19 فروردین 1397, 18:1
قرآن کریم سرچشمه حقایق و معرفت الهی است که به عنوان کتاب آسمانی دین اسلام و سند نبوت پیغمبر اکرم(ص) بر مسلمانان نازل شده است. قرآن کریم کلام خدای متعال و تعالیمی است که از مصدر عزت و مقام کبریا و عظمت به پیغمبر اکرم(ص) نازل گشته و به وسیله آن راه سعادت و خوشبختی دنیوی و اخروی به بشر نشان داده شده است. قرآن کریم در مدت بیست و سه سال زمان دعوت پیغمبر اکرم(ص) به تدریج نازل شده و نیازمندیهای جامعه بشری را پاسخ گفته است.
در این کتاب مقدس و آسمانی یک سلسله قوانین و اصولی وجود دارد که آدمی با به کار بستن آنها به سعادت نایل میشود. قرآن کتابی است که در بیانات خود هدفی جز راهنمایی مردم به سوی سعادت ندارد. اعتقاد درست و خلق پسندیده و عمل شایسته را که پایههای سعادت فرد و جامعه انسانی است با بیانی رسا تعلیم میکند «و نزّلنا الیک الکتاب تبیانا لکل شئ» یعنی کتابی که هر چیز را روشن میکند به سوی تو فرستادیم.
قرآن معارف اسلامی را به اختصار بیان فرموده و برای تفصیل آنها مخصوصاً برای توضیحات مسائل فقهی مردم را به در خانه نبوت هدایت میکند و یکی از اهداف نزول کتاب قرآن را رفع مشکلات و حل مسائل زندگی مادی و معنوی مردم بیان میکند و این پیامبر است که میتواند اختلافات و مشکلات مردم را حل و فصل نماید. «وما انزلنا الیک الالتبین لهم الذی اختلفوا فیه» این کتاب را به این منظور به سوی تو فرستادیم که اختلاف مردم را حل کرده حق را برای آنان روشن سازی.
قرآن کریم در بسیاری از آیات خود مردم را به تعقل و تفکر دعوت کرده و آنان را از تقلید کورکورانه از روش و آیین نیاکان و دیگر مردم بر حذر میدارد و بسیاری از این آیات با فطرت و سرشت مردم از یک طرف و روند و جریات تکامل زندگی اجتماعی از طرف دیگر سازگار بوده است و در واقع خداوند از زبان خود مردم با آنان سخن گفته است و اصول و چارچوبی را که برای زندگی بهتر در جامعه برایشان معین کرده با فطرت و ذات مردم منطبق بوده و هرگز انسانها در طول تاریخ و تمامی مکانها نمی توانند از پذیرفتن و رعایت این اصول شانه خالی کنند. پیوسته آیات قرآن حق را از باطل جدا کرده و مسیر حقیقت و راستی را از گمراهیها و تاریکیها مشخص ساخته و در این میان انسانها را به سوی حقیقت و زندگی درست و نیکو دعوت کرده است. «یهدی الی الحق و الی طریق مستقیم». یعنی مردم را به سوی حق و حقیقت راهنمایی میکند و به سوی یک راه و روشی که یکنواخت و از هر گونه تضاد و تنافض دور باشد.
قرآن کریم از مردم میخواهد که در مسائل دینی و دنیوی به فطرت خود مراجعه کرده و حق را بپذیرند. زیرا در حق و حقیقت خیر و منفعت دنیا و آخرتشان نهفته است و در این مسیر به وسوسههای شیطان و ندای هوس گوش ندهند. پس از آنکه در زندگی روزمره مسائل را با عقل و اندیشه خود سنجیدند، حق را از باطل تمییز دادند، همواره در مسیر حق و طرفدار حقیقت باشند و به این طریق جامعه و زندگی موفقی خواهند داشت. قرآن کریم کتابی است که پشتوانه آیین جهانی و همیشگی اسلام است و کلیات معارف عالیه اسلامی را با بیانی جذاب ذکر کرده است. عظمت این کتاب مقدس به حدی است که پیوسته در جامعههای گوناگون بشری از جهات مختلف مقام ارجمندی داشته و همیشه توجه جهانیان را به خود جلب کرده است و افتخار مسلمانان جهان میباشد.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان