دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

علی اصغر نقدی

No image
علی اصغر نقدی

كلمات كليدي : تاريخ، پهلوي، سپهبد نقدي، رضاشاه، پهلوي

نویسنده : سعيده سلطاني مقدم

علی‌اصغر نقدی فرزند سرلشگر رفعت نقدی در سال 1274ش. در تهران به دنیا آمد پس از انجام تحصیلات متوسطه در مدارس علمیه و قاجار و دارالفنون وارد مدرسه قزاقخانه شد و دوره مدرسه مزبور را گذرانید و به درجه افسری نائل آمد و غالبا در زد و خوردهای داخلی شرکت داشت و از خود رشادت زیادی نشان می‌داد. از این رو درجات خود را سریعا دریافت کرد و درجه سرهنگی رسید و به رضاخان نیز بسیار نزدیک شد و یار و همراه در سفر و حضر بود.[1] در سال 1302 از طرف قشون به اروپا اعزام شد و دوره دانشکده "سن‌سیر" پیاده ّرا طی کرد به ایران بازگشت و فرماندهی چند فوج پیاده با او بود. در 1310ش. کفالت فرماندهی تیپ خوزستان به عهده او قرار گرفت و پس از آن در تهران فرمانده چند تیپ بود و در اثر ابراز لیاقت درجه سرتیپی دریافت کرد و فرمانده لشگر دوم مرکز شد و در همین سمت درجه سرلشگری به او داده شد. در شهریور 1320ش. فرمانده همان لشگر بود که در شورای عالی جنگ طرح مرخصی سربازان وظیفه و استخدام سربازان پیمانی را امضا کرده بود و مورد تعرض و پرخاش رضاشاه قرار گرفت.[2] قضیه از این قرار بود که در روز ششم شهریور 1320ش. بخشنامه محرمانه و مستقیم و فوری از ستاد ارتش به دو لشگر رسیده و به فرماندهان مربوطه اعلام می‌گردید. چون ممکن است واحدهای ارتش شوروی و انگلیس داخل تهران شوند، بایستی شماره افراد لشگرهای پادگان مرکز هر هنگ پیاده به یک گروهان و هر هنگ سوار به یک سواران تقلیل یابد و عجالتا مرخص شوند. سرلشگر نقدی که افسر مطلع؛ اما کمی عصبانی یک از این پادگانها هرگز با این تصمیم موافق نبود. رضاشاه از این تصمیم بی‌خردانه بسیار عصبانی شده بود، شاه به این فکر کرده بود که خالی شدن پایگاه‌ها از سرباز و بی‌سرپرست شدن آن‌جا همان و تاراج و یغما رفتن انبارها همان. این بخشنامه که معلوم نبود از کجا و از طرف چه کسی ابلاغ شده بود، باعث تغییر لحن کشورهای غربی شده بود رضاشاه نیز تصمیم گرفت، تمام افسران ارشدی را که پیشنهاد تخلیه سربازخانه‌ها را داده بودند، مجازات شوند. این افسران عبارت بودند، تیمسار سپهبد امیراحمدی، سرلشگر نخجوان، تیمسار نقدی و سرتیپ ریاضی و غیره البته آن‌ها ادعا می‌کردند که به آن‌ها گفته شده بود، شاه قبلا به این امر موافقت کرده است.[3] بعدها در زمان محمدرضا شاه این افسران ارشد دوباره به مقام خود برگشته و کم و بیش استقلال داشتند. او در همان سال به ریاست اداره نظام وظیفه منصوب شد و چند سالی در آن‌جا بود. بعد از ریاست اداره دادرسی ارتش را به او دادند و چندی هم بازرس ویژه بود. از فروردین 1330 درجه سپهبدی گرفت و در کابینه حسین علا به سمت وزیر جنگ معرفی شد. در کابینه اول دکتر مصدق هم وزیر جنگ بود؛ ولی دوام زیادی نکرد و بازنشسته شد. وقتی بازرسی شاهنشاهی ایجاد شد به سمت معاونت آن‌جا انتخاب شد. در 1339 در ترمیم کابینه شریف امامی مجددا به وزارت جنگ رسید و دوران نخست‌وزیری و دکتر علی امینی همچنان وزیر جنگ بود و در اولین کابینه امیر اسدالله علم نیز وزارت جنگ را به عهده داشت؛ ولی در ترمیم کابینه جای خود را به معاون خود سپرد و کناره‌گیری کرد و در 1345ش. درگذشت.[4]

مقاله

نویسنده سعيده سلطاني مقدم
جایگاه در درختواره تاریخ ایران بعد از اسلام

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS