دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ماهیت امامت از دیدگاه علامه طباطبایی

No image
ماهیت امامت از دیدگاه علامه طباطبایی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی شماره جدید فصل‌نامه قبسات، نشریه علمی، پژوهشی حوزه فلسفه دین و کلام جدید را منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شماره 45 فصلنامه علمی، پژوهشی حوزه فلسفه دین و کلام جدید، قبسات از سوی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی منتشرشد.
نشریه قبسات دارای درجه علمی، ترویجی است وهم اکنون تقاضای اخذ درجه علمی، پژوهشی آن ارایه شده است. هرشماره آن به صورت ویژه نامه در یک موضوع خاص از موضوعات دین‌پژوهی تهیه و چاپ می‌شود. این نشریه به منظورپاسخ‌گویی به پرسش های فکری محققان و دانشوران حوزه و دانشگاه منتشر می‌شود تا ضمن طرح مباحث فکری و فرهنگی مورد نیاز جامعه علمی، روزنه‌ای به نقد و بررسی دیدگاه‌های موجود در فضای دین پژوهی کشور باشد.
دراین شماره از فصل‌نامه قبسات مقاله‌هایی از جمله «امامت در اندیش? اهل نظر مروی به روایات» به قلم احمد بهشتی، «نقش اهل بیت(ع) در حیات جاودانه قرآن» نوشته ابراهیم کلانتری، «عصمت امام از نگاه خرد» به قلم علی ربانی گلپایگانی و « ماهیت امامت از دیدگاه علامه طباطبائی» نوشته قاسم اخوان نبوی به چاپ رسیده است.
در بخشی از این فصل‌نامه آمده است : « هرچند فرقه های اسلامی در مساله نبوت، چندان اختلافی با یکدیگر ندارند، در موضوع امامت، اختلاف آنها گسترده است. برخی به طور کلی امامت را انکار می کنند، ولی بیشترشان نیز ضرورت آن را پذیرفته اند. شیعیان معتقدند امام باید معصوم و منصوب از طرف خدا باشد وامام معصوم و صاحب الزّمان را منشاء معجزات می شمارند».
«امامت علی (ع) و توجیه‌های مخالفان» به قلم محمد حسن قدران ملکی، « امامت و سکولاریسم» به قلم محمد محمدرضایی، «امامت و مؤلفه‌های دموکراسی» به قلم منصور میراحمدی و «تأملی در مکتب فرآیند تکامل» نوشته محمد صفر جبرئیلی از دیگر پژوهش‌های ارایه شده در این شماره ازفصل نامه قبسات است.
فصل‌نامه قبسات به صاحب امتیازی و مدیر مسؤولی علی اکبر رشاد و سردبیری محمد محمدرضایی هر سه ماه یک‌بار از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر می شود.
علاقه‌مندان، اندیشمندان و پژوهشگران می توانند برای تهیه این نشریه با شماره تلفن های 88503341 و88730446 تماس بگیرند یا به نشانی اینترنتی www.qabasat.org مراجعه کنند.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

منابع تاريخي زندگي پيامبر (ص)

منابع تاريخي زندگي پيامبر (ص)

معمولاً زندگي‌نامه‌ انسان‌هاي بزرگ تاريخ، آميخته با افسانه‌ها و خرافه‌هاست؛
بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

گرايش‌هاي آتئيستي، عبارتي است كه اخيراً از ساحت انديشه به ادبيات اجتماعي وارد شده‌اند.
ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

شب از نیمه گذشته بود که نفس نایب‌السلطنه به شماره افتاد.
مرگ دومین شاه قاجار

مرگ دومین شاه قاجار

اول آبان ماه ۱۲۱۳ فتحعلی‌شاه قاجار، پس از ۳۶ سال و ۸ ماه حکومت، در جریان سفر به اصفهان درگذشت.
مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

آیت‌ا... سیدمصطفی خمینی، در نخستین روز آبان ماه سال 1356، در حالی که تنها 46 سال از عمر بابرکتش می‌گذشت و همراه با پدر بزرگوارش، ایام تبعید در نجف را می گذراند، به شهادت رسید.

پر بازدیدترین ها

No image

خطبه 228 نهج البلاغه : ويژگى‏ هاى سلمان فارسى

خطبه 228 نهج البلاغه موضوع "ويژگى‏ هاى سلمان فارسى" را مطرح می کند.
No image

آداب معاشرت اجتماعی از نظر قرآن و اسلام

اینكه درمعاشرت چه معیارهایی را درنظر داشته باشیم تا معاشرت های ما انسان ساز و جامعه ساز باشد و ما را درمسیر اهداف و فلسفه آفرینش یاری رساند، موضوعی است كه درآیات دیگر قرآن به آن توجه داده شده است. در قرآن دست كم می توان هفت معیار و ملاك برای معاشرت های انسانی شناسایی كرد كه در اینجا به طور اجمال به آنها پرداخته می شود.
No image

حکمت 139 نهج البلاغه : علمى، اخلاقى، اعتقادى

موضوع حکمت 139 نهج البلاغه درباره "علمى، اخلاقى، اعتقادى" است.
No image

ویژگی های خانواده موفق از نظر اسلام

از دیدگاه اسلام انسانها از لحاظ ویژگیها ، توانایی و استعدادها متفاوت از یکدیگر هستند. بر این اساس در نظر گرفتن این تفاوتها را نیز در تربیت فرزندان در خانواده دارای اهمیت می‌داند. از نمونه احادیثی که ذکر شد و هزاران شواهد معتبر دیگر می‌توان به نقش اهمیت خانواده از دیدگاه اسلام پی برد. اسلام سعادت و شقاوت فرد را تحت تاثیر خانواده چه در دوران قبل از تولد و چه بعد از تولد می‌داند.
No image

سلام و تحیت و خداحافظی و سخن هنگام عطسه در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد سلام و تحیت و خداحافظی و سخن هنگام عطسه بیان شده است آورده شده.
Powered by TayaCMS