دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مجمع عمومی مؤسس

No image
مجمع عمومی مؤسس

كلمات كليدي : مجمع عمومي مؤسس، مجامع عمومي شركت، شركت سهامي، دعوت از مجمع عمومي مؤسس، تركيب مجمع عمومي مؤسس، تشكيل شركت سهامي، اركان شركت سهامي

نویسنده : رضا پيراني

ایجاد یک شرکت سهامی وقتی میسر است که، آن شرکت دارای شخصیت حقوقی شود. مجمع عمومی مؤسس برای تأسیس شرکت تشکیل می‌‌‌شود. بعد از تشکیل شرکت نیز عمر آن خاتمه می‌یابد.[1] لایحه قانونی 1347 مواد 16 الی 18 و از ماده 72 به بعد مجمع عمومی مؤسس را بررسی می‌کند. ماده 72 لایحه قانونی 1347 مجامع عمومی را اینگونه تعریف می‌کند: مجامع عمومی شرکت سهامی از اجتماع صاحبان سهام تشکیل می‌شود.

مجامع عمی به سه دسته: 1. مجمع عمومی مؤسس 2. مجمع عمومی عادی 3. مجمع عمومی فوق العاده، تقسیم می‌شوند. ( ماده 73 لایحه قانونی 1347).

الف. تشکیل مجمع عمومی مؤسس.

1. دعوت از مجمع عمومی. پس از گذشت مهلت معین برای پذیره نویسی و یا انقضای مدت تمدید شده مؤسسین ظرف مدت یک ماه به تعهد پذیره نویسان رسیدگی می‌کنند و احراز می‌کنند تمام سرمایه شرکت صحیحا تعهد گردیده است و 35 درصد آن پرداخت شده است. تعهد سهام هر یک از پذیره نویسان تعیین و اعلام و مجمع عمومی مؤسس را دعوت می‌کنند (ماده 16 لایحه قانونی 1347). دعوت برای تشکیل مجمع عمومی مؤسس باید در روزنامه کثیر النتشاری صورت گیرد که نام آن در طرح پذییره نویسی ذکر شده است (بند 14 ماده 9 لایحه قانونی 1347). در آگهی دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجمع عمومی دستور جلسه و تاریخ و محل تشکیل مجمع با قید ساعت و نشانی کامل باید قید شود(ماده 100 لایحه قانونی 1347).

2. ترکیب مجمع. همه سهامداران حق حضور در مجمع عمومی مؤسس را دارند (تبصره ماده 75 لایحه قانونی 1347). این حکم امره می‌باشد و کسی نمی‌تواند حق حضور در مجمع عمومی مؤسس را از سهامداران سلب کند.

( در مجمع عمومی مؤسس حضور عده‌از پذیره نویسان که حداقل نصف سرمایه شرکت را تعهد نموده باشند ضروری است)) (ماده 75 لایحه قانونی 1347). منظور قانونگذار فقط حضور پذیره نویسان نبوده است، بلکه حضور تمام شرکایی که حداقل نصف سرمایه شرکت را تعهدکرده‌اند، شرط صحت جلسه اول قرار داده است. ترتیبی که قانونگذار مشخص کرده در بسیاری از موارد اشکال ایجاد می‌کند. فرض کنیم مؤسسان خود بیش از نصف سرمایه شرکت را تعهد کرده باشند در چنین صورتی با حضور تمام پذیره نویسان در جلسه اول، تصمیمات قانونی نخواهد بود.[2] اگر در اولین دعوت اکثریت حاصل نشد فقط دو نوبت دیگر به فاصله بیست روز از مجمع قبلی مجمع جدید دعوت می‌شود. آگهی دعوت با قید دستور جلسه قبل، در روزنامه کثیرالانتشار معین شده در اعلامیه پذیره نویسی آگهی می‌شود. مجمع جدید با حضور یک سوم صاحبان سهام رسمیت پیدا می‌کند (ماده 75 لایحه قانونی 1347).

3. طریقه تصمیم گیری. توسط رای گیری می‌باشد. هر سهم یک رای دارد (تبصره ماده 75 لایحه قانونی 1347). در مجمع عمومی مؤسس کلیه تصمیمات باید با اکثریت دو سومی آراء حاضران در جلسه اتخاذ گردد.[3]

نکته: در شرکتهای سهامی خاص تشکیل مجمع عمومی مؤسس الزامی نیست لیکن جلب نظر کارشناس دادگستری برای قیمت گذاری آوردهای غیر نقدی ضروری است (ماده 82 لایحه قانونی 1347).

ب. وظایف مجمع عمومی.

تلفیق ماده 17 با مواد 74 به بعد لایحه قانونی پنج وظیفه برای مجمع مشخص می کند.[4]

‌أ. رسیدگی به گزارش مؤسسین و تصویب آن، احراز پذیره نویسی کلیه سهام شرکت و تأدیه مبلغ لازم.

تذکر: گزارش مؤسسان باید حاوی این نکات باشد:

1. آورده غیر نقدی.

2. مزایا خاص در صورتی که وجود داشته باشد.

3. احراز پذیره نویسی کلیه سهام شرکت

4. پرداخت مبلغ لازم

5. تعیین تعداد سهام هر پذیره نویس.

‌ب. رسیدگی به آورده‌های غیرنقدی و مزایای خاص، دارندگان آورده‌های غیر نقدی و متقاضیان مزایای خاص هنگام رای گیری در مورد آورده هایشان و مزایای مورد درخواست‌شان حق رای ندارند و آوردهایشان از حیث حد نصاب جزو سرمایه محسوب نمی‌شود. مجمع نمی‌تواند این آورده‌ها را به قیمت بیشتر از ارزیابی کارشناس دادگستری قبول کند.

‌ج. مجمع مکلف است که اساسنامه شرکت را تصویب کند و در صورت لزوم می‌تواند آن را اصلاح نماید.

‌د. انتخاب اولین مدیران و بازرسان شرکت بر عهده مجمع مؤسس می‌‌باشد.

‌ه. تعیین روزنامه کثیرالنتشاری که هر گونه دعوت و اطلاعیه بعدی برای سهامداران تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر خواهد شد.

مقاله

جایگاه در درختواره حقوق خصوصی - حقوق تجارت

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS