دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عن ابی عبدالله(علیه السلام) قال:

«طالبان علم سه گروهند و تو آنان را به ذات و صفاتشان بشناس؛ گروهی علم را برای کارهای جاهلانه و بحثهای خصومت آمیز تحصیل می‌کنند. گروهی دیگر برای گردن فرازی و فریبکاری؛ و گروه سوم علم را برای فهمیدن و اندیشیدن فرا می گیرند.»(کافی ج 1 صفحه 49)
عن ابی عبدالله(علیه السلام) قال:
عن ابی عبدالله(علیه السلام) قال:

عن ابی عبدالله(علیه السلام) قال:

«طلبه العلم ثلاثه فاعرفهم باعیانهم و صفاتهم؛ صنف یطلبه للجهل و المراء و صنف یطلبه للاستطاله و الختل و صنف یطلبه للفقه و العقل»(کافی ج 1 صفحه 49)

امام صادق (علیه السلام) فرموده است:

«طالبان علم سه گروهند و تو آنان را به ذات و صفاتشان بشناس؛ گروهی علم را برای کارهای جاهلانه و بحثهای خصومت آمیز تحصیل می‌کنند. گروهی دیگر برای گردن فرازی و فریبکاری؛ و گروه سوم علم را برای فهمیدن و اندیشیدن فرا می گیرند.»

توضیح:

تنها علم جهت‌دار است که سبب تعالی و پیشرفت زندگی فردی و اجتماعی جامعه بشری می شود؛ چرا که علم منهای معنویت، نه تنها نجات بخش نیست بلکه گمراه کننده و چه بسا نابود کننده نیز می‌باشد. علم و تقوی همانند دو بال می مانند که انسان جویای کمال را به سر منزل مقصود می رساند. بنابر این بر همه اهل علم فرض است که خود را با گروه سوم روایت وفق داده و دانش را برای خدمت به خلق خدا و همنوعان خود فرا می‌گیرند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS