حوزه های علمیه برنامه ریزی کرد

No image
باید برای نارسایی و کاستی های حوزه های علمیه برنامه ریزی کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شیراز، حجت الاسلام والمسلمین سیدهاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه علمیه قم در گردهمایی مسوولان و مدیران مدارس علمیه استان های فارس، بوشهر، کهکیلویه و بویر احمد در شیراز، حوزه علمیه را از مقدس ترین مراکز علمی تاثیرگذار بر جامعه توصیف کرد و اظهار داشت: باید حوزه ها علمیه را از سه منظر ایستایی، سیر و منع قهقرایی و بازگشت به گذشته ای که سیر نزولی دارد و راه بالندگی و رشد نگاه کرد و به آن پرداخت.
مدیر حوزه علمیه قم، حوزه های علمیه را میراثی با ارزش و گرانقدر دانست و افزود: امروز در حوزه های علمیه باید کارهایی انجام شود که مورد غبطه اندیشمندان، دانشجویان مجامع فکری و دنیای کفر قرار گیرد.
وی تحمیل، تخریب، و تسلیم فرهنگی را سه موضع دشمنان اسلام بر شمرد و خاطر نشان کرد: دراز مدت بودن، بنیادی و ریشه ای بودن، نشانه گرفتن اصل دین و تقوا از ویژگی های تهاجم فرهنگی است.
مدیر حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه دشمنان اسلام به صورت غیر مستقیم، نامحسوس و نامرئی کارهای خود را دنبال می کنند، گفت: آنها با استفاده از تجارب گذشته به صورت سازمان یافته در حیطه شناختی معارف ضد دینی را رواج می دهند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: امروز لیبرالیسم اخلاقی جایگزین مفاهیم اخلاقی شده است.
وی روحانیت را متولی دفاع از دین دانست و خاطر نشان کرد: دشمنان اسلام در حیطه های عاطفی تقدس زدایی می کنند و روحانیت و روحیه ایثار و جهاد را زیر سوال می برند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، راه اندازی خانه های فساد و مد گرایی را نمونه دیگری از کارهای دشمنان اسلام دانست.
وی متناسب با زمان قدم برداشتن را از ابهت های حوزه های علمیه دانست و تصریح کرد: امروز حوزه ها و مدارس علمیه باید سنگرهای تسخیر ناپذیری باشند که هر روز جوانه بزند و رشد پیدا کند.
مدیر حوزه علمیه قم با بیان اینکه حوزه ها باید مجهز به علوم حوزوی شوند، افزود: استان فارس و بوشهر با توجه به تجربه های موفق در برهه های استثنایی در طول تاریخ حوزه های علمیه، نشان داده اند که توانسته اند، انسان های برجسته ای را به جامعه تحویل دهند.
وی افزود: در حوزه های علمیه باید سنت گذشته را پاس داشت و در کنار آن به اصلاح پرداخت و متناسب با کمبودها قدم برداشت.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی بوشهری بحث علم کلام و فلسفه را از نیازهای جدی امروز حوزه ها دانست و خواستار تقویت آنها شد و در ادامه اظهار داشت: در دو مقوله تبیین و اداره نظام باید به نظام اساسی سرویس داد چون حوزه نیاز جامعه امروزی است.
وی با اشاره به اینکه امروز موجی از اسلام خواهی دنیا را فرا گرفته است، تصریح کرد: نارسایی کمی و محتوایی حوزه های علمیه باید مورد توجه واقع شود و در این رابطه باید کاستی ها و ظرفیت ها را مشخص کرد تا بتوان برای آینده درست برنامه ریزی کرد.

خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS