دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اعمال عبادی روز سه‌ شنبه‌

No image
اعمال عبادی روز سه‌ شنبه‌ اعمال روز سه‌شنبه‌
1. دعای روز سه‌شنبه‌
بِسْمِ اللَّهِ‌الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌
اَلْحَمْدُ للَّهِ‌ِ وَ الْحَمْدُ حَقُّهُ کَما یَسْتَحِقُّهُ حَمْداً کَثیراً وَ اَعُوذُ بِهِ مِنْ شَرِّ نَفْسی‌ اِنَ‌النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ اِلاَّ ما رَحِمَ رَبّی‌ وَ اَعُوذُ بِهِ مِنْ شَرِّ الشَّیْطانِ الَّذی‌ یَزیدُنی‌ذَنْباً اِلی‌ ذَنْبی‌ وَ اَحْتَرِزُ بِهِ مِنْ کُلِّ جَبَّارٍ فاجِرٍ وَ سُلْطانٍ جآئِرٍ وَ عَدُوٍّ قاهِرٍ اَللّهُمَ‌اجْعَلْنی‌ مِنْ جُنْدِکَ فَاِنَّ جُنْدَکَ هُمُ الْغالِبُونَ وَ اجْعَلْنی‌ مِنْ حِزْبِکَ فَاِنَّ حِزْبَکَ هُمُ‌الْمُفْلِحُونَ وَ اجْعَلْنی‌ مِنْ اَوْلِیآئِکَ فَاِنَّ اَوْلِیآئَکَ لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ‌اَللّهُمَّ اَصْلِحْ لی‌ دینی‌ فَاِنَّهُ عِصْمَةُ اَمْری‌ وَ اَصْلِحْ لی‌ اخِرَتی‌ فَاِنَّها دارُ مَقَرّی‌ وَاِلَیْها مِنْ مُجاوَرَةِ اللِّئامِ مَفَرّی‌ وَ اجْعَلِ الْحَیوةَ زِیادَةً لی‌ فی‌ کُلِّ خَیْرٍ وَ الْوَفاةَراحَةً لی‌ مِنْ کُلِّ شَرٍّ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی‌مُحَمَّدٍ خاتَمِ النَّبِیّینَ وَ تَمامِ عِدَّةِ الْمُرْسَلینَ‌وَ عَلی‌ آلِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ وَاَصْحابِهِ الْمُنْتَجَبینَ وَ هَبْ لی‌ فِی الثُّلَثآءِ ثَلاثاً لاتَدَعْ لی‌ ذَنْباً اِلاَّ غَفَرْتَهُ وَ لا غَمّاً اِلاَّ اَذْهَبْتَهُ وَ لا عَدُوّاً اِلاَّ دَفَعْتَهُ بِبِسْمِ‌اللَّهِ خَیْرِالْأَسْمآءِ بِسْمِ اللَّهِ رَبِّ الْاَرْضِ وَ السَّمآءِ اَسْتَدْفِعُ کُلَّ مَکْرُوهٍ اَوَّلُهُ سَخَطُهُ وَاَسْتَجْلِبُ کُلَّ مَحْبُوبٍ اَوَّلُهُ رِضاهُ فَاخْتِمْ لی‌ مِنْکَ بِالْغُفْرانِ یا وَلِیَّ الْإِحْسانِ !
سپاس از آنِ خداست و سپاس حقّ اوست، چنانچه شایسته سپاس‌فراوان است. پناه می‌برم به او از شرّ نفس امّاره که نفس امّاره، بسیاروادار به بدی کند مگر آن که مهر ورزد پروردگارم، و پناه برم به او از شرّشیطان که می‌خواهد گناه بر گناهم افزاید، و به او حفظ خود جویم ازهر جبّار نابکار و پادشاه ستمکار و دشمن قهّار. بار خدایا! قرارم دِه ازلشکر خود، زیرا لشکر تو پیروزند، و قرارم ده از حزب خود، که حزب‌تو همان رستگارانند، و قرارم دِه از دوستانت، که دوستانت ترسی‌ندارند و اندوهی در دل ندارند. بار خدایا! اصلاح کن دینم را که‌نگهدارِ شأن من است، و اصلاح کن برایم آخرتم را که خانه پایدار من‌است، و آن گریزگاه من از مجاورت فرومایگان است، و قرار دِه‌زندگی‌ام را مایه فزونی بر خیر، و مرگم را آسایش من از هر شرّی. بار خدایا! رحمت فرست بر محمّد، خاتم پیغمبران و مکمّل شماره‌رسولان و بر خاندانش که از پاکان و پاک‌نژادانند، و بر یاران‌برگزیده‌اش؛ و ببخش مرا در این روز سه‌شنبه، سه چیز. مگذار برایم‌گناهی، مگر که آن را بیامرزی، و مگذار اندوهی، مگر این که ببری آن‌را، و دشمنی مگذار، مگر این که دفع نمایی آن را به وسیله نام خدا که‌بهترین نام‌هاست. من به نام خدا پروردگار زمین و آسمان، می‌خواهم‌دفع هر بدی‌ای را که آغازش خشم اوست، و جلب می‌کنم هردلخواهی را که اوّلش رضای اوست. پس سرانجام مرا آمرزش قرار ده،ای ولیّ احسان!

