دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فعالیتهای سطحی در حوزه فلسفه موجب خسران بشری

No image
فعالیتهای سطحی در حوزه فلسفه موجب خسران بشری مدیر کل نمایندگی کمیسیون ملی یونسکو در ایران عصر دیروز شنبه 26 آبان ماه در همایش "جایگاه فلسفه و جامعه و وظیفه حکومت" به اهداف یونسکو در برگزاری این روز اشاره کرد و گفت: از نظر برنامه ریزان یونسکو، فلسفه ورزی در انزوا و کار سطحی کردن در صحنه، موجب خسران بشریت است .
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد توکل در ابتدای سخن به اقبال جهانی از تصویب جایزه اخلاقی ابن سینا در عرصه جهانی اشاره کرد و گفت: جایزه اخلاق و فناوری از دستاوردهای حکمت و تمدن و اخلاق تمدن اسلامی است که به نام حکیم و طبیب و دانشمند مسلمان ابن سینا نامگذاری شده و مورد استقبال گسترده بیش از 60 کشور قرار گرفته است .
وی گفت: یونسکو از کشورهای جهان خواسته از دو شخصیت مسلمان دیگر یعنی سید جمال الدین اسد آبادی و شیخ بهایی نیز تجلیل به عمل آورند .
توکل در ادامه به برگزاری روز جهانی فلسفه در سومین هفته نوامبر هر سال اشاره کرد و گفت: این امر نشان دهنده آن است که با وجود مخالفتها و کنارزدنهایی که در مورد فلسفه رخ می دهد، روح بشر و ذهن فعال انسانها، مشتاق تأملات فلسفه است.
وی یکی از اهداف اولیه تشکیل یونسکو بعد از جنگ جهانی دوم، با حضور 50 شخصیت علمی و دلسوز بشریت را گسترش فرهنگی بشریت اعلام کرد و گفت: این گروه به این نتیجه رسیدند که چون تصمیم به جنگ در ذهن انسانها شکل می گیرد، دفاع از صلح نیز باید در ذهن انسانها تشکیل شود و برای ساختن حصار دفاع از صلح، راهش آموزش، علم، ارتباطات معنی دار است و اگر قرار است در ذهن انسانها این حصار دفاع از صلح ساخته شود، ذهن انسان باید در برابر افکار ناتوان آتش افروزان عمیق تر باشد.
دکتر توکل گفت: فلسفه جزء برنامه های مهم یونسکو است که چهار هدف را دنبال می کند، اول تقویت پژوهش و تحقیق در معرفتهای فلسفی، دوم ترویج آموزش فلسفه، سوم برنامه مطالعات تطبیقی فلسفه در مناطق مختلف جهان و چهارم ایجاد یک جمع برای تبادل آرا و افکار فلسفی. هدف از این برنامه نزدیک کردن دو حوزه ای بود که به لحاظ تاریخی از هم فاصله گرفته بودند، یعنی حوزه تفکر فلسفی و حوزه امور اجتماعی و اجرایی.
وی در ادامه گفت: هدف یونسکو وارد کردن مسائل اجتماعی و جهانی به تفکر فلسفی از یکسو و وارد کردن فکر فلسفی با عمق و دقتش به حوزه مسائل اجتماعی و انسانی بود. زیرا از دید ایشان، فلسفه ورزیدن در انزوا و کار بی عمق در صحنه موجب خسارت عمیق بشری می شود.
دکتر توکل در پایان به برگزاری روز جهانی فلسفه از سال 2002 در کشورهای فرانسه، شیلی، مراکش و ترکیه اشاره کرد و گفت: این برنامه ها حول مسائلی چون فلسفه و فرهنگ، فلسفه و رسانه ها، فلسفه و تنوع فرهنگی، فلسفه و فقر، فلسفه و عدالت و صلح جهانی، فلسفه و حقوق بشر، فلسفه و آموزش و فلسفه و ترویج دموکراسی بوده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز دوشنبه بیست و ششم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با پنجم رمضان سال 1428 هجری قمری و برابر است با هفدهم سپتامبر 2007 میلادی.
Powered by TayaCMS