امام جمعه خوی در جمع طلاب این شهرستان گفت: یک مبلّغ دینی با توجه بـه رسـالت جهانـی ای که دارد، لازم اسـت زمـان خـود را بـشناسـد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خوی، حجت الاسلام شکوری، امام جمعه خوی سی ام آبان ماه در جمع طلاب حوزه علمیه نمازی شهرستان خوی، با اشاره وظایف دوران طلبگی اظهار داشت: یک مبلّغ دینی با توجه بـه رسـالت جهانـی که دارد، لازم اسـت زمـان خـود را بـشناسـد.
وی با تاکید بر مطالعه کتب غیردرسی توسط طلاب علوم دینی، خاطر نشان کرد: مخاطب شناسی و ارایه مطالب به روز در منابر و مجالس دینی ضروریست که متاسفانه کمتر به آن توجه می شود.
امام جمعه خوی در ادامه به تشریح برخی از حوادث و رویدادهای قرن بیستم پرداخت و گفت: با توجه به فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی (بلوک شرق)، بلوک بندی مرسوم جهان که بعد از جنگ جهانی دوم به وجود آمده بود به هم ریخت، از بین رفتن شوروی سابق آثار و تبعات متعددی را در جـهـان بر جـای گـذاشـت که از آن جمـله می توان به تبـدیـل شـوروی سـابـق به پانزده کشورکوچک با گرایش های سیاسی متفاوت، شکست خوردن مکتب سوسیالیسم در سطح جهان، روی آوردن نوع مردم به مکتبها و ادیان قبلی، بدون رقیب ماندن آمریکا اشاره کرد.
وی خاطر نشان کرد: مطرح شدن نظم نوین جهانی و تاخت و تاز آمـریـکا در جـهـان از آثار و تبعات این حوادث است.
حجت الاسلام شکوری افزود: این حوادث باعث شد تا تمامی مجامـع بیـن المللی از جمله سازمان ملل و شورای امنیّت تحت سلطه آمریکا قرار بگیرد و حقوق ملل مظلوم و آزادی خواه پایمال شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر مطالعه ادبیات عرب از سوی طلاب، خاطر نشان کرد: یکی از پرسش های اساسی طلاب در سطوح ابتدایی و میانی مطرح می کنند، در خصوص چگونگب مطالعه ادبیات عرب است که می توان گفت؛ همان کتاب هایی را باید خواند که مرکز مدیریّت حوزه علمیّه مشخص کرده، در عـیـن حـال لازم اسـت در زمـیـنـه ادبیّـات عرب از مطالعه دیدگاه هایی که همراه با افراط و تفریط هستند، پرهیز کرد.
وی تصریح کرد: تمامـی علـوم مـرسوم در حـوزه های ما از قـبـیل فـقه، اصول، فلسفه و حتّـی قرآن، سنّت پیامبر (ص) و روایات اهل بیت (ع) در ابعاد مختلف به ادبیات عرب نیاز دارند.
امام جمعه خوی تصریح کرد: در حـوزه های علمیـّه قـدیم شیـعـه اعم از نـجف، اصفـهان، قم، حلّه، سامرا و مشهد کتاب هایی در ادبیات عرب خوانـده می شـد که بسیاری از شخصیت های علمی گذشته مدیون این کتاب ها هستند، از آن جمله می توان به کتاب های نحو رضی، صرف رضی، مُغنـی اللَبـیـب ابـن هشـام، جامی ابن حاجب و مطوّل اشاره کرد.
وی افزود: اخیراً جوّی در حوزه های علمیه علیه شواهد کتب عربی بـه ویژه شواهد شعری به وجود آمـده اسـت و نوعاً چنین مطرح می شود که باید شواهد فقط از قرآن، نـهـج البـلاغـه و احـادیـث بـاشـد، در عـیـن قـبـول ایـن پـیـشنهاد باید گفت که فهم خود قرآن نیاز به شواهد غیر قرآنی دارد، بـه طـوری که خداوند در سـوره ابـراهـیـم مـی فـرماید «وَ ما اَرْسَـلْـنـا مِـنْ رَسُـولٍ اِلاّ بِـلِـسـانِ قَـوْمِـهِ لِیُـبَـیِّنَ لَهُمْ» پس برای فهمیدن قرآن فهم لسان قوم هم بعنوان مقدمه لازم است.