دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سلوك عارفانه: حيای سالك

No image
سلوك عارفانه: حيای سالك

(بدان اي سالک عزيز!) حال گرفتگي و قبضي که از ارتکاب اعمال قبيح به سالک دست می‌دهد و سالک در مقام سرزنش خود برمي آيد و به ملامت نفس برمي خيزد آن حال را حال حيا گويند. مرحوم فيض کاشاني مي نويسد: حيا از جمله احوال مقربان است. يعني حياي بيشتر، زيادت قرب الهي را به همراه دارد. هرکس که هنوز حال حيا را به دست نياورده است، يعني هنوز هيچ مرتبه از مراتب قرب را نيافته است. حيا آن است که باطن بنده از هيبت اطلاع خداوندي شديداً متأثر گردد. همان گونه که خداوند در سوره علق آيه 14 مي فرمايد: آيا انسان ندانست به اينکه خدا او را مي بيند؟ همچنين امام صادق(ع) در اصول کافي می‌فرمايد: حيا از ايمان است آن را که حيا نيست ايمان نيست. «لاايمان لمن لاحياء له»(1)

    _______________________

    1- مقامات معنوی، محسن بينا، ج2، ص53

   

   

            روزنامه كيهان، شماره 21122 به تاريخ 13/5/94، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پیمان صلح پاریس

پیمان صلح پاریس

یکی دیگر از پیمان‌های ننگینی که در زمان سلطنت ناصرالدین شاه بین ایران و انگلیس بسته شد، پیمان صلح پاریس بود که انگلیس به دلیل تصرف هرات، توسط ایران، چندین شهر جنوب ایران را تصرف کرد، که منجر به بستن پیمان بین دو کشور گردید.
پیمان سعدآباد

پیمان سعدآباد

سیاست خارجی ایران قبل از جنگ جهانی دوم و در زمان رضاخان، بر مبنای استوار ساختن موقعیت خود در برابر دو قدرت شوروی و انگلیس بود.
No image

جان میلتون John Milton

پر بازدیدترین ها

No image

انقلاب اسلامی ایران

No image

دیکتاتور مصلح

No image

خط تالوگ

No image

انقلاب Revolution

No image

طرح مارشال mar shall plan

Powered by TayaCMS