دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم):«حَسن مِنّی واَنا منه، اَحَبّ الله مَن اَحبّه»

رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود: «حسن از من و من از اویم، خداوند دوستدار کسی است که او را دوست بدارد» (بحار الانوار، ج 43، ص306)
قال رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم):«حَسن مِنّی واَنا منه، اَحَبّ الله مَن اَحبّه»
قال رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم):«حَسن مِنّی واَنا منه، اَحَبّ الله مَن اَحبّه»

قال رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم):

«حَسن مِنّی واَنا منه، اَحَبّ الله مَن اَحبّه»

(بحار الانوار، ج 43، ص306)

رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود:

«حسن از من و من از اویم، خداوند دوستدار کسی است که او را دوست بدارد»

توضیح:

«کریم آل فاطمه»

نخستین میوه پیوند فرخنده امیر المومنین و حضرت فاطمه(سلام الله علیهما)، در شب نیمه ماه رمضان سال سوم هجری در شهر مدینه به ثمر نشست. القاب آن حضرت عبارتند از: سید، سبط، امین، حجت، برٌ، تقی، زکی، مجتبی، زاهد، سخی و کریم. آن حضرت در خلقت و سیرت و شرافت، شبیه ترین مردم به رسول خدا بوده و از این جهت شباهت تامی به امام زمان (روحی فداه) داشته است؛ چرا که رسول خدا درباره مهدی موعود فرمود:

«مهدی شبیه ترین مردم به من از نظر شکل و شمایل و اخلاق و رفتار است»

از این رو محبت و عشق ورزی به امام حسن مجتبی(علیه السلام) در حقیقت محبت به تمام خوبیها و مکارم اخلاقی و عشق ورزی به تمام خوبان عالم که سرسلسله آنها رسول خدا و خاتمه بخش ایشان امام زمان (علیه السلام) است، محسوب می شود. آری دوستی کریم آل فاطمه، در حقیقت دوستی با تمام انبیا، اوصیا و اولیا و در یک کلام دوستی با خدا است:

«خداوند دوست دار کسی است که او را دوست بدارد»

آن بزرگوار تا هفت سالگی در دامن پیامبر رشد و تربیت یافت. پس از پیامبر، تا سی سال یار و همراه پدر بود و بعد از شهادت امیر مومنان به مدت ده سال امر خطیر ولایت و امامت را عهده دار گشت و سرانجام در 48 سالگی به درجه رفیع شهادت رسید. خداوند ما را از محبان، پیروان و اولیای حضرتش قرار دهد.آمین

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

سلسله کتب موسوعه كلمات الرسول الاعظم (ص) ⠕ جلدي)

سلسله کتب موسوعه كلمات الرسول الاعظم (ص) (15 جلدي)

پيامبر اعظم (صلي الله عليه و آله) روح همه انبياء اولياء و شهدا بوده و جان اين جهان است. شريعت او كامل ترين و جامع ترين شريعت ها و در بردارندة همة جنبه هاي فردي و اجتماعي آنان مي باشد، از اين رو چون خود، اعظم رسولان است شريعت او نيز اعظم شرايع است و سيره هاي رفتاري و سلوك هاي فردي و اجتماعي او آيينة تمام نماي انبياي الهي است و سخنان او پيام رسان عظيم ترين مفاهيم الهي و راهنماي كمال و سعادت براي انسان ها است؛ فهم سخنانش انسان ها را از ظلمت ها جهل به نور هدايت مي كشاند و فرموده هايش با فطرت انسان ها هموار بوده و به دل و جان آنها روح عبوديت و ذكر حق القا مي كند.

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
No image

قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»

پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
عن ابی عبد الله (علیه‌السّلام) قال: قال امیرالمؤمنین(ع):«إن الله جمیلٌ یُحِبُّ الجمال، و یُحِبُّ اَنْ یَری اَثَر النِعمة علی عَبْدِه»

عن ابی عبد الله (علیه‌السّلام) قال: قال امیرالمؤمنین(ع):«إن الله جمیلٌ یُحِبُّ الجمال، و یُحِبُّ اَنْ یَری اَثَر النِعمة علی عَبْدِه»

امام صادق (علیه‌السّلام) از جدّ گرامیش علی (علیها‌السّلام) روایت کرده است که فرمود: «خداوند جمیل است و جمال و زیبایی را دوست دارد و همچنین دوست دارد که اثر نعمت‌های خود را در مردم مشاهده نماید» (کافی، ج6، ص 438)
از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) روایت شده است:

از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) روایت شده است:

«زمین از سه چیز به درگاه خدا ناله و فریاد می‌کند: از خون حرامی که بر آن ریخته شود؛ غسلی که از زنا بر روی آن انجام شود و خوابیدن پیش از طلوع آفتاب» (حلیة المتقین، ص 126)
No image

زینب کبری (س): «فَکِد کَیْدک وَاسْعَ سَعْیک و ناصِبْ جُهْدَک فوالله لا تمحُو ذکرنا و لا تُمیتُ وَحْیَنا»

زینب کبری (س): «هر چه می‌توانی نقشه بکش و تلاش کن و بکوش، به خدا سوگند یاد ما محو شدنی نیست و وحیِ ما را هم نمی‌توانی از میان برداری».(مقتل الحسین مکرّم،‌ ص 464)
Powered by TayaCMS