دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آیت الله العظمی مکارم شیرازی؛ دشمنان به دنبال نسخ حج هستند.

No image
آیت الله العظمی مکارم شیرازی؛ دشمنان به دنبال نسخ حج هستند.
حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به عظمت حج گفت: براثر نادانی گروهی حج عامل نفاق شده است و دشمنان به دنبال نسخ حج هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، بیست و هفتم رمضان در ادامه سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم در حرم حضرت معصومه(س)، اسلام را دینی اجتماعی خواند و گفت: اسلام دینی اجتماعی است و افراد باید در جامعه ذوب شوند.
وی با انتقاد از کسانی که روح عبادت را در تنهایی می‌دانند،‌ تصریح کرد: کسانی که خیال می‌کنند اسلام در خانه ماندن و به عبادت پرداختن است تا حضور قلب‌‌شان بیشتر شود، اشتباه می‌کنند.
این مرجع تقلید تأکید کرد: باید به مساجد و اجتماعات عظیم اسلامی رفت و به جمع مسلمین پیوست، بر همین اساس اسلام تأکید دارد که جماعات را بپادارید.
وی با بیان این که اسلام برنامه اجتماعی جامع دارد،‌ خاطر نشان کرد: نماز جماعت،‌ نماز جمعه و حج سه برنامه عظیم اجتماعی اسلام است که به صورت روزانه،‌ هفتگی و سالانه از سوی مسلمانان برگزار می‌شود.
حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه، اهمیت حج را یاد آور شد و افزود: حج،‌ کنگره عظیم جهانی است که همه مسلمین در چنین روز از همه نژادها،‌ زبان‌ها و قبیله‌ گردهم می‌آیند و اجتماع عظیمی را تشکیل می‌دهند.
وی ابراز داشت:‌ متأسفانه به دلیل دخالت‌های وهابی‌ها در حج،‌ مسلمانان از کنگره عظیم جهانی حج نمی‌توانند به خوبی بهره ‌گیرند و حجی که باید عامل وحدت مسلمان شود،‌ عامل نفاق و جدایی شده است.
این مرجع تقلید بیان داشت: بر اثر نادانی گروهی به نام وهابی، حج عامل نفاق شده است و در مرکزی که باید به مسائل جهانی و بین‌المللی پرداخت، تنها به بیان نخوردن پیاز در مساجد می‌پردازند.
وی حج را دارای فلسفه سیاسی، اقتصادی،‌ فرهنگی و اجتماعی دانست و اظهار داشت: حج، گوهر گرانبهایی است که از دست گوهرشناسان دور مانده و در حصار گروهی نادان قرار گرفته است.
این مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با اشاره به فلسفه سیاسی حج گفت: در حج بسیاری از اندیشمندان می‌توانند با اتحاد و برگزاری جلسات همدلی میان مسلمان و راه‌های مبارزه با دشمنان، پشت اسرائیل و آمریکا را به لرزه درآورند؛ اما عده‌ای به نام وهابی در ایام حج با توزیع کتاب‌های کذب به دنبال اختلاف میان مسلمانان شده‌اند.
وی همچنین با تأکید بر بهره‌گیری از فلسفه اقتصادی حج اظهار داشت:‌ باید در ایام حج با تشکیل کنگره‌ها و همایش‌های عظیم اقتصادی با حضور علمای اقتصادی جهان اسلام برای طرح بازار مشترک،‌ پول مشترک و بانک جهانی اسلامی و مبادلات اقتصادی اسلامی برنامه‌ریزی کرد.
حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی خاطر نشان کرد: می‌توان در ایام حج با برگزاری مباحث و همایش‌های علمی در حضور اندیشمندان و اقتصادانان اسلامی بسیاری از مشکلات اقتصادی را رفع کرد و در صدد افزایش منافع اقتصادی برآمد.
وی ادامه داد: اگر مسلمانان در مسائل اقتصادی ضعیف شوند،‌ دشمنان بر آن‌ها تسلط پیدا کرده و فرهنگ خود را تحمیل مسلمانان می‌کنند، باید با بهره‌گیری از نقش عظیم حج در صدد راه‌حلی برای بحران اقتصادی جهان اسلام بود.
این مرجع تقلید در ادامه به فلسفه اجتماعی و اخلاقی حج پرداخت و اضافه کرد: مسائل اجتماعی بسیاری در اسلام اهمیت دارد به‌گونه‌ای که هرچه سبب آشتی و وحدت میان مسلمانان شود، مطلوب و هر چه سبب نفاق شود، منفور است.
وی یاد آور شد: دشمنان به خوبی روح و عظمت حج را دانسته‌اند؛ به همین دلیل به دنبال نسخ روح حج هستند.
 
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

منابع تاريخي زندگي پيامبر (ص)

منابع تاريخي زندگي پيامبر (ص)

معمولاً زندگي‌نامه‌ انسان‌هاي بزرگ تاريخ، آميخته با افسانه‌ها و خرافه‌هاست؛
بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

گرايش‌هاي آتئيستي، عبارتي است كه اخيراً از ساحت انديشه به ادبيات اجتماعي وارد شده‌اند.
ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

شب از نیمه گذشته بود که نفس نایب‌السلطنه به شماره افتاد.
مرگ دومین شاه قاجار

مرگ دومین شاه قاجار

اول آبان ماه ۱۲۱۳ فتحعلی‌شاه قاجار، پس از ۳۶ سال و ۸ ماه حکومت، در جریان سفر به اصفهان درگذشت.
مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

آیت‌ا... سیدمصطفی خمینی، در نخستین روز آبان ماه سال 1356، در حالی که تنها 46 سال از عمر بابرکتش می‌گذشت و همراه با پدر بزرگوارش، ایام تبعید در نجف را می گذراند، به شهادت رسید.

پر بازدیدترین ها

No image

خطبه 228 نهج البلاغه : ويژگى‏ هاى سلمان فارسى

خطبه 228 نهج البلاغه موضوع "ويژگى‏ هاى سلمان فارسى" را مطرح می کند.
No image

صدقه به فامیل واجبتر است یا دیگران؟!

نظر به این‌ که هر شخصی نسبت به بستگانش آگاهی بیشتری دارد و اگر در میان آنان شخص نیازمندی باشد وی را می‌شناسد بر این اساس، اگر همه ما به این وظیفه عمل کنیم دیگر در جامعه، نیازمند و فقیری موجود نخواهد بود.
No image

ویژگی های مادر نمونه از دیدگاه قرآن و مذهب

از زمره صفات ثبوتى و فعل خداوند خالقیت و ربوبیت است. یعنى هم آفریدگار است و هم پروردگار. جریان این دو صفت الهى در مورد انسان به توسط پدر و مادر انجام مى شود و این دو هستند كه وسیله پیدایش او در حیات مادى و رشد و تربیت او بویژه در ایام كودكى اند.
No image

سلام و تحیت و خداحافظی و سخن هنگام عطسه در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد سلام و تحیت و خداحافظی و سخن هنگام عطسه بیان شده است آورده شده.
No image

الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی (2)

غریزه قدرت، محرک زندگی انسانی است که از سه نوع جنسی، گرسنگی و ارتباطی تشکیل می‌شود. غریزه جنسی، مهم‌ترین غریزه زندگی است؛ زیرا از اول یا زن با «هویت زنانه» یا مرد با «هویت مردانه» به دنیا می‌آید.
Powered by TayaCMS