2. زیارت امام سجاد، امام باقر و امام صادق (ع)
اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا خُزَّانَ عِلْمِ اللَّهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا تَراجِمَةَ وَحْیِ اللَّهِ، اَلسَّلامُ‌عَلَیْکُمْ یا اَئِمَّةَ الْهُدی‌، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَعْلامَ التُّقی‌، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَوْلادَرَسُولِ اللَّهِ اَنَا عارِفٌ بِحَقِّکُمْ مُسْتَبْصِرٌ بِشَأْنِکُمْ مُعادٍ لِأَعْدآئِکُمْ مُوالٍ لِأَوْلِیآئِکُمْ‌بِاَبی‌ اَنْتُمْ وَاُمّی‌ صَلَواتُ اللَّهِ عَلَیْکُمْ اَللَّهُمَّ اِنّی‌ اَتَوالی‌ آخِرَهُمْ کَما تَوالَیْتُ اَوَّلَهُمْ‌وَاَبْرَءُ مِنْ کُلِّ وَلیجَةٍ دُونَهُمْ وَ اَکْفُرُ بِالْجِبْتِ وَالطَّاغُوتِ وَاللّاتِ وَالْعُزّی‌ صَلَواتُ‌اللَّهِ عَلَیْکُمْ یا مَوالِیَّ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَکاتُهُ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا سَیِّدَ الْعابِدینَ وَسُلالَةَالْوَصِیّینَ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا باقِرَ عِلْمِ النَّبِیّینَ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا صادِقاً مُصَدَّقاً فِی‌الْقَوْلِ وَالْفِعْلِ یا مَوالِیَّ هذا یَوْمُکُمْ وَهُوَ یَوْمُ الثُّلَثآءِ وَاَنَا فیهِ ضَیْفٌ لَکُمْ‌وَمُسْتَجیرٌ بِکُمْ فَاَضیفُونی‌ وَاَجیرُونی‌ بِمَنْزِلَةِ اللَّهِ عِنْدَکُمْ وَآلِ بَیْتِکُمُ الطَّیِّبینَ‌الطَّاهِرینَ
درود بر شما ای خازنان دانش خدا! درود بر شما ای مترجمان وحی‌خدا! درود بر شما ای ائمه هدی‌! درود بر شما ای نشانه‌های روشن‌تقوا! درود بر شما ای فرزندان رسول خدا! من به حقّ شما عارف، و به‌مقام شما بینا، و دشمنِ دشمنان شما، و دوستِ دوستان شمایم. پدرو مادرم به قربان شما! درود خدا بر شما! بار خدایا! من دوست باشم‌آخرِ آنهارا چنانچه دوست باشم اوّلِ آنها را، و بیزارم از هر همدمی جزآنها، و کافرم به هر بت و طاغوت و لات و عزّی‌. درود خدا بر شما ای‌سروران من و رحمت خدا و برکاتش! و درود بر تو ای سیّد عابدان ونژاد وصیّان! درود بر تو ای شکافنده علم پیغمبران! درود بر تو ای‌صادق مصّدق در گفتار و کردا! سروران من! امروز، روزِ شماست و آن،روزِ سه‌شنبه است و من در آن، مهمان شما هستم و پناهنده به شما.مرا بنوازید و در پناه گیرید، به مقام خدا نزد شما و خاندانتان که پاک وپاکیزه‌اند!

