دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مکی و مدنی بودن آیات قرآن

No image
مکی و مدنی بودن آیات قرآن مکی و مدنی بودن آیات قرآن ملاکی بر مطابقت آنها با حقوق بشر نیست
عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه معتقد است معیارهای مکی و مدنی بودن آیات قرآن را نمی‌توان ملاکی برای مطابقت آنها با حقوق بشر اسلامی دانست.
ششمین نشست علمی «بازشناسی نگرشی به حقوق و کرامت انسانی در قرآن کریم» به منظور بررسی آیات مدنی و مکی قرآن پیرامون توجه به ارزش های انسانی و قوانین حکومتی در دفتر منطقه 5 کمیسیون حقوق بشر اسلامی در قم برگزار شد.
حجت‌الاسلام سید رضا مرتضوی، رئیس پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با بیان اینکه تلاش بیشتری لازم است تا دین را بهتر بشناسیم گفت: در ارزیابی شریعت و احکام باید نگرش کلی و نظام مند داشته باشیم، در غیر این صورت چهره‌ای که از دین ارائه می گردد ناقص خواهد بود.
در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین جوان آراسته، عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز با اشاره به معیارهای مکی و مدنی بودن آیات قرآن گفت: مکی یا مدنی بودن آیات را نمی‌توان ملاکی برای مطابقت آنها با حقوق بشر اسلامی دانست.
وی با بیان اینکه در آیات مکی، اصول عقاید مطرح شده و در آیات مدنی مباحث اخلاقی مورد توجه است گفت: هر چند مباحث مدیریتی و حکومتی در مدینه مطرح شد، ولی باید توجه داشت که قرآن در مقام بیان جزئیات نبوده و فقط کلیات را بیان کرده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین اوسطا، نیز با اشاره به بسترها و زمینه های موجود در دو شهر مکه و مدینه برای تبیین معارف دینی گفت: زمینه بیان آموزه‌های دینی در این دو شهر متفاوت بوده است و با وجود اینکه در مکه اصول عقاید مطرح شده ولی با حضور اسلام در مدینه، احکام و آموزه های اسلامی به تدریج به سوی عملیاتی شدن حرکت کرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS