دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کنگره علامه بلاغی در عراق برگزار می شود

No image
کنگره علامه بلاغی در عراق برگزار می شود رییس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم صبح امروز در دیدار با حضرت آیت‌الله نوری همدانی گفت: کنگره علامه بلاغی سال آینده در عراق برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام سیدحسن ربانی، رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، صبح امروز، بیستم دی‌ماه در دیدار اعضای کنگره علامه بلاغی با حضرت آیت‌الله حسین نوری همدانی،‌ از مراجع تقلید، با اشاره به این‌که علامه بلاغی یکی از اصلاح‌گران حوزه‌های علمیه و از بزرگ‌ترین علمای شیعه است، گفت: روشن‌بینی این اندیشمند شیعی سبب شد تا وی بسیار جلوتر از زمان خود باشد.
وی ادامه داد: تلاش‌های فراوان این عالم بزرگوار، تربیت شاگردان بزرگی را در پی داشت و آنچه امروز در حوزه علمیه نجف، از خلاقیت، تلاش و پیشرفت علمی و پژوهشی وجود دارد، در گرو مجاهدت‌های علامه بلاغی است.
حجت‌الاسلام ربانی با اشاره به این‌که تاکنون آنگونه که شایسته است از جایگاه علمی و شخصیت سیاسی این فقیه آینده‌نگر تجلیل نشده است، افزود: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از پنج سال پیش پا در این عرصه نهاد و با جمع‌آوری آثار و نوشته‌های وی، موسوعه علامه بلاغی را تهیه و تدوین کرد.
در ادامه این دیدار سیدجواد صاحبی، دبیر علمی کنگره علامه بلاغی با اشاره به گردآوری مجموعه آثار، جزوه‌ها و نامه‌های این علامه از کتابخانه‌های ایران و عراق برای تدوین موسوعه علامه بلاغی گفت: پس از تصویب طرح کنگره علامه بلاغی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی، تاکنون بیش از هشتاد مقاله به دبیرخانه این کنگره رسیده که چهل مقاله به زبان فارسی و چهل مقاله به زبان عربی است.
گفتنی است، کنگره علامه بلاغی، 24 و 25 بهمن‌ماه سال جاری به همت دفتر تبلیغات اسلامی در قم برگزار می‌شود.
منبع خبر:
خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

رذایل اخلاقی

No image

عيب پوشى

پوشاندن عيوب ديگران من اءشرف اءعمال الكريم، غفلته عما يعلم. از كارهاى شرافتمندانه مرد كريم آن است كه از آن چه كه مى داند خود را به غفلت مى زند (و عيب ديگران را ناديده مى پندارد).
No image

صله رحم در نهج البلاغه

غريب حقيقى رب بعيد اءقرب من قريب، و قريب اءبعد من بعيد. و الغريب من لم يكن له حبيب. بسا دورى كه از هر نزديكى نزديك تر است و بسا نزديكى كه از هر دورى از آدمى دورتر است، غريب كسى است كه دوستى نداشته باشد.
امانت دارى و رازپوشى

امانت دارى و رازپوشى

سرزنش على (ع) به اصحابش و هو يلوم اءصحابه: قد ترون عهودالله منقوضة فلا تغضبون، و اءنتم لنقض ذمم آبائكم تاءنفون. در سرزنش اصحاب خود مى فرمايد: پيمان هاى خدا را شكسته مى بينيد و به خشم نمى آييد، در حالى كه شكسته شدن پيمان هاى پدرانتان را عار مى دانيد و ناراحت مى شويد.
No image

دعا در نهج البلاغه

(به فرزندش امام حسن عليه السلام فرمود): در سؤال (حاجت) از پروردگارت اخلاص داشته باش؛ زيرا بخشش و محروم ساختن در دست اوست.

پر بازدیدترین ها

 خداشناسی در نهج البلاغه

خداشناسی در نهج البلاغه

پیشوایان دینی، همواره ما را از اندیشیدن در ذات خداوند بزرگ منع کرده اند؛ چرا که عظمت بی پایان حضرت حق، فراتر از آن است که عقل محدود و نارسای بشری به درک و شناخت او دست یابد. در بخشی از کلام امام علی علیه السلام آمده است: «اگر وهم و خیال انسان ها، بخواهد برای درک اندازه قدرت خدا تلاش کند و افکار بلند و دور از وسوسه های دانشمندان، بخواهد ژرفای غیب ملکوتش را در نوردد و قلب های سراسر عشق عاشقان، برای درک کیفیّت صفات او کوشش نماید .
ره آورد بعثت از منظر نهج البلاغهʂ)

ره آورد بعثت از منظر نهج البلاغه(2)

حضرت در خطبه اى ديگر اين نكته را متذكر مى شوند كه پيامبراكرم صلوات الله عليه در زماني ظهور نمودند كه هيچ پيامبر ديگرى حضور نداشته است." أرسله على حين فترة من الرسل، و طول هجعة من الأمم، و انتفاض من المبرم... ذلك القرآن فاستنطقوه."؛ خداوند پيامبر(ص) را هنگامى فرستاد كه پيامبران حضور نداشتند، و امت ها در خواب غفلت بودند، و رشته هاى دوستى و انسانيت از هم گسسته بود.
No image

صله رحم در نهج البلاغه

غريب حقيقى رب بعيد اءقرب من قريب، و قريب اءبعد من بعيد. و الغريب من لم يكن له حبيب. بسا دورى كه از هر نزديكى نزديك تر است و بسا نزديكى كه از هر دورى از آدمى دورتر است، غريب كسى است كه دوستى نداشته باشد.
تجلی قرآن در نهج‏ البلاغه

تجلی قرآن در نهج‏ البلاغه

امام(ع) در توصيف پيامبر اكرم(ص) مي فرمايد: «… و دعا الي الحكمة و الموعظة الحسنة»3 كه اشاره است به آيه شريفه: «ادع الي سبيل ربك بالحكمة و الموعظة الحسنة (نحل، 16/125). با حكمت و اندرز نيكو به راه پروردگارت دعوت كن»
No image

بعثت از ديدگاه اميرالمؤمنين علیه السلام

آنان را در بهترين وديعتگاه به امانت نهاد و در شريف ترين قرارگاه جاي داد. آنان را از اصلاب كريم به رحم هايي پاكيزه منتقل گردانيد. هرگاه يكي از آنان از جهان رخت برمي بست ديگري براي اقامة دين خدا جاي او را مي گرفت. تا كرامت نبوت از سوي خداوند پاك نصيب محمد(ص) گرديد. او را از برترين معادن و عزيزترين سرزمين ها بيرون آورد؛ از درختي كه پيامبرانش را از آن برآورده، و امينان وحي خود را از آن گلچين كرده بود.
Powered by TayaCMS