دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عن الکاظم (علیه السلام) قال: «لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه»

حضرت موسی بن جعفر (علیهما السلام) فرمود: «از ما نیست (و به ما بستگی روحانی ندارد) آن کس که دنیای خود را برای دینش یا دین خود را برای دنیای خویش ترک گوید» (بحارالانوار؛ جلد 17، صفحه 208)
عن الکاظم (علیه السلام) قال: «لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه»
عن الکاظم (علیه السلام) قال: «لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه»

عن الکاظم (علیه السلام) قال:

«لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه» (بحارالانوار جلد 17 صفحه 208)

حضرت موسی بن جعفر (علیهما السلام) فرمود:

«از ما نیست (و به ما بستگی روحانی ندارد) آن کس که دنیای خود را برای دینش یا دین خود را برای دنیای خویش ترک گوید»

توضیح:

دین و دنیا دو مقوله از هم بیگانه نبوده و کاملا مرتبط به همدیگرند و رابطه نزدیکی باهم دارند؛ به طوریکه تصور یکی بدون دیگری مشکل است. دین برای دنیا و آخرت بشر برنامه دارد و دنیا ظرف پیاده شدن احکام و مقررات دین و محل امتحان بندگان خدا می باشد و در این صورت است که بهشت و جهنم و ثواب و عقاب معنا پیدا می کند. دنیا وسیله رسیدن انسان به اهداف عالیه‌ای است که دین برای انسان ترسیم کرده است و بدون آن بعثت انبیا و نزول کتابهای آسمانی امری لغو و بیهوده خواهد بود. ناگفته پیداست که از نظر دین وابستگی افراطی به دنیا و مظاهر آن امری مذموم و ناپسند است؛ در مقابل رهبانیت و بریدن از دنیا و عدم توجه به مسائل دنیوی نیز امری غیر قابل قبول و مطرود می باشد. بایستی در دنیا زندگی کرد تا بهشت یا خدای ناکرده جهنم را به دست آورد. لذا ارادتمندان اهل بیت(علیهم السلام) تعادل بین دین و دنیای خود را حفظ می کنند و در دوستی دنیا یا پرهیز از آن، دچار افراط و تفریط نمی‌شوند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

معرفت نفس طریق معرفت ربّ

معرفت نفس طریق معرفت ربّ

معرفت نفس طریق معرفت ربّ است که از سیّد انبیا و هم از سیّد اوصیا _صلوات اللّه علیهما_ مأثور است:
نعمت بیداری

نعمت بیداری

برادرم! نعمت بیداری، روزی هر بی سر و پا نمی‌شود، و این پیک کوی وفا با هر دلی آشنا نمی‌گردد، و هر مشامی این نسیم صبا را بویا نمی‌شود، و هر زبانی به ذکر آن گویا نمی‌گردد....
اعتقاد به خالق و مخلوق

اعتقاد به خالق و مخلوق

کسی که به خالق و مخلوق متیقن و معتقد باشد، و با انبیا و اوصیا – صلوات اللّه علیهم – جمیعا مرتبط و معتقد باشد، و توسل اعتقادی و عملی به آنها داشته باشد،
تعلیم مجهولات بشرط عمل بمعلومات

تعلیم مجهولات بشرط عمل بمعلومات

آقایانی که طالب مواعظ هستند از ایشان سئوال می‌شود: آیا به مواعظی که تا حال شنیده‌اید عمل کرده‌اید یا نه،
عمل به معلومات

عمل به معلومات

آنچه می‌دانید عمل کنید، و در آنچه نمی‌دانید احتیاط کنید تا روشن شود.

پر بازدیدترین ها

تقویت معنویت و روحانیت درونی

تقویت معنویت و روحانیت درونی

و اما (به جهت)تقویت روحانیت ( استاد علامه شعرانی می‌فرمودند)‌ : اولا دائما باید همّ و حزن قلبى به جهت عدم وصول به مطلوب داشته باشد.
اعضا و جوارح، امانت‌های خدا

اعضا و جوارح، امانت‌های خدا

و بدان که اعضاء و جوارح تو، سرمایه و امانت‌هایی هستند از خداوند «جل‌ و جلاله» در نزد تو، که با آن‌ها به نفع دنیا و آخرت خود تجارت نمایی، پس اگر در غیر آن‌چه برای آن خلق شده‌اند (از طاعات و مراقبات) صرف نمایی، یا این‌که اوقات خود را به غفلت بگذرانی، هر آینه بر خود خسران و زیان وارد نموده‌ای و در نتیجه مستحق هجران و خواری از طرف مولای خود شده‌ای.
معاشرت با اهل دنیا

معاشرت با اهل دنیا

آقا محمد بید‌آبادی فرزند آقا محمد رفیع است. پدرش اصالتاً از مازندران بوده که به اصفهان کوچ کرده است و در محلّۀ بیدآباد ساکن و به بید‌آبادی مشهور گردیده است.
اعراب القلوب

اعراب القلوب

حضرت امام علیه السّلام مى‌فرماید که: اعراب دلها چهار نوع است، رفع و فتح و جرّ و وقف، تشبیه کرده است حالات دل مؤمن را به حالات است، نام حالات کلمه را که انواع اربعه مذکوره است، براى حالات قلب، استعمال نموده
Powered by TayaCMS