دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عوبدیا Obadiah

No image
عوبدیا Obadiah

كلمات كليدي : عوبديا، كتاب مقدس، عهد قديم، انبياء، انبياي كوچك

نویسنده : هادی جهانگشای

عوبَدیا به معنای خادم، یا بنده خداوند(یهوه) که یکی از خدمتگزاران دربار اَخاب[1](پسر عموی عوبدیا و هشتمین پادشاه اسرائیل که در سال سی و هشتم سلطنت آسا به پادشاهی رسید و بیست و دو سال در سامره حکومت کرد(869 تا 850 ق.م)) است. همسر او ایزابل(که شخصیت وی را به دست گرفته و بت‌پرستی، بخصوص پرستش بعل را در زمان حکومت او رواج داد)،[2] می‌باشد. در کتاب مقدس از او به عنوان ناظر خانه نام برده شده است؛ که ظاهراً معنی پیشکار ارشد پادشاه یا خزانه‌دار قصر را می‌دهد.[3] در کتاب اول پادشاهان آمده است که او از خداوند خیلی می‌ترسید و در مدت زمانی که ایزابل انبیای خداوند را می‌کشت، او صد تن از انبیاء را در غار مخفی کرده و به ایشان غذا می‌داد.[4]

او از چهارمین انبیاء کوچک بوده و احتمال دارد که در حدود 578 سال قبل از میلاد مسیح نبوت(پیش گویی)، می‌کرده است. عصر زندگی او را با قطعیت نمی‌توان معین کرد؛ ولی احتمال دارد که با یرمیا(ارمیا) و حزقیال معاصر بوده باشد.[5]

کتاب عوبدیای نبی سی و یکمین کتاب، از سری کتب کتاب مقدس به شمار می‌رود و در ردیف کتاب‌های عهد قدیم می‌باشد و طبق نسخ عبری از کتاب مقدس وتقسیم‌بندی سنت یهودی، این کتاب، تحت عنوان کتاب‌های انبیا قرار دارد. عوبدیا، کوچک‌ترین کتاب عهد عتیق می‌باشد. شایان ذکر است که این کتاب فقط یک باب دارد.

نویسنده و تاریخ نگارش

در مورد نویسنده و تاریخ نگارش این کتاب نظرات مختلفی بین محققان وجود دارد؛ به طوریکه برخی می‌گویند: «عوبدیا شناخته‌شده نیست و چون این کلمه در عبری به معنای «عبد یهوه» است، بر هر پیامبری می‌تواند اطلاق شود».[6] برخی دیگر در مورد تاریخ‌گذاری این کتاب می‌گویند: «تاریخ این کتاب به یکی از دو واقعه مشخص در تاریخ اسرائیل برمی‌گردد.

1.  حمله فلسطینی‌ها و اعراب به اورشلیم در طی سلطنت یهورام(853 – 841 ق.م)؛ که در این صورت عوبدیا باید معاصر الیشع بوده باشد؛

2.  حمله بابلی‌ها به اورشلیم(5و586 قبل از میلاد)؛ در این صورت عوبدیا باید ارمیا بوده باشد. البته مطابقت بین عوبدیا(1 – 9) و ارمیا،[7] باعث شده تا عده‌ای معتقد گردند که بین عوبدیا و ارمیا وابستگی و ارتباط وجود داشته است».[8]

برخی هم ترجیح این قول را به دانشمندان نسبت می‌دهند و معتقدند: «این کتاب را عوبدیا قبل از تبعید نوشته است.[9] با این حال شواهد متعددی از درون این کتاب به دست می‌آید؛ مبنی بر اینکه این کتاب پس از تبعید نوشته شده است».[10] برخی از دانشمندان جدید برآنند که «این کتاب به دست دو نفر یا عده‌ای نوشته شده و قسمتی از آن در سال 460 قبل از میلاد و بخشی دیگر 400 سال قبل از میلاد، نوشته شده است».[11]

محتوا

21 آیه این کتاب از قوم ادوم سخن می‌گوید. این قوم از عیسو، برادر یعقوب، به وجود آمده‌ا‌ند. سرزمین آنها در جنوب دریای مرده(بحر المیت) قرار داشت. بیشتر اوقات، بین قوم اسرائیل و قوم ادوم درگیری‌ بود. ادومی‌ها در جنگ با بنی‌اسرائیل، گاهی از فلسطینی‌ها یاری می‌جستند. کتاب عوبدیا می‌گوید: ادومی‌ها را خدا نابود خواهد کرد؛ زیرا آنها با کمک سایر اقوام، در صدد نابودی بنی‌اسرائیل برآمده‌اند. اما ادومی‌ها گمان می‌کنند دست خدا به آنها نمی‌رسد و او چنین کاری نمی‌تواند، انجام دهد. پاسخ خداوند به قوم ادوم چنین است: «اگر چه خویشتن را مثل عقاب بلند سازی و آشیانه خود را در میان ستارگان بگذاری، من تو را از آنجا فرود خواهم آورد».[12] در پایان، عوبدیا به ادومی‌ها گوشزد می‌کند که تمام دنیا به خداوند تعلق دارد و روزی، خداوند بر آن حکومت خواهد راند.

مقاله

نویسنده هادی جهانگشای
جایگاه در درختواره ادیان ابراهیمی - مسیحیت

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

No image

معجزات عیسی

مریم مقدس  Saint Mary

مریم مقدس Saint Mary

No image

کتاب مقدس Bible

No image

آناباپتیسم Anabaptism

Powered by TayaCMS