دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عزم عمومی در سال جهاد اقتصادی

No image
عزم عمومی در سال جهاد اقتصادی

عزم عمومي در سال جهاد اقتصادي

نامگذاری سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری سنت مبارکی است که به نحوی جهت گیری اصلی دستگاه‌های نظام را مشخص می‌کند.

امسال نیز رهبر انقلاب، سال 90 را سال جهاد اقتصادی نامگذاری کرده اند و تمام هم وغم مسئولین ایجاد سازو کارها برای دستیابی به اهداف جهاد اقتصادی در کشور ، یعنی توسعه و بالندگی اقتصادی است. روند طرح تحول اقتصادی و بحث هدفمند سازی یارانه‌ها و همچنین آغاز سال تازه ای از دهه پیشرفت و عدالت در کشور افق تازه ای را در پیش روی ایران اسلامی قرار داده است.
در واقع سنت پسندیده نامگذاری سال‌ها توسط مقام معظم رهبری بیش از دو دهه است که پیگیری می‌شود. اگر نگاهی بر روند و سلسله نامگذاری سال‌ها از سوی رهبری داشته باشیم به خوبی به این نکته پی خواهیم برد که این نامگذاری‌ها کاملادر یک مسیر درست و تکاملی است که به تدریج بستر‌های رشد و توسعه در کشور را فراهم می‌آورد. امسال که سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است در حقیقت آغازی است بر شروع یک جهش اقتصادی در کشور که طی سالهای اخیر بستر‌ها و زمینه آن فراهم آمده است . با این حال برای دستیابی کامل به اهداف سال جهاد اقتصادی هر کدام از سه قوه مسئولیت مهمی را بر عهده دارند. مجلس شورای اسلامی به عنوان مقنن و نرم افزار نظام باید به سرعت وارد سیاستگذاری‌ها شود. طرح تحول اقتصادی دارای هفت بند است که تاکنون یکی از بندهای این طرح بزرگ توسط مجلس مصوب شده است و دولت آن را اجرا کرده است . با این حال 6 محور دیگر طرح تحول اقتصادی همچنان بر زمین مانده است و مجلس و دولت باید به سرعت به سمت برنامه ریزی برای اجرای این طرح‌ها حرکت کنند. البته دولت در بحث جهاد اقتصادی نقش اثرگذاری دارد. دولت باید برای دستیابی به اهداف سال جهاد اقتصادی که توسعه و بالندگی کشور است به سرعت به سمت واگذاری امور به بخش‌های خصوص و مردمی کردن اقتصاد حرکت کند.

دستگاه‌های قضائی کشور نیز باید با رسیدگی به مشکلات حقوقی در کشور و تسریع در روند حل و فصل دعاوی و همچنین گسترش نظارت جو اطمینان و آرامش اقتصادی را به کشور تزریق کنند.همان گونه که رهبر انقلاب در دیدار از منطقه گازی پارس جنوبی تبیین کرده اند در مفهوم جهاد نوعی در نظر گرفتن نقشه‌های دشمنان و خنثی کردن این نقشه‌ها نیز وجود دارد. متاسفانه کشورهای غربی طی چند سال گذشته بدون هیچ مدرک مستندی تحریم‌های اقتصادی را بر ایران تحمیل کرده اند. با این حال در سال جهاد اقتصادی یکی از مهمترین اهداف دور زدن این تحریم‌ها با تکیه بر توان بومی است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

در تقابل ایران با اسرائیل و آمریکا، همیشه گزینه حمله اتمی چالش‌برانگیز بوده و هست. عده‌ای می‌گویند: وقتی آمریکا و اسرائیل به عنوان دشمن اصلی ما سلاح اتمی دارند و تجربه نشان‌داده، اگر لازم شود هیچ تعارفی در استفاده از آن ندارند، پس ما هم باید سلاح اتمی داشته باشیم.
باغ خسروشاهی

باغ خسروشاهی

کی از شبهاتی که در سال‌های اخیر سبب تحریف امام در ذهن نسل جوان شده است این ادعا است که برخی می‌گویند امام در باغ‌های بزرگ و مجلل اطراف جماران زندگی می‌کردند و بااین‌وجود در رسانه‌ها به مردم یک‌خانه کوچک و ساده به‌عنوان محیط زندگی ایشان نمایش داده می‌شد
دوگانه نهضت و نظام

دوگانه نهضت و نظام

برخی دوگانه‌ها را ابتدا درک نمی‌کنیم ولی به مرور که مشغول کاری علمی می‌شویم یا طرحی عملی را به پیش می‌بریم متوجه آن می‌شویم و بعد بر سر آن دو راهی به انتخابی خاص دست می‌زنیم.
چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

شهید سلیمانی بی‌شک در زمره شخصیت‌هایی است که جامعه ایرانی بشدت از وی متأثر خواهد بود. احتمالاً در طول تاریخ هیچ بدرقه‌ای به میزان تشییع پیکر او شکوهمند نبوده است.
آب و برق مجانی می‌شود!

آب و برق مجانی می‌شود!

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
زندگینامه افلاطون

زندگینامه افلاطون

افلاطون احتمالا 427 سال پیش از میلاد مسیح در آتن بدنیا آمد. تولد او مصادف با دورانی بود که یونان باستان به اوج عظمت خود رسیده و شاید اندکی هم از قله عظمت گذشته در نشیب انحطاط افتاده بود.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
Powered by TayaCMS