دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

وکالت تضمینی تعهد به نتیجه یا تعهد به وسیله

با عنایت به پیشرفت وگسترش علوم در حوزه‌های مختلف امروزه مسائل حقوقی و قضایی نیز در کشور رشد و تغییرات چشم‌گیری داشته است، لذا انتخاب وکیل آن هم متخصص و توانمند برای افرادی که نیاز به وکیل دارند و تاکنون تجربه حضور در مراجع قضایی و انتظامی را نداشته‌اند، دشوار شده است.
وکالت تضمینی تعهد به نتیجه یا تعهد به وسیله
وکالت تضمینی تعهد به نتیجه یا تعهد به وسیله

علی اعتمادی ـ کارشناس ارشد حقوق

با عنایت به پیشرفت وگسترش علوم در حوزه‌های مختلف امروزه مسائل حقوقی و قضایی نیز در کشور رشد و تغییرات چشم‌گیری داشته است، لذا انتخاب وکیل آن هم متخصص و توانمند برای افرادی که نیاز به وکیل دارند و تاکنون تجربه حضور در مراجع قضایی و انتظامی را نداشته‌اند، دشوار شده است. باروش وکالت تضمینی که شرح آن در ذیل خواهد آمد می‌توان شیوه‌ای را برای کمک به افراد در انجام معاملات و قرارداد‌ها به کار گرفت.

در ماده ۱۹۰ قانون مدنی برای صحت هر معامله شرایط ذیل اساسی دانسته است: ۱ـ قصد طرفین و رضای آنها۲ـ اهلیت موضوع ۳ـ موضوع معین که مورد معامله باشد ۴ـ مشروعیت جهت معامله. حال هرفردی که قصد معامله و نوشتن قرارداد دارد باید موارد مذکور را رعایت کند.

در وکالت تضمینی و تعهد به نتیجه، وکیل وصول حق‌الوکاله را مشروط به نتیجه قرار می‌دهد یعنی اگر نتیجه در پرونده حاصل شد وکیل مستحق دریافتحق الوکاله می‌شود. وکیل نمی‌تواند نتیجه را تضمین کند چون نتیجه پرونده توسط مراجع ذیصلاح تعیین می‌شود، در ماده ۲۳۲ قانون مدنی آمده است که شروط مفصله ذیل باطل است ولی مفسد عقد نیست۱ـ شرطی که انجام آن غیر مقدور باشد ۲ـ شرطی که در آن نفع و فایده نباشد. ۳ـ شرطی که نامشروع باشد. لذا در صورتیکه مؤسسات حقوقی یا وکلای دادگستری نتیجه را تضمین کنند، شرط غیر مقدور گذاشته مرتکب تخلف شده‌اند ولی اگر در قرارداد به جای «نوشتن حق‌الوکاله به مبلغ….. ریال تعیین و وکیل حصول نتیجه را تضمین می‌کند» نوشته شود: «حق‌الوکاله به مبلغ….. ریال تعیین و وصول حق‌الوکاله مشروط به نتیجه است» نه تنها مشکلی ندارد بلکه صحیح، منصفانه و عادلانه‌ترین روشی است که می‌توان در قراردادها از آن استفاده کرد. زیرا در وکالت تضمینی، وکیل پس از مطالعه و بررسی ادله، مدارک و مستندات موجود، اگر از احتمال پیروزی معقول در دعوا مطمئن نشود پرونده را نمی‌پذیرد و وکیل با انگیزه قوی و کوشش مضاعف همان‌طور که از یک مدافع خوب انتظار می‌رود از هیچ تلاشی برای موفقیت در پرونده دریغ نمی‌کند و موکل نیز دیگر نگران آن نیست که اگر در پرونده موفقیت حاصل نشد مجدداً متضرر شده و باید حق‌الوکاله را نیز پرداخت کند.

برخی از وکلا شأن و شرافت شغلی خود را نادیده گرفته و در جلسات مشاوره به مراجعه‌کننده با تأکید اطمینان می‌دهند که پرونده به نتیجه خواهد رسید تا او را ترغیب به عقد قرارداد کنند اما در صورتیکه وکیل پیگیری و اقدام مناسب و مؤثری در پرونده نداشته باشد و موفقیت حاصل نگردد هیچ مسئولیت مستقیمی نداشته و تنها با بهانه‌جویی مقصر را قضات و سیستم قضایی یا ضعف قانون دانسته یا موکل را متهم به اختفای حقیقت می‌کنند و با توجیه اینکه وکیل تعهدش به وسیله بوده است نه نتیجه، خود را مستحق دریافت حق‌الوکاله می‌دانند و در این میان فقط موکل است که با از دست دادن زمان مجدداً متضرر شده است.

لذا با وکالت تضمینی و حق‌الوکاله به شرط حصول نتیجه است که می‌توان منصفانه‌ترین راه برای رسیدن به عدالت پیمود.

محاسن وکالت تضمینی:

۱ـ شریک شدن وکیل در پیروزی و شکست پرونده.

۲ـ اطمینان بیشتر به وکلای دادگستری و مؤسسات حقوقی.

۳ ـ عدم پذیرش پرونده توسط وکیل تا از پیروزی معقول مطمئن نشود.

۴ـ عدم نگرانی مراجعین و موکلین از محکوم شدن و پرداخت حق‌الوکاله.

دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۷

روزنامه اطلاعات

مقاله

نویسنده علی اعتمادی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS