دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مصادقة الاخوان

کتاب حدیثى است در آیین دوستى و برادرى.
No image
مصادقة الاخوان

کتاب " مصادقه الاخوان " که با نام " حقوق برادران دینی در اسلام " نیز معروف است حاوى 43 باب و ,, ,,125 حدیث درباره دوستى و برادرى دینى اسلامى و حقوق برادرى است. هرچند که اعتبار سند و عدم آن در اینگونه کتب که موضوعش اخلاق و آداب است چندان مؤثر نیست و همینقدر که انسان علم به مجعول بودن حدیثی نداشته باشد عمل به آن جایزاست و صحت و سقم سند در امثال اینگونه موضوعات چندان مدخلیت نخواهد داشت اما فقیه عالی قدر سند تمامی روایات را یک به یک تا به امام معصوم (ع) ذکر کرده است.
این کتاب به کوشش تنى چند از نویسندگان به فارسى ترجمه شده است. از آن جمله محمد تقى دانش پژوه است که دو چاپ از ترجمه او وجود دارد: 1. آیین دوستى و برادرى در مکتب اسلام، چاپ انتشارات مفید، قطع رقعى، 60 صفحه. 2. چاپ مکتبة الامام صاحب الزمان العامة، عراق، کاظمیه، چاپ زیر نظر سیدعلى خراسانى کاظمى، 88 صفحه 3. حقوق برادران دینى در اسلام، ترجمه و تنظیم مجید ب، قم: انتشارات بشیر، 159 صفحه، 1404.

 ,:ساختاربندی کتاب
این کتاب دربردارنده سی باب با عناوین ذیل می باشد
باب اول: اقسام برادران
باب دوم: حدود برادران
باب سوم: مهربانی به برادران
باب چهارم: برگزیدگان برادران
باب پنچم: گردآمدن و گفتگوی برادران
باب ششم: مواسات برادران
باب هفتم: حقوق برادران درباره همدیگر
باب هشتم: مؤمن برادر و آینه مؤمن است
باب نهم: اطعام برادران
باب دهم: سودمندی برادران
باب یازدهم: دوری کردن و هراس برادران از یکدیگر
باب دوازدهم: دوستی برادران
باب سیزدهم: ثواب خوشرویی با برادران
باب چهاردهم: رسیدگی به کارهای برادران
باب پانزدهم: نهی درخواست کاری از برادران
باب شانزدهم: زیارت برادران
باب هفدهم: توجه به برادران
باب هجدهم: دست دادن با برادران
باب نوزدهم: شاد کردن مؤمن
باب بیستم: بخل بر برادران ,,
باب بیست و یکم : شکایت بردن پیش برادران
باب بیست و دوم: دیدار برادران و رنجاندن آنها
باب بیست و سوم: ثواب به هم زدن معامله به درخواست برادر مسلمان
باب بیست و چهارم :آزمایش برادران
باب بیست و پنجم: صداقت در برادری و اطمینان به برادران
باب بیست و ششم: خوار ساختن برادران
باب بیست و هفتم: معطر کردن برادران
باب بیست و هشتم: دعا درباره برادران
باب بیست و نهم: پوشانیدن برادران
باب سی ام: کسانیکه از برادری با آنها باید پرهیز کرد

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

عالم غیب چیست/ منکران و معتقدان عالم غیب کیستند

عالم غیب چیست/ منکران و معتقدان عالم غیب کیستند

آیت الله جوادی آملی در تفسیر آیه «یؤمنون بالغیب» در سوره بقره، با تشریح مفهوم و اقسام غیب تأکید می‌کند که اگر کسی به اصول کلّی دین که غیب است، مؤمن و معتقد نباشد، کافر است؛ خواه اصلاً غیبی را قبول نداشته باشد، مثل مادیین؛ یا غیبِ فی ‌الجمله را قبول دارند و نه بالجمله را، مثل مشرکین.
قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآنʇ)

قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآن(7)

در شش قسمت گذشته از سلسله مطالب «آثار اعمال در قرآن مجید» مباحث آثار: گناه، خودپسندی و غرور، مکر و حیله، خوردن مال حرام، دورویی و نفاق و ظلم و ستم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ظلم و ستم- آثار اعمال در قرآن ʆ)

ظلم و ستم- آثار اعمال در قرآن (6)

در قسمت‌های اول تا پنجم سلسله مقالات «آثار اعمال در قرآن»، مباحث آثار گناه، آثار خودپسندی و تکبر، آثار مکر و حیله، آثار مال حرام و آثار دورویی و نفاق در زندگی انسانها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
6خصوصیت متقین در قرآن کریم

6خصوصیت متقین در قرآن کریم

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله العظمی خامنه‌ای به مناسبت ماه مبارک رمضان اقدام به انتشار مطالبی با عنوان «سی روز، سی‌گفتار قرآنی» برگزیده سخنان رهبر معظم انقلاب کرده است که همه روزه در طول ماه مبارک رمضان منتشر می‌شود.
قرآن در حق چه کسانی «مرده باد» گفته است؟

قرآن در حق چه کسانی «مرده باد» گفته است؟

زنده باد و مرده باد از مصادیق دعا و نفرین است.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآنʇ)

قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآن(7)

در شش قسمت گذشته از سلسله مطالب «آثار اعمال در قرآن مجید» مباحث آثار: گناه، خودپسندی و غرور، مکر و حیله، خوردن مال حرام، دورویی و نفاق و ظلم و ستم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
No image

برای درخشش خانه بخوانید

«ماشاءالله» و «ان شاءالله» در فرهنگ قرآن

«ماشاءالله» و «ان شاءالله» در فرهنگ قرآن

قرآن کتاب زندگی است. آموزه‌های آن به گونه‌ای است که انسان به آسانی می‌تواند با بهره گیری از آن به کمال شایسته خویش دست یابد.
اخلاص در قرآن

اخلاص در قرآن

هرچند واژه‌ی اخلاص در قرآن به کار نرفته، ولی مشتقات آن 31بار در قرآن آمده است که با صراحت، موضوع اخلاص را مطرح می‌کند.
Powered by TayaCMS