دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مسجد مغرب؛ آرامش بخش آبهای اقیانوس اطلس

مسجد حسن ثانی در پایتخت اقتصادی مغرب در جذب گردشگر به این منطقه اقتصادی کمک بسیاری می کند، به ویژه اینکه گلدسته 200 متری آن بر روی آبهای اقیانوس اطلس از فاصله 7 کیلومتری نیز قابل مشاهده و معنویت آن آرامش بخش این منطقه است.
No image
مسجد مغرب؛ آرامش بخش آبهای اقیانوس اطلس مسجد حسن ثانی در دارالبیضا پایتخت اقتصادی مغرب گنجینه اصیلی از معماری جهان اسلام در آفریقا را در خود جای داده است. در ساخت این مسجد که بزرگترین مسجد قاره آفریقا به شمار می رود، از 65 هزار تن سنگ مرمر استفاده شده است . نمازخانه آن مساحتی حدود 20 هزار متر مربع در 25 هزار متر مربع و دارای 1500 ستون است. همچنین مسجد دارای سه صحن عمود بر دیوار قبله است که مساحت آن 20 هزار متر مربع می رسد.
ارتفاع گلدسته این مسجد 210 متر و هر ضلع آن 10 متر است که از فاصله 7 کیلومتری نیز دیده می شود و شخص تصور می کند که به این مسجد بسیار نزدیک است، از این رو از مرتفع ترین گلدسته های جهان محسوب می شود؛ بنابراین مسجد از ظرافت و دقت هنر برجسته معماری بر روی آب برخوردار شده است که نشان می دهد مهندسان و معماران با تجربه بر آن کار کرده اند.
این مسجد بر روی آبهای اقیانوس اطلس ساخته شده؛ چرا که مغرب ساحلی طولانی از اقیانوس اطلس را از آن خود کرده است.
این مسجد علاوه بر تزئینات متعدد و استفاده از سنگ مرمر، از کاشیکاریهای رنگی در ستونها، دیوراها و گلدسته ها بهره گرفته و همچنین از آجر، سنگ مرمر، گچ و سنگهای گرانقیمت ساخته شده است. این مسجد با تزئینات بسیار زیبا از رنگهای سفید و سبز پوشیده شده است.
ساخت مسجد در شصتمین سال تولد پادشاه مغرب حسن ثانی آغاز و در سال 1993 ساخت آن به پایان رسید.
مسجد شب هنگام با اشعه لیزر تا 30 کیلومتر سمت کعبه و قبله را نشان می دهد.
نمازخانه این مسجد دارای سقفی متحرک الکترونیکی است که اگر هنگام ظهر باز شود، اشعه و نور خورشید به میان آن می تابد. نمازخانه مسجد گنجایش 25 هزار را داشته و صحن خارجی نیز 80 هزار نفر می توانند نماز بخوانند و در مجموع گنجایش بیش از 100 هزار نفر را دارد .
این مسجد سلسله قبه های متنوع و زیبایی دارد که علاوه بر تزئینات متعدد، لوسترها و چراغهایی از آن آویزان است که نور آن در شب کافی است و همه جا را روشن می کند.
برای زائران و گردشگران در همه ساعات شبانه روز باز است .
به مسجد حسن ثانی موزه، حمام بخار، کتابخانه، مدرسه آموزش قرآن کریم، سالن همایش و مراکز دیگر فرهنگی ضمیمه شده است .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.
عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

غدیر، تنها نه به عنوان «روزى تاریخى» ، بلکه به عنوان یک «عید اسلامى» مطرح است. عید بودن آن نیز، مراسم و سنتهاى خاصى را مى‌طلبد و نه تنها باید آن را عید دانست، بلکه باید آن را عید گرفت و به شادمانى پرداخت و به عنوان تعظیم شعائر دینى، آن را بزرگ داشت و برشکوه آن افزود، تا ارزشهاى نهفته در این روز عظیم، همواره زنده بماند و سیره معصومین (علیهم السلام)احیاگردد.
السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

صبر را بالش کن، و فقر را در آغوش گیر، و شهوات را ترک کن، و با هوای نفس مخالفت کن و بدان که از دیده خدا پنهان نیستی، پس بنگر که چگونه ای.
هدایتگران راه نور

هدایتگران راه نور

پروردگارم را سپاس که به بندگانش توفیق طاعت ارزانى فرمود و خیرونیکى را در عبادت خویش براى آنان منظور داشت.
کاظمین دلربای عاشقان

کاظمین دلربای عاشقان

مومن به سه خصلت محتاج است : کسب موفقیت از سوی خدا ،‌ نصیحت کننده‌ای در خود ،‌و قبول نصیحت از دیگران

پر بازدیدترین ها

No image

ماهیت حاکمیت سیاسی

صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت

صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت

با استفاده از بیانات عارف کامل و عالم عامل میرزا جواد ملکی تبریزی در کتاب ارزشمند"المراقبات" پیرامون عید فطر سخن می گوئیم.
No image

نگاهى به آفرینش زن با توجه به داستان آدم و حوا در قرآن

خبرگزاری فارس: مسأله آفریده شدن حوا از پهلوى آدم، چیزى است که قرآن درباره آن صراحتى ندارد؛ و عبارت<و خلق منها زوجها» را نیز نباید بر آن معنى حمل کرد، به گونه‌اى که گزارش قرآن همسان گزارش تورات گردد، توراتى که در دست مردم است و آفرینش آدم را یکسان یک داستان تاریخى نقل...
غزوه حنین

غزوه حنین

پس از آن که پیامبر اکرم(ص) در رمضان سال هشتم قمری، مکه معظمه را فتح کرد و مردم متعصب و سرکش این شهر مقدس را مورد گذشت و بخشش خویش قرار داد و آنان را از کرامت و بزرگواری خویش بهره مند ساخت، اهالی طایف، به ویژه دو قبیله معروف "هوازن" و "ثقیف" به هراس افتاده و مردم این منطقه را بر ضد پیامبر(ص) و مسلمانان تحریک کردند و در نتیجه به همراه لشگری سنگین، که با زنان، فرزندان و چارپایانشان همراه بود، به سوی مکه معظمه حرکت کردند، تا به زعم خویش بر پیامبر(ص) و مسلمانان این شهر مقدس شبیخون زده و کار آنان را یکسره کنند.
No image

مراحل خلقت انسان

Powered by TayaCMS