دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

چگونگی حبط اعمال سالك رياكار

No image
چگونگی حبط اعمال سالك رياكار

(بدان اي سالک راه خدا!) پيامبر گرامي اسلام در خصوص نابودي اعمال به ظاهر صالحه انسان مي فرمايند: سه کس را پيش از همه نزد خداي تعالي حاضر سازند، مردي که قرآن کريم را حفظ کرده و شخصي را که در راه خدا کشته شده و کسي را که خداوند مالي به وي داده و او آن را بذل کرده باشد.

1- خداوند به مرد حافظ قرآن مي فرمايد: تو را توفيق دادم، قرآن آموختي. گويد: آري اي پروردگار من! خدا مي فرمايد: با آن چه کردي؟ عرضه دارد: پروردگارا! آن را در نماز قرائت و در نصف شبها تلاوت نمودم، خداوند مي فرمايد: چنين است، اما براي من نکردي بلکه نظر تو اين بود که مردم بگويند، فلان کس قرآن مي خواند، بر من براي تو امروز حقي نيست و مزد عمل تو همان مدح مردم بود.

2- پس صاحب مال را مي فرمايد: تو را مال بسيار دادم با آن چه کردي؟ گويد: بارالها! نفقه دادم. خداوند مي فرمايد: آري ولي قصد تو آن بود که مردم بگويند، فلان مرد سخي است، تو را امروز نزد من نصيبي نباشد و پاداش تو همان ثناي مردم است.

3- شهيد را خداوند مي فرمايد: قوت و شجاعت تو از من است. گويد: آري و براي آن در راه تو جهاد کردم تا مرا کشتند. خداوند مي فرمايد: مقصود تو اين نبود، بلکه هدف اين بود که مردم بگويند تو مرد دلير و شجاعي هستي، تو را بيش از آن نصيبي نيست. پس خداوند فرمان دهد، هر سه را به دوزخ برند. (1)

__________________

1- بحارالانوار، ج 72، ص 305

روزنامه كيهان، شماره 21099 به تاريخ 14/4/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

نعمت هاي معنوي

No image

قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»

پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
Powered by TayaCMS