3. تسبیح مخصوص روز سه‌شنبه‌
بِسْمِ اللَّهِ‌الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌
سُبْحانَ مَنْ هُوَ فی‌ عُلُوِّهِ دانٍ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ فی‌ دُنُوِّهِ عالٍ، سُبْحانَ مَنْ هُوَفی‌ اِشْراقِهِ مُنیرٌ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ فی‌ سُلْطانِهِ قَوِیٌّ، سُبْحانَ الْحَلِیمِ جَمیلَ،سُبْحانَ الْغِنَیِّ الْحَمِیدِ، سُبْحانَ الْوَاسِعِ الْعَلِیِّ، سُبْحانَ اللَّهِ وَتَعَالی‌، سُبْحانَ مَنْریَکْشِفُ الْضُرَّ وَهُوَ الْدَّآئِمُ الصَّمَدُ الْفَرْدُ الْقَدِیمُ، سُبْحانَ مَنْ عَلَافِی الْهَواءِ،سُبْحانَ الْحَیِّ الرَّفِیعِ، سُبْحانَ الْحَیِّ الْقَیُّومِ، سُبْحانَ الدَّآئِمِ الْبَاقِی الَّذِی لَایَزُولُ، سُبْحانَ الَّذِی لَاتَنْقُصُ خَزَآئِنُهُ، سُبْحانَ مَنْ لَا یَنْفَدُمَا عِنْدَهُ، سُبْحانَ مَنْ‌لَا تَبِیدُ مَعَالِمُهُ، سُبْحانَ مَنْ لَایُشَاوِرُ فِی أَمْرِهِ أَحَداً، سُبْحانَ مَنْ لَا الهَ غَیْرُهُ. سُبْحانَ اللَّهِ الْعَظِیم، سُبْحانَ اللَّه وَبِحَمْدِهِ، سُبْحانَ ذِی الْعِزِّ الشَّامِخِ الْمُبِینِ،سُبْحانَ ذِی الجَلالِ الْبَاذِخِ الَعَظِیمِ، سُبْحانَ ذِی الجَلالِ الْفَاخِرِ الْقَدِیمِ، سُبْحانَ مَنْ‌هُوَ فِی عُلُوِّهِ دَانٍ وَفِی دُنوِّهِ عَالٍ وَ فی‌ اِشْراقِهِ مُنیرٌ وَ فی‌ سُلْطانِهِ قَوِیٌّ، وَفِی‌مُلْکِهِ دَآئِمِ، وَصَلَّی اللَّهُ عَلَی رَسُولِهِ سَیِّدَنا مُحَمَّدٍ نَبِیَّهِ وَأَهْلِ بَیْتِهِ الطَّاهِرِینَ.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.
عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

غدیر، تنها نه به عنوان «روزى تاریخى» ، بلکه به عنوان یک «عید اسلامى» مطرح است. عید بودن آن نیز، مراسم و سنتهاى خاصى را مى‌طلبد و نه تنها باید آن را عید دانست، بلکه باید آن را عید گرفت و به شادمانى پرداخت و به عنوان تعظیم شعائر دینى، آن را بزرگ داشت و برشکوه آن افزود، تا ارزشهاى نهفته در این روز عظیم، همواره زنده بماند و سیره معصومین (علیهم السلام)احیاگردد.
السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

صبر را بالش کن، و فقر را در آغوش گیر، و شهوات را ترک کن، و با هوای نفس مخالفت کن و بدان که از دیده خدا پنهان نیستی، پس بنگر که چگونه ای.
هدایتگران راه نور

هدایتگران راه نور

پروردگارم را سپاس که به بندگانش توفیق طاعت ارزانى فرمود و خیرونیکى را در عبادت خویش براى آنان منظور داشت.
کاظمین دلربای عاشقان

کاظمین دلربای عاشقان

مومن به سه خصلت محتاج است : کسب موفقیت از سوی خدا ،‌ نصیحت کننده‌ای در خود ،‌و قبول نصیحت از دیگران

پر بازدیدترین ها

روایتی بر سرودن شعر علی ای همای رحمت

روایتی بر سرودن شعر علی ای همای رحمت

آیت الله العظمی مرعشی نجفی بارها می فرمودند شبی توسلی پیدا کردم تا یکی از اولیای خدا را در خواب ببینم . آن شب در عالم خواب , دیدم که در زاویه مسجد کوفه نشسته ام و وجود مبارک مولا امیرالمومنین (علیه السلام) با جمعی حضور دارند .
No image

«جاهلیت» در قرآن‌

از کلمه «جاهلیت» در چهار سوره مدنى قرآن کریم یاد شده است: آل عمران، مائده، احزاب و فتح. جاهلیت در اصطلاح قرآنى از ریشه جهل به معنى سفاهت، دشمنى، غضب و سبک مغزى مشتق است نه از جهل به معناى نادانى و تباهى و سرگردانى...
No image

آثار استغفار و توبه

کودک و نیاز به محبّت

کودک و نیاز به محبّت

محبت از ضروری ترین نیازهای عاطفی فرزند در دوران کودکی است و بدون توجه به آن کودک به رشد عاطفی مناسب نایل نمی شود، این نیاز، برای کودک به شکلهای گوناگون قابل پاسخگویی است که می توان به بوسیدن کودک، در آغوش گرفتن، گفتن جملات زیبا و محبت آمیز، خریدن هدیه و اسباب بازی و... اشاره کرد.
Powered by TayaCMS