دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الامام علی (علیه‌السلام):

«هر کس به مقدار درآمدی که زندگی او را تأمین می‌کند، اکتفا کند آرامش خاطر خود را مرتّب کرده است»(نهج‌البلاغه، ح 363)
No image
قال الامام علی (علیه‌السلام): قال الامام علی

قال الامام علی (علیه‌السلام):

«من اقتصر علی بُلْغَةِ الکَفافِ فقد انْت‍َظَمَ الراحَةََ» (نهج‌البلاغه، ح 363)

امام علی علیه‌السلام فرمودند:

«هر کس به مقدار درآمدی که زندگی او را تأمین می‌کند، اکتفا کند آرامش خاطر خود را مرتّب کرده است»

توضیح:
بشر علاقه‌مند به جمع‌آوری مال و ثروت است و از ارضاء این تمایل بسی خشنود می‌شود. این احساس مال دوستی در باطن آدمی به قدری وسیع و پردامنه است که اگر یک فرد، معادل صد برابر احتیاجات زندگی تمام عمر خود ثروت جمع‌آوری کند قانع نمی‌شود و با حرص و ولع در این فکر است که مال بیشتری بدست آورد و بر اندوخته‌های خویشتن بیفزاید.
منشأ روانی حرص بشر در جمع‌آوری ثروت، حالت نگرانی و بدبینی به آیندۀ مجهول است، آدمی از فقر و تهیدستی فردای خود می‌ترسد به همین جهت در جمع‌آوری مال حرص می‌ورزد و نسبت به آنچه در اختیار دارد بخل می‌ورزد و به دیگران مساعدت نمی‌نماید.
اگر کسی در ارضاء خواهش‌ مال دوستی، جانب عقل و مصلحت را مراعات کند و راه اعتدال را در پیش گیرد، و هدف خویش را از کسب مال، ادارۀ زندگی شرافتمندانه و تأمین معاش قرار دهد او می‌تواند هم زمان با کسب ثروت عمری را با آرامش فکر بگذراند. 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

عالم غیب چیست/ منکران و معتقدان عالم غیب کیستند

عالم غیب چیست/ منکران و معتقدان عالم غیب کیستند

آیت الله جوادی آملی در تفسیر آیه «یؤمنون بالغیب» در سوره بقره، با تشریح مفهوم و اقسام غیب تأکید می‌کند که اگر کسی به اصول کلّی دین که غیب است، مؤمن و معتقد نباشد، کافر است؛ خواه اصلاً غیبی را قبول نداشته باشد، مثل مادیین؛ یا غیبِ فی ‌الجمله را قبول دارند و نه بالجمله را، مثل مشرکین.
قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآنʇ)

قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآن(7)

در شش قسمت گذشته از سلسله مطالب «آثار اعمال در قرآن مجید» مباحث آثار: گناه، خودپسندی و غرور، مکر و حیله، خوردن مال حرام، دورویی و نفاق و ظلم و ستم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ظلم و ستم- آثار اعمال در قرآن ʆ)

ظلم و ستم- آثار اعمال در قرآن (6)

در قسمت‌های اول تا پنجم سلسله مقالات «آثار اعمال در قرآن»، مباحث آثار گناه، آثار خودپسندی و تکبر، آثار مکر و حیله، آثار مال حرام و آثار دورویی و نفاق در زندگی انسانها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
6خصوصیت متقین در قرآن کریم

6خصوصیت متقین در قرآن کریم

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله العظمی خامنه‌ای به مناسبت ماه مبارک رمضان اقدام به انتشار مطالبی با عنوان «سی روز، سی‌گفتار قرآنی» برگزیده سخنان رهبر معظم انقلاب کرده است که همه روزه در طول ماه مبارک رمضان منتشر می‌شود.
قرآن در حق چه کسانی «مرده باد» گفته است؟

قرآن در حق چه کسانی «مرده باد» گفته است؟

زنده باد و مرده باد از مصادیق دعا و نفرین است.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآنʇ)

قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآن(7)

در شش قسمت گذشته از سلسله مطالب «آثار اعمال در قرآن مجید» مباحث آثار: گناه، خودپسندی و غرور، مکر و حیله، خوردن مال حرام، دورویی و نفاق و ظلم و ستم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
No image

برای درخشش خانه بخوانید

در پرتو هدایت قرآن

در پرتو هدایت قرآن

اشاره: چگونه می‌توان خود را در معرض هدایت قرآن قرار داد؟ این پرسشی است که مرحوم آیت‌الله طالقانی در آغاز تفسیر پرتوی از قرآن با خواننده مطرح می‌سازد.
اخلاص در قرآن

اخلاص در قرآن

هرچند واژه‌ی اخلاص در قرآن به کار نرفته، ولی مشتقات آن 31بار در قرآن آمده است که با صراحت، موضوع اخلاص را مطرح می‌کند.
Powered by TayaCMS