دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

توصیه‌های مهم آیت الله مکارم شیرازی درباره اعمال حج

No image
توصیه‌های مهم آیت الله مکارم شیرازی درباره اعمال حج
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اهمیت به جاآوردن حج بر توجه هرچه بیشتر بر این فریضه الهی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، بیست وششم رمضان در ادامه سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم در حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اهمیت حج گفت: متاسفانه عده‌ای هنوز به اهمیت حج دست‌ نیافته و در این زمینه قدمی درست برنمی‌دارند.

وی با بیان این که حج از فرائض الهی به شمار می‌آید،‌ خاطر نشان کرد: در بسیاری از آیات قرآن به اعمال حج اشاره شده به گونه‌ای که احکام نماز به این اندازه و به صورت ریز در قرآن نیامده است و این نشان از اهمیت و توجه به حج می‌دهد.                                     

این مرجع تقلید، سفر حج را در عصر حاضر بسیار آسان و راحت دانست و افزود: هم‌اینک کسانی که توان مالی و جانی دارند می‌توانند به راحتی به سفر حج روند و این فریضه الهی را بجا آورند در حالی که در گذشته سفر حج با بسیاری از مشکلات روبرو بود و حتی افراد بیش از پنج ماه در سفر بودند تا به معبود خود می‌رسیدند.                             

وی با بیان این که زائران خانه خدا گاهی برای سفر به منی پوست بدنشان در آفتاب سوزان تغییر می‌کرد و این مشقت‌ها را برای خود مشکل نمی‌دانستند، تاکید کرد: متاسفانه برخی با این که می‌توانند به راحتی به حج روند و خانه خدا را زیارت کنند ولی مشکلات کوچک را بزرگ می‌شمارند و از سختی راه سفر در گذشته چیزی به میان نمی‌آورند که این خود ناسپاسی به نعمت‌های الهی است.                            

حضرت آیت الله مکارم شیرازی،‌ حج را دارای منافع اخلاقی، سیاسی،‌ اجتماعی و فرهنگی توصیف کرد و افزود: براساس آموزه‌های دینی، پیروان اهل بیت(ع) براین باورند تمام احکام الهی دارای فلسفه و حکمت است، زیرا؛ از سوی خدواند حکیم صادر شده و برای حج و دیگر احکام نیز فلسفه‌های بسیار شمرده شده که ما انسان تنها به تعداد محدود آن دست‌‌یافته‌ایم.

وی با توجه به این که یکی از اعمال حج،‌ قربانی کردن است،‌ اظهار داشت:‌ در قرآن داریم کسی که قربانی می‌کند باید این قربانی را در اخیتار فقرا قرار دهد در حالی که در سرزمین مکه بسیاری از زائران، قربانی‌ها خود را می‌سوزاند و یا از میان می‌بردند. ولی؛ به برکت مراجع تقلید شیعه ایران این نابسمانی،‌ سرسامان گرفت.                                   

این مرجع تقلید تاکید کرد: آیا شکر نعمت این است که زائر خانه خدا قربانی را بسوزاند و یا از بین ببرند و کسی استفاده نکند؟ این چه شکر نعمتی است که خود نعمت را از بین می‌برید اگر این بی سرسامانی را مراجع تقلید شیعه ایران مانع نمی‌شدند این ننگ برای مسلمانان تا ابد باقی می‌ماند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که عده‌ای با مصرف و خوردن گوشت مخالف هستند،‌ خاطر نشان کرد: استفاده نکردن از گوشت حیوانان،‌ اشتباه است، اسلام می‌گوید به صورت معتدل استفاده کنید، روایات متعدد داریم اگر کسی تا چهل روز گوشت استفاده نکند، این فرد بداخلاق خواهد شد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: روایات می‌گوید نباید معده خود را گورستان حیوانات کنید،‌ نه این که از گوشت استفاده نکرده و ترک نعمت الهی کنیم.
 
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

توجه به بعد معنوی انسان

در این بخش به موضوع "توجه به بعد معنوی انسان" پرداخته شده است.
No image

آراستن و پیراستن نفس

در این بخش موضوع "آراستن و پیراستن نفس " بیان شده است.
No image

تأثیر شناخت نفس در قرب الهی

در این بخش به "تأثیر شناخت نفس در قرب الهی" اشاره شده است.
No image

تبدیل نفس اماره به نفس رحمانی

در این بخش به موضوع "تبدیل نفس اماره به نفس رحمانی " پرداخته شده است.
No image

تبعات پیروی از هوای نفس

در این بخش "تبعات پیروی از هوای نفس" بیان شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

حالات نورانی و ظلمانی نفس

در این بخش به موضوع "حالات نورانی و ظلمانی نفس" پرداخته شده است.
No image

توجه به بعد معنوی انسان

در این بخش به موضوع "توجه به بعد معنوی انسان" پرداخته شده است.
سیر الهی نفس با چراغ عقل و وحی

سیر الهی نفس با چراغ عقل و وحی

در این بخش به موضوع "سیر الهی نفس با چراغ عقل و وحی " اشاره شده است.
No image

تأثیر شناخت نفس در قرب الهی

در این بخش به "تأثیر شناخت نفس در قرب الهی" اشاره شده است.
No image

محاسبه نفس

در این بخش موضوع "محاسبه نفس" مطرح شده است.
Powered by TayaCMS