دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مناسبت‌ترین زمان براى مطالعه ویادگیری

No image
مناسبت‌ترین زمان براى مطالعه ویادگیری
مناسبت‌ترین زمان براى مطالعه ویادگیری موارد کوچک وبزرگى در کنار یکدیگر در میزان بازدهى نقش دارند که زمان مطالعه از جمله این موارد است . تاثیر زمان مطالعه در همگان یکسان نیست افرادى که ساعات بیداری، خواب، فعالیت‌و فراغت خویش را تحت برنامه مشخصى تنظیم کرده‌اند قادر به جابه جایى راحت این موارد با یکدیگر نیستند بویژه اگر طى مدت زمان طولانى به اجراى دقیق این برنامه خوکرده‌اند. درمقابل افرادى که قادر به بهره‌گیرى از هر زمانى براى اجراى برنامه خاص در راه نیل به هدف خویش هستند به آسانى قادر به جابه جایى ساعات فعالیت وفراغت ویا خواب و بیدارى خویش مى‌باشند. بنابراین بهترین زمان براى مطالعه زمانى است که تمایل به انجام مطالعه درآن زمان هستیم. البته نکته‌اى نیز به اثبات رسیده که مطالعه بلافاصله پس از خواب شبانگاهى نمى‌تواند بازدهى مطلوب را داشته باشد زیرا ترشح هورمونى که اثرات آن تا دقایقى پس از بیدارى وجود دارد در یادگیرى اختلال ایجاد مى‌نماید. بنابراین ضرورى است که حتى‌الامکان از مطالعه در نیمه‌شب یا سحرگان ( بلافاصله پس از بیدارى از خواب) خوددارى کرد تا نه تنها از بروز وقفه در رشد که از بروز اختلال در یادگیرى و در نتیجه دورى از مطالعه جلوگیرى کرد. بهتر است پس از20 تا 30 دقیقه ازبیدارى مطالعه را انجام داد. همچنین تفاوت معنادارى در برترى ساعات 4 تا6 بعدازظهر نسبت به سایر زمان‌ها مشاهده نگردیده است که ارتباط به انتقال اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت داشته باشد. بر این مبنا مى‌توان گفت با رعایت نکاتى که بیان شد وانجام مطالعه وتوجه به عوامل موثر در یادگیرى امکان کسب بازدهى مطلوب در هر زمانى که مورد نظر ما باشد و به انتخاب آن زمان براساس تمایل خویش پرداخته باشیم وجود دارد. در زمان مطالعه توجه کنیم که انرژى کافى وتمایل براى انجام مطالعه داشته باشیم و دچار خستگى وآشفتگى‌هاى روحى نباشیم و پس از استراحت و رفع خستگى به مطالعه بپردازیم همچنین تغذیه‌اى مناسب مانند میوه‌هاى شیرین یا مغزهاى مقوى آجیل ( البته نیم ساعت قبل از مطالعه) نیز مى‌تواند در یادگیرى موثر ومطالعه‌اى مفید مثمرثمر باشد.
روزنامه رسالت

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

در تقابل ایران با اسرائیل و آمریکا، همیشه گزینه حمله اتمی چالش‌برانگیز بوده و هست. عده‌ای می‌گویند: وقتی آمریکا و اسرائیل به عنوان دشمن اصلی ما سلاح اتمی دارند و تجربه نشان‌داده، اگر لازم شود هیچ تعارفی در استفاده از آن ندارند، پس ما هم باید سلاح اتمی داشته باشیم.
باغ خسروشاهی

باغ خسروشاهی

کی از شبهاتی که در سال‌های اخیر سبب تحریف امام در ذهن نسل جوان شده است این ادعا است که برخی می‌گویند امام در باغ‌های بزرگ و مجلل اطراف جماران زندگی می‌کردند و بااین‌وجود در رسانه‌ها به مردم یک‌خانه کوچک و ساده به‌عنوان محیط زندگی ایشان نمایش داده می‌شد
دوگانه نهضت و نظام

دوگانه نهضت و نظام

برخی دوگانه‌ها را ابتدا درک نمی‌کنیم ولی به مرور که مشغول کاری علمی می‌شویم یا طرحی عملی را به پیش می‌بریم متوجه آن می‌شویم و بعد بر سر آن دو راهی به انتخابی خاص دست می‌زنیم.
چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

شهید سلیمانی بی‌شک در زمره شخصیت‌هایی است که جامعه ایرانی بشدت از وی متأثر خواهد بود. احتمالاً در طول تاریخ هیچ بدرقه‌ای به میزان تشییع پیکر او شکوهمند نبوده است.
آب و برق مجانی می‌شود!

آب و برق مجانی می‌شود!

پر بازدیدترین ها

No image

اولین امام جمعه تهران

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.
No image

ماهیت حاکمیت سیاسی

صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت

صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت

با استفاده از بیانات عارف کامل و عالم عامل میرزا جواد ملکی تبریزی در کتاب ارزشمند"المراقبات" پیرامون عید فطر سخن می گوئیم.
Powered by TayaCMS