دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

محافظه کاری

No image
محافظه کاری

محافظه‌کاری یا کنسرواتیسم عقیده‌ای مبتنی بر حفظ سنت‌های قدیمی و مخالفت با هرگونه تغییر بنیادی در ساختار جامعه است.

کاربرد عنوان محافظه کار در انگلستان از 1840- 1835 آغاز شد و از آن زمان این عنوان جای عنوان تاریخی "توری" را گرفت. در نظام سیاسی انگلستان حزب محافظه کار همواره یکی از احزاب بزرگ بوده است و مردانی چون "ادموند برک"، " کالریج"، "پیل" و "دیز رائلی" در کمال بخشیدن به سنت محافظه کاری سیاسی انگلستان سهمی بزرگ داشتند.

به طور کلی محافظه کاری تایید وضع موجود و مقاومت در برابر تغییر و دگرگونی است. این اصطلاح بیشتر در مقابل رادیکالیسم به کار می‌رود، ولی محافظه‌کاری تنها مخالف رادیکالیسم و اندیشه‌های انقلابی نیست و با سوسیالیسم و سوسیال دموکراسی و به طور کلی هر عقیده‌ای که خواهان تغییراتی در زیربنای جامعه است، مخالفت می‌ورزد.

مالکیت خصوصی یکی از مواردی است که محافظه‌کاران سخت به آن پایبند هستند و با هرگونه تحدید مالکیت یا دولتی کردن بخش‌های خصوصی مخالفت می‌نمایند.

اصطلاح محافظه‌کاری گاهی در مورد احزاب و گروه‌هایی که خواهان بازگشت به وضع گذشته هستند، به‌ کار می‌رود و در این‌گونه موارد بعضاً به گروه‌های چپ و تندرو هم اطلاق می‌شود. به طور مثال در جریان مبارزات داخلی حزب کمونیست شوروی سابق، از گروه مخالف گورباچف که خواهان بازگشت به سیاست سنتی گذشته بودند به عنوان گروه محافظه کار نام برده می‌شد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS