دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ويژگي عادل‌ترين و زيرک‌ترين مردم

عادل‌ترين مردم آن کسي است که براي مردم همان چيزي را بخواهد که براي خود مي‌خواهد.
ويژگي عادل‌ترين و زيرک‌ترين مردم
ويژگي عادل‌ترين و زيرک‌ترين مردم

جرعه هاي معرفت - شرح حديث معصومين (ع) در کلام رهبر انقلاب

وَ أَعدَلُ النَّاس مَن رَضِيَ لِلنَّاسِ ما يَرضَي لِنَفسِه(?)

]امام صادق(ع)[ مي‌فرمايد: عادل‌ترين مردم آن کسي است که براي مردم همان چيزي را بخواهد که براي خود مي‌خواهد.

وَ کَرِهَ لَهُم ما يَکرِهُ لِنَفسِه؛ هر آن چيزي را که براي خود خوش نمي‌دارد و راضي نمي‌شود، براي مردم هم آن را خوش ندارد و راضي نشود.

وَ أَکيَسُ النَّاس مَن کانَ أَشَدَّ ذِکراً لِلمَوْتُ؛ اين زيرکترين مردم است؛ آن کسي که بيشتر به ياد مرگ باشد اين زيرک است. آن کسي که از ياد مرگ غافل مي‌شود، اين ناهوشيار است، ناهوشمند است؛ اين زيرکي نيست.

وَ أَغبَطُ النّاس مَن کانَ تَحتَ التُّرابِ قَد أَمِنَ العِقاب وَ يَرجُو الثَّوَاب؛ بهره‌مندترين مردم کيست؟بهره‌مندترين مردم آن کسي نيست که از امتيازات مادي و دنيايي برخوردار است؛ [پس] کيست؟ آن کسي که در زير خاک، آنجايي که همه ناگزير سر و کارمان بدون ترديد به آنجا خواهد افتاد، در آنجا «قَد أَمِنَ العِقاب» از عذاب الهي ايمن باشد «وَ يَرجُو الثَّوَاب» اميد پاداش الهي و لطف الهي را داشته باشد.

* شرح حديث در ابتداي درس خارج، 17/2/94

* پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب

___________________

?) الامالي شيخ صدوق، ص ??؛ ]قال الصادق(ع) عن الرسول (ص): أعدل الناس من رضي للناس ما يرضي لنفسه و کره لهم ما يکره لنفسه و أکيس الناس من کان أشد ذکرا للموت و أغبط الناس من کان تحت التراب قد أمن العقاب يرجو الثواب؛رسول خدا(ص) فرمود: عادل‌ترين مردم، کسي است که براي مردم همان را بپسندد که براي خود مي‌پسندد و براي آنان همان را ناپسند بدارد که براي خود ناپسند مي‌دارد و زيرک‌ترين مردم، کسي است که بيش از همگان مرگ را به ياد آورد و بهره‌مندترين و خوشحال‌ترين مردم، کسي است که در زير خاک که رفت، از کيفر، ايمن است و اميد ثواب دارد.[

روزنامه کيهان

تاريخ انتشار: سه شنبه 14 آذر ماه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

کتاب سازمان‌های مردم نهاد

کتاب سازمان‌های مردم نهاد

هدف کلی این تحقیق استخراج راهکارهای ممکن در ایجاد و تقویت زمینه‌های لازم نظارت سازمان‌های غیر دولتی بر تبلیغ و ترویج پیام دینی است؛ اهداف فرعی این تحقیق عبارتنداز: ترسیم وضعیت موجود سازمان‌های غیر دولتی فعال در حوزه فرهنگی‌دینی، شناخت نوع رابطه دولت و سازمان‌های غیر دولتی فعال در حوزه فرهنگی دینی در نظارت بر تبلیغ و ترویج پیام های دینی، شناخت نوع رابطه سازمان‌های غیر دولتی در امر نظارت بر تبلیغ و ترویج پیام‌های دینی با یکدیگر، شناخت موانع موجود در نظارت سازمان‌های غیر دولتی بر تبلیغ و ترویج پیام‌های دینی است.

جدیدترین ها در این موضوع

منابع تاريخي زندگي پيامبر (ص)

منابع تاريخي زندگي پيامبر (ص)

معمولاً زندگي‌نامه‌ انسان‌هاي بزرگ تاريخ، آميخته با افسانه‌ها و خرافه‌هاست؛
بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

گرايش‌هاي آتئيستي، عبارتي است كه اخيراً از ساحت انديشه به ادبيات اجتماعي وارد شده‌اند.
ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

شب از نیمه گذشته بود که نفس نایب‌السلطنه به شماره افتاد.
مرگ دومین شاه قاجار

مرگ دومین شاه قاجار

اول آبان ماه ۱۲۱۳ فتحعلی‌شاه قاجار، پس از ۳۶ سال و ۸ ماه حکومت، در جریان سفر به اصفهان درگذشت.
مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

آیت‌ا... سیدمصطفی خمینی، در نخستین روز آبان ماه سال 1356، در حالی که تنها 46 سال از عمر بابرکتش می‌گذشت و همراه با پدر بزرگوارش، ایام تبعید در نجف را می گذراند، به شهادت رسید.

پر بازدیدترین ها

No image

ظلم در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد ظلم بیان شده است آورده شده.
No image

صدقه به فامیل واجبتر است یا دیگران؟!

نظر به این‌ که هر شخصی نسبت به بستگانش آگاهی بیشتری دارد و اگر در میان آنان شخص نیازمندی باشد وی را می‌شناسد بر این اساس، اگر همه ما به این وظیفه عمل کنیم دیگر در جامعه، نیازمند و فقیری موجود نخواهد بود.
No image

برخورد با همسر در اسلام

بر خلاف برخی تفکرات غلط و عوامانه و در حقیقت ظالمانه، در منطق اسلام زن برای مرد یک کنیز یا یک برده ویا کسی که کار منزل را انجام میدهد، واز بچه های شوهر نگهداری میکند نیست، بلکه به عنوان شریک شوهر ویار و همکار او در اداره امور زندگانی و تربیت فرزندان مطرح میباشد، لذا اسلام دستور فرموده که همسران باید از اذیت و بد زبانی و فحاشی به یکدیگر بپرهیزند.
No image

حب دنیا در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد حب دنیا بیان شده است آورده شده.
No image

ايمان در قرآن

Powered by TayaCMS