دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بدتر از گناه

امام صادق (علیه السلام) فرمود: «همانا خدا دانست که ارتکاب گناه برای مؤمن از خودبینی بهتر است و اگر چنین نبود، هرگز مؤمن به گناهی دچار نمی شد» (اصول کافی، ج 3، ص 427)
بدتر از گناه
بدتر از گناه

قال الصادق (علیه السلام):

«انَّ اللهَ عَلِِمَ اَنَّ الذَّنبَ خَیرٌ لِلْمؤمِنِ مِنَ العُجبِ ولَو لا ذلک مَا ابتُلی مُؤمنٌ بِذَنبٍ اَبَداً» (اصول کافی، ج 3، ص 427)

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

«همانا خدا دانست که ارتکاب گناه برای مؤمن از خودبینی بهتر است و اگر چنین نبود، هرگز مؤمن به گناهی دچار نمی‌شد»

توضیح:

«عجب بدتر از گناه»

عجب بزرگ شمردن عمل صالح و مسرور شدن به آن و از حد تقصیر خاج دانستن است. البته تواضع و فروتنی کردن از برای خداوند و شکر خدا بر این توفیق عجب نیست و ممدوح است. عجب هم بر اعمال جوارح وارد می‌شود و هم بر اعمال جوانح، یعنی هم انسان به خصلت‌های خویش معجب می‌شود و هم به اعمال خود.

درجات عجب را می‌توان از کلام امام صادق (ع) اینگونه درک نمود که: از امام درباره درجات عجب سؤال شد. حضرت فرمود: عجب درجاتی دارد. درجه اول اینکه کردار زشت بنده به نظرش جلوه‌ کند و آن را خوب پندارد. درجه دوم این است که از آن خوشش آید و گمان کند، کار خوبی می‌کند. درجه سوم اینکه بنده بر پروردگارش ایمان آورد و بر خداوند منت گذارد، در صورتی که خدا بر او منت گذارده است که به ایمانش هدایت فرموده است.

    منبع: بی‌کران تسبیح، دکتر بتول خسروی، ص 203.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

معراج پیامبر(ص) و پاسخ به شبهات آن

معراج پیامبر یک سفر آسمانی است که در بردارنده شنیدنیهایی از بهترین مخلوق عالم و برترین موجود الهی است. موجودی که به سبب بندگی خالص برای حضرت حق(جل جلاله)به درجاتی رسید که حتی بزرگترین ملک هم از رفتن به آنجا عاجز بود.
No image

مسئولیت انسان در اسلام

واژه مسئولیت و ریشه های ان از سلسله واژه هایی است که به صورت مکرر در جای جای قرآن کریم مورد تصریح قرار کرفته است. خدای متعال از نقش ابزار هایی که برای بالا بردن سطح اگاهی انسان افریده شده اند همانند گوش و چشم و قلب.پرسش نموده که ایا همواره به دنبال کشف حقیقت بوده اند یا به صرف دریافت هرگونه مطلبی ولو به صورت مشکوک و مظنون- بدان اعتماد ورزیده و ان را ملاک و معیار برای جهت دهی رفتار قرار داده اند.
Powered by TayaCMS