دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انس گرفتن با ذکر الله

آری ، با ذکر حقیقی ، حجاب های بین عبد و حق خرق شود و موانع حضور مرتفع گردد و قسوت و غفلت قلب برداشته شود و درهای ملکوت اعلی به روی سالک باز شود
انس گرفتن با ذکر الله
انس گرفتن با ذکر الله

آری ، با ذکر حقیقی ، حجاب های بین عبد و حق خرق[1]شود و موانع حضور مرتفع گردد و قسوت و غفلت قلب برداشته شود و درهای ملکوت اعلی به روی سالک باز شود وابواب لطف و رحمت حق به روی او گشوده گردد ولی عمده آن است که قلب در آن ذکر زنده باشد و مرده نباشد و با مردگان انس نگیرد و آنچه غیر حق و وجه مقدس اوست از مردگان است ، و دل با انس با آن مردگی و مردارخوری نزدیک شود: کل شی ء هالک الا وجهه [2]رسول خدا فرمود: راست ترین شعری که عرب گفته شعر لبید است که گفته : الا کل شی ء ما خلاالله باطل [3]دل به دیگر موجودات بستن ، - هر موجودی باشد - از خدا غافل شدن است [4].

    منبع :
  • شرح حدیث جنود نوشته امام خمینی (ره)
    پی نوشت:
  • [1] - خرق : پاره شدن ، از بین رفتن .
  • [2] - هر چیزی نابود شدنی است ، مگر وجه خداوند. (قصص / 88)
  • [3] - صحیح مسلم ، ج 4، کتاب الشعر، ص 242، احادیث 3 - 6
  • [4] - شرح حدیث جنود ص 124

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پیمان صلح پاریس

پیمان صلح پاریس

یکی دیگر از پیمان‌های ننگینی که در زمان سلطنت ناصرالدین شاه بین ایران و انگلیس بسته شد، پیمان صلح پاریس بود که انگلیس به دلیل تصرف هرات، توسط ایران، چندین شهر جنوب ایران را تصرف کرد، که منجر به بستن پیمان بین دو کشور گردید.
پیمان سعدآباد

پیمان سعدآباد

سیاست خارجی ایران قبل از جنگ جهانی دوم و در زمان رضاخان، بر مبنای استوار ساختن موقعیت خود در برابر دو قدرت شوروی و انگلیس بود.
No image

جان میلتون John Milton

پر بازدیدترین ها

No image

کاپیتولاسیون Capitulation

No image

مهاجرت کبری

No image

مهاجرت صغری

No image

دیکتاتور مصلح

No image

خط تالوگ

Powered by TayaCMS