دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مقتولین به دست امام زمان (عج)

No image
مقتولین به دست امام زمان (عج)

نویسنده : محمد محسن مرداني

كلمات كليدي : كفار، جنگ، منافقين، دشمنان، ياران

مقتولین به دست امام زمان (عج)

نفق: به معنای خروج یا تمام شدن است. و نفاق مصدر است، به معنی منافق بودن، علامه طبرسی می‌گوید: علت این تسمیه آن است که منافق از ایمان به طرف کفر خارج می‌شود.[1] معنای اصطلاحی: منافق آنکه کفر خود را پنهان و ایمان را آشکار نماید.[2] علامه طبرسی فرموده: کفر در شریعت عبارت است از، آنچه خدا معرفت آن را واجب کرده از قبیل وحدانیت، عدل خدا، معرفت پیامبرش و آنچه ایشان آورده‌اند از ارکان دین، که اگر هر یک از اینها را انکار کند کافر است.[3]همان طور که می‌دانیم روایات زیادی آورده شده است مبنی بر این که امام زمان (عج) با دشمنان قتال می‌کنند و منافقین را نابود می‌کنند و از ظالمین انتقام می‌گیرند، تا آنجا که به جز پیروان دین حضرت محمد (ص) احدی باقی نماند.«ویقتل الناس حتی لایبقی الادین محمد (ص)»[4] و زمین در اختیار صالحان قرار می‌گیرد همان گونه که خداوند متعال در قرآن کریم و عده داده‌اند:

«ان الارض یرثها عبادی الصالحون»[5]

«همانا بندگان صالح خدا وارثان حقیقی در روی زمین می شوند.»

اما متاسفانه به دلیل تبلیغات گسترده دشمنان خشن و خونریز، نشان دادن چهره‌ی حضرت ولی عصر (عج) اکثر مردم اگر چه اینگونه روایات را کما بیش می‌دانند؛ اما نمی‌توانند باور کنند و همچنان با شنیدن دعا برای فرج تأملی توأم با ترس وجودشان را فرا می‌گیرد که ممکن است اگر دعا کنیم اول مرتبه گردن خود ما زیر تیغ شمشیر حضرت برود.بنابر این با تشبیه زمان حضرت ولی‌عصر (عج) به زمان امام حسین (ع)مشخص می شودکه هدف امام حسین (ع) از مبارزه با یزید، مبارزه با فساد زمانه و بیعت نکردن با یزید بوده است و ایشان در این امر مصم بودند و این کار را مطمئناً انجام می‌دادند.بنا براین ایشان برای برخی از مردم نامه نوشتند و آن‌ها را دعوت کردند و هرکس می‌خواست اجابت می‌کرد و هر کس توفیق یاری حضرت را نداشت اجابت نمی‌کرد و یا در راهی که به سوی کربلا می‌رفتند، اگر به کسی برخورد می‌کردند او را دعوت به یاری می‌کردند و اگر متمایل بود قبول می‌کرد و الا رد می‌کرد. و این گونه نبود که اگر فرد قبول نمی‌کرد حضرت او را از دم تیغ بگذرانند بلکه از شدت توهم به حال سیاه روزی که برای خودشان رقم می‌زدند به ایشان پندی می‌دادند و می‌فرمودند: «حالا که با ما نیستند با دشمنان ما هم نباشید.» و آنها را رها می‌کردند به حال خودشان. حال برای امام زمان (عج) نیز مطلب به همین گونه است که حضرت یک عده یاران خاص دارند و یک عده یاران عام و یک عده‌ای هم نه در زمره‌ی یاران هستند و نه در زمره‌ی دشمنان و یک عده دیگر نیز دشمنان حضرت هستند و مسلم است که حضرت با سه گروه اول کار ندارند بلکه طرف مقابل ایشان فقط دشمنانشان هستند که آنها را به هلاکت می‌رسانند و زمین را از لوث وجودشان پاک می‌گردانند. با تشبیه شیوه‌ی حضرت ولی عصر (عج) به شیوه پیامبر (ص)و همچنین بررسی روایات در این باب معلوم می شودکه حضرت شیوه‌اشان مثل شیوه پیامبر است نظیر این روایت که ابن عباس از نبی‌ مکرم اسلام (ص) نقل می‌کند:

«التاسع منهم قائم اهل بیتی و مهدی امتی اشبه الناس بی فی شمائله واقواله وافعاله لیظهر بعد غیبة طویلة...»[6]

«نهمین از ایشان قائم اهل بیت من است و مهدی امتم که شبیه‌ترین مردم است به من در چهره‌اش ، گفتارش و کارهایش است وبعد از غیبت طولانی ظهور میکند.

بنابراین با این دو تشبیه به این نتیجه می‌رسیم که حکومت عدلی را که حضرت ولی عصر (عج) برپا می‌کنند (که می‌دانیم اسلام واقعی در آن حکومت جلوه‌گر می‌شود) محال است که مخالف با دستور خداوند باشد و هم‌چنین وقتی که آیات و روایات را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که این کشتارها وقتل‌ها برای کفار و منافقین است نه برای مردم عادی و یاران مخلص ایشان نظیر این روایت:

«انزلت فی القائم اذا خرج فی اهل الردة والکفار فی شرق الارض و غربها فعرض علیهم‌الاسلام ، فمن اسلم طوعاً امره بالصلاة والزکاة وما یومر به المسلم ویجب لله علیه، ومن لم یمسلم ضرب عنقه حتی لایبقی فی المشارق والمغارب لا وحّد الله»

«در حق قائم (عج) نازل شده چون ظهور کند به کافران و مرتدان مشرق و مغرب اسلام را عرضه می‌کند، هر کس از روی علاقه بپذیرد او را به نماز و زکات و دیگر فرائض اسلام فرمان می‌دهد و هر کس اسلام را نپذیرد گردنش را می‌زند تا در شرق و غرب جهان کسی باقی نباشد جز معتقدین به یکتایی خدا.[7]

مقاله

جایگاه در درختواره عقائد فرق
جایگاه در درختواره اثنا عشریه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS