دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

زندگی سالم با روزی حلال

هدف اصلی دین اسلام، تربیت انسان‌ها و تأمین سعادت بشر در تمامی مراحل زندگی است.
زندگی سالم با روزی حلال
زندگی سالم با روزی حلال

هدف اصلی دین اسلام، تربیت انسان‌ها و تأمین سعادت بشر در تمامی مراحل زندگی است. به همین دلیل دستورات تربیتی اسلام با توجه به نیازها و علاقه فطری بشر است و پیروی از دستورات اسلام نقش مهمی در پرورش فطری انسان دارد.

در تعالیم اسلام همان‌طوری که به خمس، زکات، قرض، هدیه، انفاق، نذر و قربانی تأکید شده است بارها به روزی حلال هم تأکید شده است و عمل کردن به این دستورات سعادت دنیوی و اخروی را برای مسلمانان به همراه دارد. طلب روزی حلال مهم‌ترین نقش را در زندگی اقتصادی یک مسلمان دارد. خداوند در قرآن کریم به بندگان خود برای به دست آوردن روزی حلال و استفاده از نعمت‌های خداوندی سفارش کرده است.

حضرت علی(ع) فرموده‌اند: یکی از نشانه‌های افراد با ایمان و پرهیزکار، طلب روزی حلال است. امام صادق(ع) این دعا را تعلیم داده‌اند و فرموده‌اند: از خدا در دنیا بی‌نیازی و عاقبت و در آخرت آمرزش الهی و بهشت را بخواهید.

خداوند در قرآن کریم فرموده‌اند: هرکسی از یاد من دوری کند در دنیا روزی‌اش تنگ می‌شود.

وقتی روزی حلال به زندگی انسان وارد می‌شود، تمامی اعضای خانواده از آن استفاده می‌کنند و در روح و روان همه اثر دارد. در اسلام سفارش شده است؛ با کسانی که درآمد ناسالم دارند، کمتر رفت و آمد کنید و اگر رفت و آمد می‌کنید تا حد امکان از مال او نباید، استفاده کنید.

مال حرام، منشأ نابودی و بدبختی انسان است. حرام‌خواری، زیاده‌خواهی و دست‌اندازی به اموال دیگران عامل مهمی در پریشانی، تنگدستی و ورشکستگی‌هاست. قانع نبودن به حق و حقوق خود، بلندپروازی و در نتیجه تلاش برای کسب مال بیشتر به هر شکل که باشد، موجب تنگدستی و ورشکستگی می‌شود. رسول خدا(ص) فرموده‌اند: هرکسی از راه غیرحلال مالی به دست آورد، توشه‌اش به سوی آتش است. وقتی لقمه‌ حرام در شکم کسی واقع شد، هر فرشته‌ای در آسمان و زمین او را لعنت می‌کند.

امام صادق(ع) فرموده‌اند: طلب روزی حلال را رها نکن؛ زیرا روزی حلال انسان را در دینش کمک می‌کند.

خداوند فرموده‌اند: هر کسی توجهی نکند که از چه راهی روزی و مال خود را به دست می‌آورد، من هم به او توجهی نمی‌کنم که از چه دری او را داخل آتش کنم.

رسول خدا(ص) فرموده‌اند: عبادت همراه با حرام‌خواری؛ مانند ساختمان بر روی شن و بر روی آب است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.
عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

غدیر، تنها نه به عنوان «روزى تاریخى» ، بلکه به عنوان یک «عید اسلامى» مطرح است. عید بودن آن نیز، مراسم و سنتهاى خاصى را مى‌طلبد و نه تنها باید آن را عید دانست، بلکه باید آن را عید گرفت و به شادمانى پرداخت و به عنوان تعظیم شعائر دینى، آن را بزرگ داشت و برشکوه آن افزود، تا ارزشهاى نهفته در این روز عظیم، همواره زنده بماند و سیره معصومین (علیهم السلام)احیاگردد.
السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

صبر را بالش کن، و فقر را در آغوش گیر، و شهوات را ترک کن، و با هوای نفس مخالفت کن و بدان که از دیده خدا پنهان نیستی، پس بنگر که چگونه ای.
هدایتگران راه نور

هدایتگران راه نور

پروردگارم را سپاس که به بندگانش توفیق طاعت ارزانى فرمود و خیرونیکى را در عبادت خویش براى آنان منظور داشت.
کاظمین دلربای عاشقان

کاظمین دلربای عاشقان

مومن به سه خصلت محتاج است : کسب موفقیت از سوی خدا ،‌ نصیحت کننده‌ای در خود ،‌و قبول نصیحت از دیگران

پر بازدیدترین ها

روایتی بر سرودن شعر علی ای همای رحمت

روایتی بر سرودن شعر علی ای همای رحمت

آیت الله العظمی مرعشی نجفی بارها می فرمودند شبی توسلی پیدا کردم تا یکی از اولیای خدا را در خواب ببینم . آن شب در عالم خواب , دیدم که در زاویه مسجد کوفه نشسته ام و وجود مبارک مولا امیرالمومنین (علیه السلام) با جمعی حضور دارند .
No image

«جاهلیت» در قرآن‌

از کلمه «جاهلیت» در چهار سوره مدنى قرآن کریم یاد شده است: آل عمران، مائده، احزاب و فتح. جاهلیت در اصطلاح قرآنى از ریشه جهل به معنى سفاهت، دشمنى، غضب و سبک مغزى مشتق است نه از جهل به معناى نادانى و تباهى و سرگردانى...
No image

ماهیت حاکمیت سیاسی

فتح خیبر

فتح خیبر

روزی که ستاره فروزان اسلام در سرزمین " مدینه" درخشید، ملت یهود بیش از قریش، عداوت پیامبر و مسلمانان را به دل گرفتند، و با تمام دسیسه ها و قوای خود، بر کوبیدن آن کمر بستند.
Powered by TayaCMS