دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کم توجهی، پیامد تاثیر تکنولوژی

استفاده نوجوانان از اینترنت، بازی‌های کامپیوتری و... قبل از خواب، باعث ابتلای آنها به اختلالات خواب و روحیه خواهد شد.
کم توجهی، پیامد تاثیر تکنولوژی
کم توجهی، پیامد تاثیر تکنولوژی

استفاده نوجوانان از اینترنت، بازی‌های کامپیوتری و... قبل از خواب، باعث ابتلای آنها به اختلالات خواب و روحیه خواهد شد. مطالعات اخیر نشان داده است بیش از نیمی از نوجوانانی که قبل از خواب به استفاده از اینترنت می‌پردازند نه تنها در به خواب رفتن با مشکل روبه رو می‌شوند، بلکه در روز بعد مشکلات شناختی، رفتاری و اختلال روحیه را نیز تجربه می‌کنند زیرا فعالیت محرک جایگزین استراحت در محیطی آرام شده است. در مطالعات انجام گرفته حدود 40 کودک و نوجوان در رده سنی بین 8 تا 22 سال مورد پرسش قرار گرفتند و مشخص شد افرادی که قبل از خواب به جست وجو در اینترنت، ارسال نامه الکترونیکی و یا انجام بازی‌های آنلاین اینترنتی می‌پردازند، هنگام خواب با مشکلاتی چون بی قراری حرکتی در خواب، درد پا و یا بی‌خوابی رو به رو می‌شوند. علاوه بر این احتمال ابتلابه مشکلاتی مانند اختلال بیش فعالی  نقص توجه، اضطراب، افسردگی و مشکلات یادگیری نیز در آنها افزایش پیدا می‌کند.

در بررسی دیگری نیز پرسش‌هایی راجع به الگوی خواب بیداری، میزان خواب آلودگی در طول روز، کارایی، روحیه و توانایی شناختی، نوع و میزان استفاده از تکنولوژی ارتباطی و اطلاعاتی و محدودیت‌های قرار داده شده توسط والدین از تعدادی شرکت کننده در رده سنی حدود 15 سال انجام گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد 5/77 درصد از شرکت کنندگان هنگام به خواب رفتن دچار مشکل بودند و به طور میانگین همه آنها شبی یکبار به دلیل استفاده از وسایل ارتباطی از خواب بیدار می‌شدند. علاوه بر این هر چه سن شرکت کنندگان بالاتر بود، دیرتر به رختخواب رفته و زمان استفاده آنها از وسایل اطلاعاتی نیز بیشتر می‌شد. در این میان پسران بیش از دختران به جست وجو در اینترنت و انجام بازی‌های آنلاین کامپیوتری می‌پرداختند در حالی که دختران بیشتر خود را با برقراری تماس تلفنی (تلفن همراه) مشغول می‌کردند.

به دلیل تاثیرات کوتاه مدت و بلندمدت کیفیت خواب بر عملکرد روزانه، والدین باید عادات صحیح خواب را در فرزندشان نهادینه کنند تا به عاملی در جهت پیشرفت او در تحصیل و ارتقای سلامت تبدیل شود.

به گفته متخصصان استفاده از اینترنت، بازی‌های کامپیوتری و... به دلیل وجود تصاویر گرافیکی، تداخلی بودن و پاسخگویی سریع، اعتیادآور و محرک است. توصیه می‌شود تا نظارت والدین بر استفاده فرزندشان از وسایل ارتباطی و اطلاعاتی در سنین پائین تر انجام گیرد تا از کارایی بیشتری برخوردار باشد. برای مثال انتقال کامپیوتر از اتاق خواب به اتاق نشیمن یکی از راهکارهای مورد توصیه است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

منابع تاريخي زندگي پيامبر (ص)

منابع تاريخي زندگي پيامبر (ص)

معمولاً زندگي‌نامه‌ انسان‌هاي بزرگ تاريخ، آميخته با افسانه‌ها و خرافه‌هاست؛
بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

گرايش‌هاي آتئيستي، عبارتي است كه اخيراً از ساحت انديشه به ادبيات اجتماعي وارد شده‌اند.
ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

شب از نیمه گذشته بود که نفس نایب‌السلطنه به شماره افتاد.
مرگ دومین شاه قاجار

مرگ دومین شاه قاجار

اول آبان ماه ۱۲۱۳ فتحعلی‌شاه قاجار، پس از ۳۶ سال و ۸ ماه حکومت، در جریان سفر به اصفهان درگذشت.
مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

آیت‌ا... سیدمصطفی خمینی، در نخستین روز آبان ماه سال 1356، در حالی که تنها 46 سال از عمر بابرکتش می‌گذشت و همراه با پدر بزرگوارش، ایام تبعید در نجف را می گذراند، به شهادت رسید.

پر بازدیدترین ها

No image

ايمان در قرآن

No image

صدقه به فامیل واجبتر است یا دیگران؟!

نظر به این‌ که هر شخصی نسبت به بستگانش آگاهی بیشتری دارد و اگر در میان آنان شخص نیازمندی باشد وی را می‌شناسد بر این اساس، اگر همه ما به این وظیفه عمل کنیم دیگر در جامعه، نیازمند و فقیری موجود نخواهد بود.
No image

برخورد با همسر در اسلام

بر خلاف برخی تفکرات غلط و عوامانه و در حقیقت ظالمانه، در منطق اسلام زن برای مرد یک کنیز یا یک برده ویا کسی که کار منزل را انجام میدهد، واز بچه های شوهر نگهداری میکند نیست، بلکه به عنوان شریک شوهر ویار و همکار او در اداره امور زندگانی و تربیت فرزندان مطرح میباشد، لذا اسلام دستور فرموده که همسران باید از اذیت و بد زبانی و فحاشی به یکدیگر بپرهیزند.
No image

خطبه 19 نهج البلاغه : سوابق تاريخى نكوهيده اشعث بن قيس

خطبه 19 نهج البلاغه موضوع "سوابق تاريخى نكوهيده اشعث بن قيس" را مطرح می کند.
No image

حب دنیا در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد حب دنیا بیان شده است آورده شده.
Powered by TayaCMS