دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الامام علی (علیه‌السلام):«لاتستبدَّ برأیک فَمَنْ استبدَّ برایه هَلَکَ»

«مستبد به رأی نباش، زیرا آن کس که در رأی خود استبداد بورزد سرانجام هلاک خواهد شد» (غررالحکم، ص 811)
قال الامام علی (علیه‌السلام):«لاتستبدَّ برأیک فَمَنْ استبدَّ برایه هَلَکَ»
قال الامام علی (علیه‌السلام):«لاتستبدَّ برأیک فَمَنْ استبدَّ برایه هَلَکَ»

قال الامام علی (علیه‌السلام):

«لاتستبدَّ برأیک فَمَنْ استبدَّ برایه هَلَکَ» (غررالحکم، ص 811)

امام علی علیه‌السلام فرمودند:

«مستبد به رأی نباش، زیرا آن کس که در رأی خود استبداد بورزد سرانجام هلاک خواهد شد»

توضیح:

همانطور که تقلیدهای کورکورانه مانع تعقل و تفکر و سدّ راه تعالی بشر است همچنین سرپیچی‌های نابجا از تقلیدهای صحیح و خردمندانه، که از خودسری و غرور احمقانۀ آدمی سرچشمه می‌گیرد، نیز مایه عقب افتادگی و محرومیت و احیاناً باعث تباهی و هلاکت است، تنها راه پیروزی و سعادت در این زمینه حفظ موازنه بین تمایل تقلید و خواهش‌ ضد تقلید است. همانطور که قرآن شریف خاطرنشان فرموده است، مردان عاقل کسانی هستند که نه پیرو تقلیدهای جاهلانه هستند تا تمام روش‌های دیگران را بی‌قید و شرط بپذیرند و نه اسیر خودسری و استبداد رأی هستند تا بدون مطالعه از تقلیدهای مفید و ثمربخش سرپیچی نمایند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پیمان صلح پاریس

پیمان صلح پاریس

یکی دیگر از پیمان‌های ننگینی که در زمان سلطنت ناصرالدین شاه بین ایران و انگلیس بسته شد، پیمان صلح پاریس بود که انگلیس به دلیل تصرف هرات، توسط ایران، چندین شهر جنوب ایران را تصرف کرد، که منجر به بستن پیمان بین دو کشور گردید.
پیمان سعدآباد

پیمان سعدآباد

سیاست خارجی ایران قبل از جنگ جهانی دوم و در زمان رضاخان، بر مبنای استوار ساختن موقعیت خود در برابر دو قدرت شوروی و انگلیس بود.
No image

جان میلتون John Milton

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS