دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مذاهب و فرقه هاى اهل سنت چه نام دارند؟

No image
مذاهب و فرقه هاى اهل سنت چه نام دارند؟

پرسش:

مذاهب و فرقه هاى اهل سنت چه نام دارند؟

پاسخ:

مذاهب اهل سنت از نظر فقهى عبارتنداز احناف که مقلدان «نعمان بن ثابت» معروف به «ابوحنیفه» (متولد سال 80 و متوفّاى سال 151 هـ . ق) مى باشند. مالکیه که پیروان مالک بن انس (متولد سال 95 و متوفّاى سال 179 هـ . ق) مى باشند شافعیه که پیروان محمدبن ادریس شافعى (متولد سال 151 و متوفاى سال 204 هـ . ق) مى باشند حنابله که پیروان احمدبن حنبل (متولد سال 164 و متوفاى سال 241 هـ . ق) مى باشند. از نظر اعتقادى نیز اهل سنت به فرقه هاى زیر تقسیم مى شوند. اشاعره که اکثریت اهل سنت و پیروان ابوالحسن على بن اسماعیل اشعرى هستند. اهل حدیث که پیروان احمدبن حنبل مى باشند. معتزله که پیروان واصل بن عطا هستند. بسیارى از حنفى هاى شرق جهان اسلام نیز در عقاید پیرو مذهب «ماتریدیه» هستند که مؤسس آن ابومنصور ماتریدى سمرقندى است. آنچه را برشمردیم مذاهب معروف کلامى و فقهى اهل سنت بود. البته در طول تاریخ فرقه هاى کلامى و فقهى فراوانى به وجود آمده و منقرض شده اند و یا احیاناً اکنون در گوشه و کنار جهان به صورت محدود وجود دارند. لازم به ذکر است که مذاهب فقهى اهل سنت از قرن چهار منحصر به این چهار مذهب شد ولى قبل از آن بیش از چهل مذهب فقهى در میان اهل سنت مطرح بود، سپس به علل گوناگون از جمله کاهش اختلافات تنها چهار مذهب فقهى رسمى شد و از نظر کلامى نیز فقط مذهب اشعرى به رسمیت شناخته شد و این موضوع موجب منقرض شدن مذهب معتزله و سایر مذاهب اعتقادى و فقهى دیگر گشت. مرکز پاسخگو: موسسه آموزشی پژوهشی مذاهب اسلامی http://www.mazaheb.com

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS