دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ازدواج شروعی برای زندگی جدید

No image
ازدواج شروعی برای زندگی جدید

کلمات کلیدی: ازدواج شروعي براي زندگي جديد

نویسند: علیرضا سزاوار

بسیاری از زوج‌های جوان در آغاز زندگی جدیدشان نیازمند آموزش هستند تا بتوانند از بسیاری از مشکلات جدیدشان بگذرند.

به نظر می‌رسد «ما شدن» برای زوج‌های تازه ازدواج کرده یک امر توافقی است. شما مقدمات عروسی را با یکدیگر فراهم می‌کنید، با یکدیگر عروسی می‌کنید، اما برای تحکیم و افزایش این حس وحدت و حفظ آن، تلاش مشترک از سوی زوجین بسیار مهم است.

به عبارت دیگر ایجاد این اتحاد جدید و مجزا برای زوجین بسیار اهمیت دارد. اما جوان‌های بسیاری هستند که بعد از ازدواج هرگز رابطه زناشویی شان را در اولویت قرار نمی دهند و همچنان در رابطه با خانواده خود تنیده اند و بیشتر به کمرنگ نشدن ارتباط شان با والدین و خواهر و برادرشان فکر می‌کنند. یا موارد بسیاری وجود دارد که زوج یا زوجه ماهیت ازدواج را درک نکرده است و نمی‌خواهد بپذیرد که پس از این، دوستان، شغل یا دیگر علائق اش در اولویت نیستند.

شما باید بتوانید بگویید «اول همسرم». بله، شما پدر و مادرتان را دوست دارید و به آنها احترام می‌گذارید. اما این رابطه شما با همسرتان است که تکیه گاه شما در زندگی خواهد بود؛ پس اگر بتوانید آن را در همان ابتدای ازدواج برقرار کنید، زمانی که زندگی به مراحل دشوار خود برسد، خیلی راحت تر خواهید توانست به آن تکیه کنید.

دگرگونی ذهنی از «من» به «ما» شاید شگفت انگیز باشد. وقتی از زندگی خسته اید و نیاز به چند روز آرامش دارید، دیگر نمی‌توانید بدون اطلاع همسرتان به خانه پدری تان یا اتاق دوران کودکی تان بروید یا با دوستان تان به رستوران یا مسافرت بروید. شما دیگر عضو یک گروه هستید و در قبال فردی جدید در زندگی تان مسئولید.

براساس جدیدترین مطالعه دانشگاه یورک تورنتو از 10هزار زوج جوان، 97درصد زوج‌های خوشبخت، «همدلی» را اولویت اصلی خود می‌دانند، در حالی که میان زوج‌های ناراضی، این میزان تنها 28 درصد است. همچنین 97درصد زوج‌های خوشبخت از گذراندن اوقات فراغت شان در کنار یکدیگر لذت می‌برند، اما فقط 43 درصد مردان و زنان ناراضی از این کار لذت می‌برند.

جالب است بدانید زوج‌های خوشبخت تقریبا 2برابر بیشتر از زوج‌های ناراضی، تصمیم‌های زندگی شان را به طور مشترک گرفته اند. آمارها همچنین حاکی است که دوستان و والدین همسران 81درصد زوج‌های خوشبخت خیلی به ندرت درباره تصمیم گیری‌های آنها دخالت دارند. البته برای زوج‌های ناراضی این میزان 38درصد است.

برای بیشتر جوان‌های تازه ازدواج کرده، مشکلات با خانواده زن یا شوهر از اهمیت یکسان در مقایسه با مشکلات مالی یا رفتار و حالات همسر برخوردار است.

معنی همبستگی واقعی

هنگامی که شما ازدواج می‌کنید، یک نوع زندگی جدید به وجود می‌آید که نیاز به مراقبت و تغذیه دارد. ما معمولاتعریف درستی از «ما» نداریم و بیشتر با خودمختاری و استقلال شخصی آشنا هستیم.

اما معنی همبستگی واقعی، برداشتن گام‌های بعدی و اولویت بخشیدن به رابطه با همسران مان است. سعی کنید آداب ویژه ای برای زندگی تان ایجاد کنید؛ یعنی برای پیوند بیشتر با همسرتان برنامه داشته باشید؛ مثلاقبل از خواب حتما 10دقیقه ای با هم صحبت کنید. صبحانه را هر روز حتما کنار هم بخورید و یا آخر هفته به رستوران بروید. برنامه صحبت روزانه تنظیم کنید؛ کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که زوج‌ها مانند کارفرمایانی عمل کنند که برای ایجاد فضای شاد و بهره‌وری بیشتر در کارگران، سیاست‌هایی را اتخاذ می‌کنند.

درخواست به جای اعتراض

برای شروع بهتر است بابت تلاش روزانه همسرتان ابتدا از او تشکر کنید. در ادامه از آنچه در طول روز برای تان اتفاق افتاده تعریف کنید.

از همسرتان بخواهید تا اگر مساله ای او را آزار داده است، درباره اش توضیح بدهد. مواردی که برایتان اهمیت دارد، در قالب درخواست بدون اعتراض مطرح کنید و در آخر بهتر است نسبت به برنامه‌های آینده تان با ابراز امیدواری و خوش بینی صحبت کنید.

اگر در زندگی تان به مرحله تصمیم گیری مهمی رسیدید، صرفا نپرسید آیا این تصمیم برای من یا همسرم مناسب خواهد بود یا خیر، بلکه آن را به موضوعی برای مشورت و گفت وگو تبدیل کنید و ببینید آیا برای «زندگی تان» مناسب خواهد بود.

پیوندهای زناشویی نیاز به مرزهایی برای عبور و مرور دائمی دارند که به دوستان و خانواده هر دو جوان این امکان را می‌دهد تا با او در ارتباط باشند، اما این امر با برنامه‌ها و خواسته‌های شما تداخل پیدا نمی کند؛ هر چند خانواده زن یا شوهر شاید از این مساله گله مند باشند. ازدواج شما نوعی پایان وابستگی برای والدین تان است. رابطه تان را با آنها قطع نکنید؛ شما به حمایت و مهربانی آنان نیاز دارید و در تصمیم گیری هایتان، به شکل مهربانانه و ملایم با آنان رفتار کنید.

یک نکته جالب اینکه کلمه ناشناخته برای ابراز علاقه تان به همسرتان درست کنید که فقط شما و او متوجه آن شوید. این کار زمانی که شما در محیط شلوغی هستید، به کمک شما خواهد آمد.

به طور کلی این عوامل به شما کمک می‌کند تا بتوانید به یک حس و زبان مشترک برای سریع تر رسیدن به همان «ما» دست یابید و محیطی سرشار از آرامش در زندگی خود فراهم کنید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

سینمای پناهنده ; به بهانه اکران فیلم سینمایی تگزاس

سینمای پناهنده ; به بهانه اکران فیلم سینمایی تگزاس

نمایش فیلم تگزاس در روزهای اخیر نشان می دهد که مسعود اطیابی تغییر بزرگی در رویه فیلمسازی خود داده است. او که پیش از این با فیلمی درباره حوادث هشتاد و هشت نشان داده بود که در فکر پرداختن به مسائل جدی و حرکت در راستای سینمای اجتماعی است، حالا با تگزاس به جریان فیلم های پرفروشی پیوسته که اتفاقا بر خلاف فیلم قبلی اش دچار موانع ممیزی و عدم مجوز اکران نشده و با توجه به فضای سینمای ایران، سود قابل توجه‌ی را به جیب تهیه کننده واریز می کند.
مصادره و ماجرای غم انگیز زن در سینما

مصادره و ماجرای غم انگیز زن در سینما

هنوز و بعد از گذشت حدود سه ماه از جشنواره فیلم فجر(سی و ششم) و دیدن فیلم سینمایی مصادره ، طعم تلخ تماشای آن هم زمان با اکران های نوروزی و فروش بالای این فیلم ذایقه ام را می آزارد. مصادره را شاید بتوان اروتیک ترین فیلم سینمای ایران پس از انقلاب برشمرد. این فیلم به شدت بیمار است و گویا به جز شوخی های سخیف جنسی حتی با دستمایه کردن یک کودک یا نوجوان راهی برای خندان و شادکردن مخاطبانش ندارد.
گل دادن درخت پیر ; نگاهی به فیلم خجالت نکش

گل دادن درخت پیر ; نگاهی به فیلم خجالت نکش

خجالت نکش، یک فیلم مفرح است. فرحبخشی این فیلم نه از شوخی ها و تکه کلام ها، بلکه به جهت دنیای درونی فیلم است. دنیایی که در آن کودکی متولد می شود و پیری و گذر سن، مانعی برای زایش نیست. در روستای کوچک و کم جمعیت مهمت اباد، 231 نفر زندگی می کنند و این فیلم به ما می گوید که این جمعیت چگونه به اندازه یک نفر بیشتر می شود.
خوک های آوازه خوان ; نگاهی به فیلم خوک

خوک های آوازه خوان ; نگاهی به فیلم خوک

اگر تلاش فیلم خوک در این است که یک کمدی متفاوت در سینمای ایران باشد، باید گفت که در این کار موفق شده است. این فیلم توجهی به شوخی ها کلامی و متدوال در سینمای طنز ندارد. تا حد زیادی می کوشد که از مزیت های واقعیت استفاده کند و در مناسبات انسانی و روابط فردی آدم ها دخل و تصرفی نکند و همزمان از سوی دیگر پیروزمندانه از میدان واقعیت بیرون بیاید بدون آنکه هیچ باج و امتیازی به آنچه که ما واقعیت صدایش می کنیم داده باشد؛ خوک خود را در واقعیت محدود نمی کند.
فیلشاه، آغاز راهی جریان‌ساز در انیمیشن بومی

فیلشاه، آغاز راهی جریان‌ساز در انیمیشن بومی

صحبت از انیمیشنی سینمایی است که در فرم، تکنیک و ارائه مفاهیم به استاندارهای جهانی نزدیک شده و سعی دارد به‌دور از شعار و کلیشه به یک مقطع تاریخی با رگه‌های دینی بپردازد و آغازکننده راهی جریان‌ساز برای صنعت سینمایی انیمیشن در ایران باشد.

پر بازدیدترین ها

آغاز سال سی و شش

آغاز سال سی و شش

جشنواره به انتها رسید و تقریبا آنانی جایزه گرفتند که حقشان بود( به فهرست نامزدها کاری ندارم) از انچه گذشت، چیزی در خاطرم نماند جز یادداشت اقای مهدویان که برخی را آزرده کرد و باز عذرخواهی ایشان در یادداشتی بعد تر که نشانه معرفت و ادب او بود.
شهرزاد در کشاکش سنت و مدرنیسم

شهرزاد در کشاکش سنت و مدرنیسم

این سریال ساخته فیلمساز موفق ایرانی حسن فتحی است که سریال های جذاب وموفقی چون پهلوانان نمی میرند، شب دهم، مدار صفر درجه و میوه ممنوعه را در کارنامۀ خود دارد. همگی این سریال های تلویزیونی مخاطبان بیشماری را به خود اختصاص دادند و این همه ناشی از توانایی او در نوشتن فیلمنامه و کارگردانی است.
دیوار، بی ‌دیوار ; نگاهی به سریال دیوار به دیوار

دیوار، بی ‌دیوار ; نگاهی به سریال دیوار به دیوار

مجموعه دیوار به دیوار، ساخته سامان مقدم، طنزی اجتماعی است که به تازگی از شبکه سوم سیما به روی آنتن رفت. جمعی مال‌باخته، بر حسب اتفاق زیر سقف یک خانه جمع می‌شوند و طی سه ماه زندگی مشترک، به خانواده‌ای بزرگ تبدیل می‌شوند.
لیلا 20 سال بعد ; نگاهی به فیلم لیلا

لیلا 20 سال بعد ; نگاهی به فیلم لیلا

20 سال پیش، زمانی که فیلم «لیلا» اثر داریوش مهرجویی بر پرده سینماهای کشور نقش بست، ایران سال 75 با ایران امروزی کاملاً در تنافر بود. ایرانی که قرار بود وارد فاز جدید از عرصه‌های سیاسی شود تا پیرو آن پای جامعه زنان به عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی باز شود.
مصادره و ماجرای غم انگیز زن در سینما

مصادره و ماجرای غم انگیز زن در سینما

هنوز و بعد از گذشت حدود سه ماه از جشنواره فیلم فجر(سی و ششم) و دیدن فیلم سینمایی مصادره ، طعم تلخ تماشای آن هم زمان با اکران های نوروزی و فروش بالای این فیلم ذایقه ام را می آزارد. مصادره را شاید بتوان اروتیک ترین فیلم سینمای ایران پس از انقلاب برشمرد. این فیلم به شدت بیمار است و گویا به جز شوخی های سخیف جنسی حتی با دستمایه کردن یک کودک یا نوجوان راهی برای خندان و شادکردن مخاطبانش ندارد.
Powered by TayaCMS