دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سوسیالیسم مسیحی

No image
سوسیالیسم مسیحی

سوسیالیسم مسیحی، قرن بیستم ، سرمایه‎داری صنعتی رینولدنبور، مارکسیست، پل تیلش ، کلیسای کاتولیک روم

سوسیالیسم مسیحی عنوانی است برای جنبش‌های گوناگونی که در ترکیب مفاهیم اخلاقی مسیحیت با مفاهیم اجتماعی سوسیالیسم کوشیده‌اند. این جنبش پاسخی است به تضاد‌های عملی جامعه سرمایه‌داری صنعتی با آرمان‌های آن .

سوسیالیسم مسیحی می‌کوشد تا نشان دهدکه آموزه‌های انجیل در اوضاع اجتماعی جدید می‌تواند مشکلات بشر را حل کند و مسائل اقتصادی جامعه جدید مانند بیکاری و فقر را از میان بردارد.

این جنبش در اوائل قرن بیستم در انگلستان آغاز شد و منظور از آن اعتراض علیه محرومیت‌های طبقه کارگر بود تا رفاه این طبقه رنجبر و محروم براساس آموزش‌های ضد ظلم دین مسیح تامین شود.

سوسیالیسم مسیحی برنامه خود را برمبنای عقاید معلوم و آشکار مذهبی قرارداده بود. بعد از جنگ دوم جهانی، احزاب سیاسی در کشورهای اروپای غربی به وجود آمدند که گرایش‌های سوسیالیستی داشتند و به اشکال مختلف به مسیحیت اتکا می‌نمودند.

کلیسای کاتولیک روم ، نیز به روشن شدن مبانی سوسیالیسم مسیحی یاری بسیار کرده است. فرمان‌های پاپ در مورد وضع کارگران، زندگی خانوادگی، وظایف کارگر و کارفرما و مسئله مزد و کار ، آرمان‌های سوسیالیسم مسیحی را شکل داده است.

هواداران آن برآنند که در برابر نظام سوسیالیسم مادی مارکسیست می‌توان یک نظام سوسیالیست مسیحی آفرید که از فساد سرمایه‌داری و ماده‌باوری هردو برکنار باشد.

ازجمله هواداران برجسته‌ این جنبش دانشمند آمریکایی - آلمانی، "پل تیلش" و فیلسوف اجتماعی آمریکایی، "رینولدنبور" و تاریخ‌دان انگلیسی "تاوانی" است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پناهنده Refugee

پناهنده Refugee

اصطلاح «پناهنده»، «پناهندگان» و «پناهندگی» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر بسیار متداول بوده و به کرات مورد استفاده قرار گرفته است.
الزام آور Binding

الزام آور Binding

اصطلاح «الزام‌آور» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر در ترکیب‌‌‌‌های مختلفی از جمله «معاهده الزام‌آور»
اعلامیه استقلال Declaration of Independence

اعلامیه استقلال Declaration of Independence

از جمله مهمترین تحولات مربوط به دوران اواخر عصر روشنگری، وقوع حوادث سیاسی و انقلاب‌های حقوق بشری و جنبش‌های آزادی خواهانه‌ای است که دست آوردهای حقوق و آزادی‌های فردی مهمی از آنها ناشی شده است.
No image

پروتکل Protocol

واژه «پروتکل» از جمله واژگانی است که در نام‌گذاری برخی از مهمترین اسناد حقوق بشری متعلق به نظام‌های بین المللی و منطقه‌ای حقوق بشری نیز به  کار گرفته شده است.
پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

بی‌تردید میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (1966)

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS