دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تقریر نویسی در حوزه علمیه رو به ضعف است

No image
تقریر نویسی در حوزه علمیه رو به ضعف است حجت الاسلام و المسلمین محمد جواد فاضل لنکرانی در همایش «بررسی شیوه استنباط و نوآوری‌های فقهی حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی(ره)» گفت: وقتی حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی تدریس می‌کرد، گویا حضرت آیت‌الله بروجردی و حضرت امام خمینی(ره) به تدریس مسائل فقهی و اصولی می‌پردازند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد فاضل لنکرانی، یادگار حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(ره)، در همایش «بررسی شیوه استنباط و نوآوری‌های فقهی حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی» که بیستم خردادماه در مرکز همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، گفت: در طول تاریخ اجتهاد بزرگانی ظهور یافته و آرایی را ابداع کرده‌اند و این آرا توسط بزرگانی دیگر تحکیم شده ‌است.
وی در ادامه افزود: بعد از شیخ طوسی، مرحوم محقق و علامه سبک فقهی آن مرجع تقلید را تحکیم کرده‌اند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به ویژگی‌های فقهی والد راحل خود تصریح کرد: بایستی کنکاشی در آرا و اندیشه‌های آن مرجع تقلید صورت گیرد تا آثار ایشان حفظ شود.
وی تقریرنویسی را یکی از شیوه‌های حفظ آثار صاحبان اندیشه خواند و اظهار داشت: متأسفانه تقریرنویسی در حوزه علمیه رو به ضعف است و کسی می‌تواند تقریر بنویسد که عمق اندیشه‌های استاد را دریافته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین فاضل لنکرانی ابراز داشت: والد راحل به بنده می‌گفت که من سر درس چیزی نمی‌نوشتم؛ اما در آخر شب پس از تأمل، گفته‌های استاد را به رشته تحریر درمی‌‌آوردم.
وی در ادامه تأکید کرد: حوزه علمیه بایستی به سوی تقریرنویسی برود؛ چون شکل‌گیری علمی حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(ره) از تقریرنویسی آغاز شده است.
حجت‌الاسلام و المسلمین فاضل لنکرانی گفت: تقریرات بحث نماز حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی(ره) از مرحوم حضرت آیت‌الله بروجردی(ره) به گونه‌ای بود که به تأیید کامل آن مرجع عالیقدر جهان اسلام رسید.
استاد دروس خارج حوزه علمیه گفت: قوی‌ترین درس خارج در سی، چهل سال اخیر، مربوط به درس ایشان بود؛ به گونه‌ای که گویا حضرت آیت‌الله بروجردی و حضرت امام خمینی(ره) به تبیین و تدریس مسائل فقهی و اصولی می‌پردازند.
عضو جامعه مدرسّین حوزه علمیه قم انتقال میراث فقهی بزرگان به عصر بعد را ضروری شمرد و افزود: هر زمان که این ویژگی در حوزه علمیه تضعیف شده، حوزه به سمت اخباری‌گری رفته است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که حوزه علمیه با تشکیل گروه‌های علمی، ابداعات فقهی و اصولی آن مرجع تقلید را استخراج و دقیق‌تر بیان کند.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.
عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

غدیر، تنها نه به عنوان «روزى تاریخى» ، بلکه به عنوان یک «عید اسلامى» مطرح است. عید بودن آن نیز، مراسم و سنتهاى خاصى را مى‌طلبد و نه تنها باید آن را عید دانست، بلکه باید آن را عید گرفت و به شادمانى پرداخت و به عنوان تعظیم شعائر دینى، آن را بزرگ داشت و برشکوه آن افزود، تا ارزشهاى نهفته در این روز عظیم، همواره زنده بماند و سیره معصومین (علیهم السلام)احیاگردد.
السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

صبر را بالش کن، و فقر را در آغوش گیر، و شهوات را ترک کن، و با هوای نفس مخالفت کن و بدان که از دیده خدا پنهان نیستی، پس بنگر که چگونه ای.
هدایتگران راه نور

هدایتگران راه نور

پروردگارم را سپاس که به بندگانش توفیق طاعت ارزانى فرمود و خیرونیکى را در عبادت خویش براى آنان منظور داشت.
کاظمین دلربای عاشقان

کاظمین دلربای عاشقان

مومن به سه خصلت محتاج است : کسب موفقیت از سوی خدا ،‌ نصیحت کننده‌ای در خود ،‌و قبول نصیحت از دیگران

پر بازدیدترین ها

روایتی بر سرودن شعر علی ای همای رحمت

روایتی بر سرودن شعر علی ای همای رحمت

آیت الله العظمی مرعشی نجفی بارها می فرمودند شبی توسلی پیدا کردم تا یکی از اولیای خدا را در خواب ببینم . آن شب در عالم خواب , دیدم که در زاویه مسجد کوفه نشسته ام و وجود مبارک مولا امیرالمومنین (علیه السلام) با جمعی حضور دارند .
No image

«جاهلیت» در قرآن‌

از کلمه «جاهلیت» در چهار سوره مدنى قرآن کریم یاد شده است: آل عمران، مائده، احزاب و فتح. جاهلیت در اصطلاح قرآنى از ریشه جهل به معنى سفاهت، دشمنى، غضب و سبک مغزى مشتق است نه از جهل به معناى نادانى و تباهى و سرگردانى...
No image

آثار استغفار و توبه

کودک و نیاز به محبّت

کودک و نیاز به محبّت

محبت از ضروری ترین نیازهای عاطفی فرزند در دوران کودکی است و بدون توجه به آن کودک به رشد عاطفی مناسب نایل نمی شود، این نیاز، برای کودک به شکلهای گوناگون قابل پاسخگویی است که می توان به بوسیدن کودک، در آغوش گرفتن، گفتن جملات زیبا و محبت آمیز، خریدن هدیه و اسباب بازی و... اشاره کرد.
Powered by TayaCMS