27 بهمن 1395, 3:16
از پيامبر اکرم(ص) نقل شده است که خداي عزوجل به حضرت داود(ع) فرمود: «گناهکاران را مژده ده و صديقان را بترسان» آن جناب عرضه داشت: پروردگارا! چگونه گناهکاران را مژده دهم و صديقان را بترسانم؟
خطاب رسيد: «اي داود! گناهکاران را مژده ده که من توبه آنان را مي پذيرم، و گناهان را عفو مي کنم، و صديقان را بترسان که به عبادت هاي خود مغرور نگردند، همانا بنده اي نيست که او را براي حساب وا دارم مگر اينکه هلاک گردد» (1)
همچنين در بعضي از احاديث قدسيه آمده است که « بعضي از بندگان من سعي تمام در برخاستن شب مي نمايند، ولي مقدمه خواب را بر او مي افکنم از جهت مهربانيم نسبت به او، پس مي خوابد، صبح که شد بر مي خيزد و آزرده خاطرگشته و خود را سرزنش مي کند، و اگر او را رها کنم تا موفق شود، عجب و خود پسندي او را هلاک مي گرداند، و خيال مي کند سرآمد عابدان گشته و از حد گنهکاران درگذشته، در اين حال از من دوري مي کند و گمانش اين است که به من تقرب جسته است» (2)
1- اصول کافي، ج 3، ص 429
2- عده الداعي، ص 222
روزنامه كيهان، شماره 21110 به تاريخ 30/4/94، صفحه 8 (معارف)
در خصوص عرفان، حدیث و کلام اسلامى که در لابهلاى آن اشعارى دیده مىشود. این کتاب به زبان فارسى و عربى است.
 ,عبدالصمد همدانى بحرالمعارف را در کربلا به رشته تألیف درآورد و نسخههاى خطى از آن در کتابخانههاى معتبر ایران از جمله آستان قدس رضوى، کتابخانه آیتاللَّه مرعشى و کتابخانههاى نجف و کربلا نگاهدارى مىشود. چاپ سنگى آن در ایران در یک مجلّد رحلى و در 550 ص به سال 1293ه .ش در تبریز انجام پذیرفته است. در بمبئى (هند) نیز به طبع آن اقدام کردهاند.
 ,طبع جدید بحرالمعارف در سه مجلّد با قطع وزیرى و تحقیق و ترجمه آقاى حسین استاد ولى در پاییز 1370ه .ش توسط انتشارات حکمت صورت گرفته است.
 ,کتابى تحت عنوان «شرح معارج الاصول محقق حلّى» در اصول فقه را نیز به عبدالصمد همدانى نسبت دادهاند که در واقع این اثر از آنِ سید عبدالصمد حسینى از احفاد میر سید على همدانى است.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان