18 مهر 1396, 13:50
قال المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف):
«اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ» (الغیبه، للطوسی؛ ص 286 )
حضرت مهدی (علیه السلام) فرمود:
«الگو و اسوهی نیکوی من دختر فرستاده خدا (فاطمه زهرا «سلام الله علیها») است»
الگو برداری از طبیعیات و ضروریات اخلاقی انسان است. لذا وجود شخصی کامل و والا که بتوان وی را از همه جهات اخلاقی، زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی الگو قرار داد، بسیار حائز اهمیت است.
دانشمندان علم روانشناسی نیز داشتن الگوئی مناسب برای همه افراد بشری را اجتناب ناپذیر میدانند. کتاب آسمانی مسلمانان از منظر روانشناسانه ضمن اهتمام به این امر مهم، انسانی کامل و والا و خلیفة الله یعنی حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را به عنوان اسوه کامل معرفی فرموده است؛ آنجا که میفرماید:
«ولکم فی رسول الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ»
«برای شما در پیامبر الگوی نیکویی وجود دارد»
در روایت فوق حضرت صاحب الزمان (علیهالسلام) دختر رسول خدا را به عنوان الگوی خویش بیان میفرمایند. شاید در نگاه اولیّه این روایت را متناسب آیه مذکور نتوان بیان کرد. اما با دقت در آیات و روایات دیگر همچون «فاطمه بضمة منی» «فاطمه پارهتن من است» میتوان فهمید که فاطمه زهرا (س) پرورش یافته مکتب نبوی و جان پیامبر است. لذا اگر حضرت مهدی (علیه السلام) فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را الگو معرفی میفرماید در حقیقت پیامبر گرامی اسلام را الگو میداند. چون مکارم اخلاقی پیامبر در پارهتن وی جمع است و فاطمه آئینه تمام نمای پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است.
حضرت زهرا (سلام الله علیها) در جامعه اسلامی برای مردان و زنان الگوئی کامل میباشند. حجاب، حیا، تبعیت از همسر، تربیت فرزند، دفاع از حق و مبارزه سرسختانه با ظلم و ظالمان نمونه هائی از صفات بارز آن حضرتند که می توانند در مسیر زندگی رهنمون حیات ما باشند.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان