دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

راسیسم

No image
راسیسم

راسیسم که از لغت فرانسوی Race به معنی تبار و نژاد گرفته شده، نظریه‌‌ای است که بر مبنای فلسفه برتری نژاد استوار شده و کلیه نظراتی که مبتنی بر برتری یک نژاد یا قوم بر نژادها و اقوام دیگر است را، شامل می گردد.

طرفداران نظریه برتری نژادی که بارزترین نمونه آن در دوران معاصر هیتلر و آلمان نازی است، بر این عقیده هستند که افراد بشر یکسان خلق نشده‌اند و بعضی از نژادها و اقوام بشر بدون در نظر گرفتن شرایط محیط و امکانات تعلیم و تربیت نسبت به نژاد و اقوام دیگر دارای خصوصیات برتر و امتیازات بیشتری هستند و به حکم قوانین طبیعت، نژاد و قوم برتر باید بر نژاد و قوم پست‌تر حکومت کند. «آنتی سمیتیزم» یا فلسفه ضدیت با قوم یهودی و «آپارتاید» با سیاست جدایی نژادی در آفریقای جنوبی و سیاست تبعیض نژادی که هنوز در ایالات جنوبی آمریکا طرفداران زیادی دارد، جلوه‌های گوناگون راسیسم به شمار می آید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پناهنده Refugee

پناهنده Refugee

اصطلاح «پناهنده»، «پناهندگان» و «پناهندگی» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر بسیار متداول بوده و به کرات مورد استفاده قرار گرفته است.
الزام آور Binding

الزام آور Binding

اصطلاح «الزام‌آور» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر در ترکیب‌‌‌‌های مختلفی از جمله «معاهده الزام‌آور»
اعلامیه استقلال Declaration of Independence

اعلامیه استقلال Declaration of Independence

از جمله مهمترین تحولات مربوط به دوران اواخر عصر روشنگری، وقوع حوادث سیاسی و انقلاب‌های حقوق بشری و جنبش‌های آزادی خواهانه‌ای است که دست آوردهای حقوق و آزادی‌های فردی مهمی از آنها ناشی شده است.
No image

پروتکل Protocol

واژه «پروتکل» از جمله واژگانی است که در نام‌گذاری برخی از مهمترین اسناد حقوق بشری متعلق به نظام‌های بین المللی و منطقه‌ای حقوق بشری نیز به  کار گرفته شده است.
پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

بی‌تردید میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (1966)
Powered by TayaCMS