دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کثرت تاثیرپذیری از فرهنگ قرآن تا آموزه‌های صریح آن

No image
کثرت تاثیرپذیری از فرهنگ قرآن تا آموزه‌های صریح آن
«عبدالجبار کاکائی» گفت: تاثیرپذیری ادبیات امروز ما بیشتر از فرهنگ قرآنی است تا آیه و آموزه‌های صریح قرآن و ارتباط مستقیم تبدیل شده به ارتباط غیر مستقیم و تاثیر گرفتن از فرهنگ ناب قرآنی.
 
«عبدالجبار کاکائی» شاعر و ترانه‌سرا در گفت‌وگو با خبرنگار ادبی فارس بیان داشت: ارتباط قرآن و آمو‌زه‌های قرآنی با شعرای امروز و دیروز ما هم ارتباط مستقیم بوده و هم ارتباط غیر مستقیم.در ارتباط مستقیم که به میزان تشرع نویسنده بر می‌گردد بعضا شاعران، خود مفسر و حافظ قرآن بودند و به کار شاعری هم می‌پرداختند مثل حافظ و مولانا و این دسته از شعرا از ترجمه، تفسیر، بلاغت لفظی و سایر جنبه‌های قرآن کریم سود می‌بردند و این استفاده به انس و الفت شاعران با این کتاب آسمانی بر می‌گشت.     وی تصریح کرد: شکل دیگر استفاده از آموزه‌های قرآنی گونه غیر مستقیم است یعنی تاثیری که قرآن روی زندگی مولف می‌گذارد و این تاثیر در آثار مولف با واسطه متبلور می‌شود. مثلا اخلاقیات قرآن، معارف توحیدی قرآن، عصمت ولایت و نبوت، قصه آفرینش و... تمام این‌ها به صورت پندها و اندرزهایی درونی تبدیل می‌شود و در آثار عیان و آشکار می‌گردد.              
این شاعر آیینی بیان داشت: وقتی که شعر یک هنرمند را مطالعه میِ‌کنیم فارغ از این‌که مستقیما به اقتباس دست زده و یا نقل موضوع کرده باشد شعر الهام گرفته از فرهنگ قرآنی می‌شود. این فرهنگ قرآنی تمام کسانی که در شعاع آن باشند را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تاثیر ادبیات امروز ما بیشتر از فرهنگ قرآنی است تا آیه و آموزه‌های صریح قرآن. ارتباط مستقیم تبدیل شده به ارتباط غیر مستقیم و تاثیر گرفتن از فرهنگ قرآن.                        
«کاکائی» در ادامه صحبتش تصریح کرد: پژوهش‌هایی شایسته‌ای درباره میزان تاثیرپذیری شعرای کهن ما از قرآن و دستمایه قرار دادن آموزه‌های قرآنی صورت گرفته است. اما برای شعر امروز ما درباره تاثیرپذیری مستقیم و غیر مستقیم از آموزه‌های قرآن هنوز تحقیق جامع علمی صورت نگرفته و واقعا جای یک تحقیق علمی در این حوزه در ادبیات ما خالی است.
 
منبع: www.farsnews.ir
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
آشنایی با مجازات توهین و درگیری با مأموران پلیس

آشنایی با مجازات توهین و درگیری با مأموران پلیس

مردم به طور کلی از این موضوع غافل هستند که مأمور دولت به اختیار خود آن‌ها را اعمال قانون نمی‌کند و مأمور در اجرای وظیفه معذور است؛ اما با این وجود در برابر مأمور مقاومت کرده یا به شخصیت وی توهین می‌کنند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

صلاحیت کیفری

Powered by TayaCMS