دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سیمای قرآن در اشعار سنایی

No image
سیمای قرآن در اشعار سنایی ماهنامه بشارت با بررسی «سیمای قرآن در اشعار سنایی» منتشرشد

در این دو ماهنامه در مقاله‌ای با عنوان سیمای قرآن در اشعار سنایی سعی مؤلف بر آن است که نمونه‌های تأثیرپذیری سنایی از قرآن را نشان و اشعاری را که دیوان او از این کتاب آسمانی الهام گرفته ارائه دهد.

شصتمین شماره ماهنامه قرآنی بشارت ویژه نوجوانان با مقاله «سیمای قرآن در اشعار سنایی» توسط مؤسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) این نشریه با زبانی ساده و روان سعی در آشنایی نوجوانان با مطالب و موضوعات قرآنی دارد. در این شماره از بشارت مطالبی با عنوان مونس جان، حسد از دیدگاه قرآن و روانشناسی، اخلاق اجتماعی کرامت‌محور، معنای اضاعه نماز و خطر آن، آزاد کرده خدا، کاشف حقیقت، قاری شجاع، مکتب وجدان، آیه تکان‌دهنده، پستی جهالت، حکایت سوره زلزال و تار عنکبوت خانه سست به کار رفته است.
در این دو ماهنامه در مقاله‌ای با عنوان سیمای قرآن در اشعار سنایی سعی مؤلف بر آن است که نمونه‌های تأثیرپذیری سنایی از قرآن را نشان و اشعاری را که دیوان او از این کتاب آسمانی الهام گرفته ارائه دهد.
در بخشی از مقاله سیمای قرآن در اشعار سنایی به قلم «مهدی سلطانی» می‌خوانیم: «حکیم سنایی شاعر بزرگ و والامقام قرن پنجم و ششم هجری، از جمله شاعرانی است که به حق باید او را از استادان مسلم شعر فارسی محسوب نمود و ازجمله ادیبانی که با تأثیرپذیری دقیق از آیات قرآنی توانست تحول اساسی در روند آثار منظوم فارسی ایجاد کند و سیر شعر فارسی را در خدمت تعلیمات اخلاقی و عرفانی قرآن قرار دهد

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

شرح گلشن راز

No image

شرح اسماء الحسنى

No image

رساله در معرفت

No image

بحرالمعارف

در خصوص عرفان، حدیث و کلام اسلامى که در لابه‌لاى آن اشعارى دیده مى‌شود. این کتاب به زبان فارسى و عربى است.

 ,عبدالصمد همدانى بحرالمعارف را در کربلا به رشته تألیف درآورد و نسخه‌هاى خطى از آن در کتابخانه‌هاى معتبر ایران از جمله آستان قدس رضوى، کتابخانه آیت‌اللَّه مرعشى و کتابخانه‌هاى نجف و کربلا نگاهدارى مى‌شود. چاپ سنگى آن در ایران در یک مجلّد رحلى و در 550 ص به سال 1293ه .ش در تبریز انجام پذیرفته است. در بمبئى (هند) نیز به طبع آن اقدام کرده‌اند.

 ,طبع جدید بحرالمعارف در سه مجلّد با قطع وزیرى و تحقیق و ترجمه آقاى حسین استاد ولى در پاییز 1370ه .ش توسط انتشارات حکمت صورت گرفته است.

 ,کتابى تحت عنوان «شرح معارج الاصول محقق حلّى» در اصول فقه را نیز به عبدالصمد همدانى نسبت داده‌اند که در واقع این اثر از آنِ سید عبدالصمد حسینى از احفاد میر سید على همدانى است.

Powered by TayaCMS